Bábätko v brušku kleslo zo dňa na deň

26. aug 2022

Žienky. Som v 25tt. Doma mám jedného malého huncúta a v podstate sa od rána nezastavím. Včera som kosila trávnik a musela som prestať, lebo ma začala pobolievať lonová kosť. Potom som si oddýchla, bolesť ustúpila, no bábo v brušku kleslo. Cítim ho úplne dole. Je možné, že sa otočilo hlavičkou dole a preto ma pobolieva spodná časť. Je to taká bolesť kostí. Neviem to inak pomenovať. Bruško netvrdne,drobček kope, aj keď už nie okolo pupka, ale dole v podbrušku. Je to ok? Dnes je to rovnaké. Ak ležím, alebo sedím, cítim sa ok, akonáhle sa však viac namáham, tá bolesť sa vráti. Boleli vás takto tie kosti?

hilda08
26. aug 2022

Rovnako som pri druhom mala taketo bolesti tak od dakeho 26tt sa mi zda, ledva som chodila, za malym som absolutne nevládala, ked som sa mala v noci postavit z postele tak to bolo trápenie…potom po 30tt mi začalo tak tvrdnut ze hroza

autor
26. aug 2022

@hilda08 naozaj? Odľahlo mi,lebo uz stresujem, či je všetko ok. Ozaj hrozná bolesť.

bluemoon24
26. aug 2022

Ja jsem to mela podobne, pri ceste z obchodu jsem se rozplakala, takova bolest po kazdem kroku, ze jsem myslela, ze je po me a bylo to tim, ze miminko se otocilo a telo si na to muselo zvyknout. Tyden jsem skoro nikam nechodila, za mesic to preslo uplne.

hivanik
26. aug 2022

Moja suseda tak kosila trávnik ( vždy tvrdila, že tehotenstvo nieje choroba ) a potom skončila v nemocnici s vylozenymi nohami pretože sa začala otvárať....
Ak máš bolesti a máš pocit, že ti kleslo bruško a obzvlášť keď si len v 25 tt tak by som išla k lekárovi

suzy2508
26. aug 2022

Ja mám malého otočného týždeň dole hlavou. Som v 22.týždni. Krúti sa mi tam stále, extrémne je aktívny a posledné dni sa mi pridalo aj tvrdnutie brucha po aj krátkej chôdzi a niekedy aj počas ležania. Dala som sa radšej skontrolovať, nasadili mi konské dávky magnézia a Utrogestan. Chvála bohu sa zatiaľ neotváram. Radšej sa daj pozrieť, nestojí to za to, aby sa niečo stalo.

autor
26. aug 2022

@suzy2508 no ja magnezko neberiem vôbec...asi si nechám predpísať...

autor
26. aug 2022

@bluemoon24 dnes som ho pocuvala s angelsound a naozaj je dole hlavou...otoceny presne v tej polohe ako bol jeho surodenec...asi si ozaj musim zvyknut, ze ta hlavicka je uz dole ..

suzy2508
26. aug 2022

Môže byť, že nás nejak tlačia viac, keď sú hlavičkou dole. Mňa len trošku viac naplnený močový mechúr hneď rozhodí a hneď mi tvrdne aj z toho, ale to vraj môže byť. Horšie je keď v kľude tvrdne. Ja som tiež bola z toho nesvoja, že tak skoro je hlavou dole, ale vraj majú bábätká ešte dosť miesta a stále sa krútia. Našim sa takto asi viac páči.

bluemoon24
26. aug 2022

Nemusis si nechat predepsat, muzes si sama koupit v lekarne. Me se nejvice osvedcilo globifer forte - po tomto jedinem jsem nemela zapchu

suzy2508
27. aug 2022

@bluemoon24 to ale spomínaš železo. Pokiaľ tvrdne brucho, predpisujú sa väčšie dávky magnézia. A podľa mňa je lepšie volať najprv aj tak doktorke a tá ti povie dávkovanie. Hlavne nech vie, že je problém s tvrdnutím, sama by som si niečo nenasadzovala, ani obyčajné magnézium.

bluemoon24
27. aug 2022

@suzy2508 ach jak, ano domotala jsem to. Diky za upozorneni 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre