Bábätko v 24. týždni tlačí na obličku

27. jún 2022

Ahojte
Som v 24tt a dieťa mi tlači na obličku, zistili mi leukocyty v moči ale krv nie. Výsledky krvi som mala v poriadku. Na sone zápal obličky 1 stupňa. Zatiaľ mám antibiotiká už 5 deň ale mám pocit že bolesť pretrváva. Sú tu nejaké mamičky čo majú podobnú skúsenosť? Ako ste dopadli? Ja som už zúfalá nemôžem spávať od bolesti.

pinkgirl
27. jún 2022

Ahoj, mala som rovnaký problém v prvom tehu. Neskutočné bolesti niekoľko dní, prehadzovali si ma lekári, lebo nevedeli či sú to kríže alebo čo. Nakoniec som sa dostala k urológovi výbornému skúsenému dr. a ten odhalil, že mi plod tlačí na horné močové cesty, a tým z obličky neodchádza močovina preto som mala veľké obličkové koliky - brala som algifen kvapky. Jeho rada nakoniec zabrala - kázal mi ležať v spánku na opačnej strane tela a aj počas dňa si tak ľahnúť. A ono to zabralo. Stačilo pár nocí na opačnej strane, nespať na chrbte a dieťatko sa presunulo do lepšej polohy. Vyskúšaj to aj ty. Drž sa🙂🍀.

liloastitch
27. jún 2022

Mne museli zaviesť vývod, aj tak mi oblička odišla úplne. Doteraz funguje len na 20 %. Mala som veľmi veľa plodovej vody a obličky boli utláčané, rovnako aj pľúca. Od bolesti mi pomáhal algifen a nospa

ivs97
27. jún 2022

To isté som mala aj ja, urolog mi kázal veľa piť, aspoň 2 a pol litra, a obmedziť cukor a soľ... Nakúpila som si brusnicove čaje, a v DMke majú 100% brusnicovu šťavu.. Kyslú ale zdravú.. Odvtedy sa mi to nezhoršovalo, len občas pobolievalo..

nanka888
20. aug 2022

Ahoj, ako si na koniec dopadla? Je lezim 4. den kvoli tomu v nemocnici tiez 😫

autor
20. aug 2022

@nanka888 ahoj, brala som antibiotiká Zinnat 10 dni a až po nejakých 8 dňoch mi to prešlo dovtedy stále neskutočná bolesť. Na bolesť som brala Algifen kvapky.

zorana999
20. aug 2022

@liloastitch prosím ta, veľa plodovej vody si mala práve kvôli tomuto? Alebo zistili, že aj kvôli niečomu inému? Bábätko máš v poriadku? (skrz to množstvo plodovej vody)

liloastitch
20. aug 2022

@zorana999 veľa plodovej vody som mala skrz synovu diagnózu. Náš syn zomrel krátko po pôrode. Čo sa týka objemu plodovej vody tá ho nijak výrazne neohrozovala, bol to len dôsledok choroby.

zorana999
20. aug 2022

@liloastitch to ma veľmi mrzí. Mne povedali, že som prišla za 5 minút 12. Ze o trochu neskor a mala by kvôli tomu zomrela. Zevraj jej to množstvo plodovej vody veľmi skodilo. A na diagnózu sa ešte neprišlo, tvrdia, že to bude nejaká kostná dysplazia. Preto som sa pýtala...ci náhodou synček nemal tiež nejakú kostnú dysplaziu
..

liloastitch
20. aug 2022

@zorana999 v niektorých prípadoch sú riziká, mne povedali, že max hrozí prepadnutie pupocnika. Môj syn mal hydrops, takže s diagnózou neporadím žiaľ.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre