Bábätko má v 30. týždni vačšiu hlavičku ako by mala byť

vilica
26. jan 2015

ahojte, som v 30tt a lekar nameral malemu vaciu hlavicku skoro o 3 tyzdne ako by zodpovedalo jeho velkosti podla poslednej menstruacie.
prosim nestretli ste sa s tym? snazim sa hladat patrat co to moze byt a co nie ale na nic neprichadzam.
dakujem

bonaqa2013
26. jan 2015

@vilica može a nemusí to znamenať vobec nič. Takže sa s tým zatiaľ netráp. Nabudúce namerá zas niečo iné - to poznám vlastná skúsenosť. Len zbytočne strašia žienky.....

monicm
27. jan 2015

@vilica ak lekár nerobí "paniku",neposiela na vyšetrenia a nekomentoval to dalej,tak sa tým netrápte.ja som tak mala pri druhom synovi a znamenalo to vlastne len to,že je väčší a hlavička je proste o trochu väčšia,ako stanovený priemer. detičky nie sú predsa rovnaké 😉

mummy01
27. jan 2015

@vilica ja mam dve velkohlavove deti a su uplne normalne,len so synom sme boli prvy rok kvoli tomu sledovanyna neurologii ale vsetko bolo ok...vecsie hlavy maju dodnes,akurat je problem s kupou ciapok,dcera uz nosi dospelacku.Ale my mame velke hlavy v rodine 😉

martina040611
27. jan 2015

My sme zas zaostavali cca 2 tyzdne s bruskom, pre istotu som bola 3 dni na dovizivenie v nemocke, teraz ma stihlejsi driek 🙂 ale kedze ide o babu tak spokojnost 🙂)

mejjus
27. jan 2015

neboj sa , ja som mala ten istý problém a nakoniec bolo všetko ok . Kamarátka mi práve dnes písala (je tiež v 30 týždni ) , že jej dnes namerali menšie rozmery ako minulý utorok ..robila to tá istá osoba , a predsa taký rozdiel ..Chodí každý mesiac na 5D (býva v Budapešti) , bola tam aj minulý týždeň a bolo všetko ok ..Tie merania nie sú presné , mne pri prvom povedali že bude velmi velké bábo (malo presne 3 kilá) , a pri druhom ma strašili že je malé a hlavičku má veľkú ..nakoniec sa nič nepotvrdilo , malo 3,5 kg a úplne normálnu velkosť hlavy(my máme tiež veľké hlavy 🙂 ) ..neboj sa, tie merania nie sú presné , a keď sa im niečo nezdá tak ťa budú sledovať ..držím palce 🙂

len_leninek
20. apr 2015

Nam v 20. tyzdni namerali hlavicku väcsiu o 2t+1 a v 30.tyzdni o 2t+5. Pri poslednom usg strukturu hlavicky skumali dvaja doktori (mlada dr. si privolala na konzultaciu primara), vyjadrili sa, ze je to v poriadku. Som na vazkach, ci navstivit nezavisle este ineho doktora, alebo to neriesit a nestresovat sa dalej. Prave studujem tehotensku knizku a vidim, ze brusko namerali naposledy tiez o 1t+4 väcsie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre