Dobry den. Su tu nejake dievcata ktore mali babatka v 9.mesiaci stale otocene KP? Boli ste na obrat vonkajsimi hmatmi, alebo vam rovno naplanovali sekciu, alebo ste nebodaj rodili KP? Chcela by som pocut pribehy len mamiciek, ktore to zazili,( nie kamaratka bola/ kamaratkina kamaratka… ).
Hlásim sa. Dcérku som rodila KP. Všetko prebehlo v úplnom poriadku ☺️
Moja bola KP, obrat vonkajšími hmatmi nezabral, ani nič iné. Rodila som prirodzene KP.
Som 37tt, velkost babatka zodpoveda tyzdnu a vody mam dostatok. Gyn mi navrhla ist na obrat, ze sa za cely cas nestretla s tym, ze by sa nieco zle stalo. Ked to niekomu poviem, vzdy sa najde niekoho znama, ktora na to isla a bolo to strasne. Toto ma vzdy odradi. Ale zenu, ktora na tom realne bola som este nestretla, ze by mi o tom povedala sama. Je to naozaj bolestive? Kde ste na tom boli? Viem, ze to robia niekde v Trencine, ale neviem kde presne. Treba sa tam kolko dopredu objednat? Stale dufam, ze sa mi otoci. Snazim sa byt pocas dna na styroch, spavat na lavej strane (hlavicku ma napravo), macaci chrbat, ale stale je rovnako.
Mne sa dcéra otočila KP asi 4t pred pôrodom. Potom o týždeň na to hlava dole. Ďalší týždeň zase KP. Týždeň pred pôrodom bola hlavička znovu dole a tak už vdakaBohu aj ostala. Mala 3900g takže som rada, že šla hlavičkou. 😃
A jediné čo som robila bolo svietenie baterkou smerom dole.. a tuším stojku na lopatkách. Ako tretorodičke mi ani nenavrhovali manuálne otočenie. Že vraj porodim normálne aj KP. Ale bola som radšej že sa otočila.
Ja som mala KP a mala som sekciu
Ono to boli aj keď sa malé otáča same v takomto vysokom týždňi, trvá to aj dva dni (aspoň u mna) a bol vyse dňa priečne. Som myslela,že mi brucho rozdrapi.. obratenie od doktorky bolo za desať minút hotovo...neprijemne,ale nič hrozeho.
Moj bol kp..sla som cisarskym
Moj bol KP a isla som cisarskym aj ked doktor stale hovoril, ze mozem rodit aj prirodzene, ale nechcela som riskovat🙂 a nic na otacanie som neskusala brala som to tak ako je. Bolo mi jedno ako porodim.
Syn bol kp, šla som cisárskym. Chcela som ísť na obrat, ale prednosta v nemocnici mi to neodporúčal, hovoril, že má určite dôvod prečo sa neotočil. A mal pravdu,mal krátku šnúru a ešte aj zauzlenú, keby sa bol otočiť tak by ju možno zatiahol a dobre by nedopadol. Druhý syn bol hlavičkou dole, posledná dcéra bola v deň pôrodu kp tiež, ale tá sa točila celé tehotenstvo ako vrtuľa , možno by sa ešte otočila do termínu, ale tak či tak som šla na sekciu.
Moja bola cely čas KP, na všetkých ultrazvukoch od 16 tt. Tak som to brala, že asi jej v tom niečo prekáža a ani sa neotočí. Čítala som si všetko možné manualnom otočení a usudila som, že by som do toho ani nešla. Nakoniec mi ho ani nechceli spraviť, lebo som bola riziková.
Zažila som aj vaginálny a tento cisarsky bol o dost príjemnější, rychlejší. Neľutujem
Ani jedenkrát nebol syn dole hlavou. Zostal KP celý čas, nútili ma rodiť normálne, ale ja som si radšej vybrala SC, keďže som bola prvorodička, nechcela som nič riskovať. Pôrod bol parádny a vôbec som nemala ťažké hojenie, už po týždni som behala na stavbe, čiže za mňa to bolo ok.
Ahoj ja som mala syna KP.
A chcela som rodit prirodzene v ZA, aj porod zacal na termin.
Potom sa ale otocil jednou nohou dopredu takze som skoncila sekciou.
Ahoj, ja som rodila dievčatko KP. Môj gyn. odporúčal na sekciu, ale v nemocnici nevideli dôvod, keďže všetko bolo v poriadku a bábätko malo dobrú váhu. Keby bolo väčšie, nedala by som to. Bol to dlhší pôrod, kým zišla do pôrodných ciest, ale primár chválil, že ukážkový pôrod KP.
Ja som rodila cisárskym kvôli KP. Nezabral ani obrat vonkajšími hmatmi, dosť to bolelo a sám doktor to radšej vzdal. Ale bábätko vie, prečo sa neotočí, moja dcéra mala zrejme dôvod. Bola tam niekde nožičkou zakliesnená (mala polohovú deformitu nožičky, ktorá sa jej časom sama napravila).
Moj bol KP mala som planovanu seckciu ale vypytal sa von v 38tt (odtiekla mi voda) bola z toho akutna sekcia. Len raz sa otocil a na dalsej poradni uz bol znova KP a tak aj zostal.
Moja ma uz z 20tt poznacene ze je KP. Ci sa medzitym popretacala a znova sa ocitla KP uz neviem. Ale odkedy sledujem, kde ma hlavicku, tak mam pocit, ze je stale na tom istom mieste. Statistiky hovorila, ze len 4% deti ostava KP. Ale podla toho co citam na forach sa mi zda, ze takych je ovela viac. Rodit KP urcite nechcem, to som rozhodnuta, ale tie, co ste rodili cisarsky, kolko pred TP vam ho robili?
Dobrý deň, celé tehotenstvo som mala dieta otočené KP, v 37 t. t. mi robili aj obraty vonkajšími hmatmi, ale nebolo to úspešné. Avšak som rada, že som ich podstúpila. Aspoň som to skúsila, pretože veľmi som chcela rodiť prirodzene. Tie obraty sú nepríjemné, ale dá sa to vydržať, trvá to 10 až 30 minut, je potrebné sa uvoľniť. Avšak dieťatku to nijako neuškodí, veľa som si o tom zisťovala a konzultovala s mojou gynekologickou. Mne to robili u Kocha v Bratislave. Nakoniec som však rodila cisárskym.
Ja som bola na obrate,7 hodín som strávila v nemocnici.Samotny obrat trval cca hodinu ,najskôr mi masírovanie brucho to bolo okk,ale potom prišla doktorka a tu bolest neprajem nikomu.Maly sa nepohol ani o centimeter ,pri pôrode sa zistilo,že mal enormne krátku pupocnu šnúru.Nikdy by som nešla KP
A oni predtym ako idu robit obrat nevidia na sone, ze je kratka snura? Tohto sa bojim a myslim si, ze to aj moze byt dovod, preco je mala stale na tom isto mieste.
dievcata a kedy vam robili planovany cisarsky? V ktorom tyzdni?
Tak keď bude krátka šnúra tak sa proste obrat nepodarí 😅 akože je to nepríjemne, pre mňa to nebolo vyslovene bolestivé, ale v porovnaní s pôrodom to nie je nič.
@smajliica ved ano, ale tahat ju nasilu, ked bude mat kratku snuru, to mi pride nebezpecne. Sonom sleduju babatko pocas celeho procesu pretacania?
Sekciu kvôli polohe kp plánovali na 39+0 . Povedali, že ak sa otočí sekcia nebude a ak sa vypýta skôr tak ju normálne urobia ako akútnu. Tak aj bolo vypytal sa v 37 tt a sekciu urobili v pohode. Ostatné mi plánovali na 38+0 ale nevydržalo ani jedno bábo do termínu.
Nie sonom, ale ja som mala veľa prístrojov na sledovanie všetkého možného, a ak by sa výsledky zhoršili tak okamžite prestanú a v úplne najhoršom prípade ti rovno urobia sekciu. Takže nemáš úplne čo stratiť.
dakujem dievcata. Som z toho smutna, viem, ze za to nemozem ani ja ani babatko, ale nejako asi aj tie hormony tomu pomahaju, ze som z toho strasne smutna. Tesila som sa na porod, je to vymodlene babatko, dlho sme cakali, chcela som jej dat maximum, co mozeme, cele tehotenstvo som si davala pozor, vela veci som odlozila bokom, len aby bolo vsetko v poriadku a po tazkom zaciatku bolo cele tehotenstvo vyborne a zase som sa dostala do bodu, kedy mi to zivot stazuje. Ako ste sa s tym prosim vas zmierili vy? Potrebujem si v tom najst nieco pozitivne, aby som sa ukludnila...
Oni aj počas obratov stále monitorujú dieta, nedovolili by si urobiť tie hmaty len tak na slepo... nemusis sa báť ani tej pupocnej šnúry... mne to robili tak, že sa snažili chytiť babatko za zadoček a posúvať ho a hlavičku len dorovnavali, aby bola zarovno s telom, ale ten najväčší tlak robia práve na zadoček dieťatka, tam je to najbezpečnejšie.
Ja som mala dcéru KP celé tehotenstvo a ani sa neotočila, do nemocnice ma vzali skôr, lebo som prenášala a potom som mala sekciu, no zvažovali aj obyčajný pôrod. No našťastie vtedy svokra zasiahla a vybavila rovno sekciu.
Kus to prehaňaš. Deti sa pretacaju opačne normálne aj v 37-39tt. Tak ako som ti písala, dcéra sa mi točila každý týždeň naopak.
Zbytočne sa stresuješ. Si len v 20tt. Do pôrodu sa ti otočí hlavou dole a naopak ešte možno aj 5x. Podstatné je ako je dieťa otočené v 37-39tt (neboj, na posledných poradniach v pôrodnici to budú 1* do týždňa sledovať). Potom môžeš stresovať a riešiť cisarsky. Dovtedy je to nepodstatná informácia, lebo na 99% sa to ešte bude meniť.
Ja som mala KP a hneď na prvej poradni v pôrodnici v 37 tt mi naplánovali sekciu na 38 tt (ak súhlasím)...dali mi na výber,že môžme ísť aj do prirodzeného pôrodu, ale malý mal vyše 4 kg, odporúčali sekciu...išla som do sekcie...ale vravím, všetko bolo ok, povedali,že ak silou mocou chcem,môžem rodiť prirodzene, ale tá pôrodnica odporúčala sekciu...takže KP, 55 cm, 4070g sekciou
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Všetci synovia mi sedeli ešte v 36.tyzdni na zadku.. dvaja sa narodili 37+0 (jeden sa otočil deň a druhý týždeň pred narodenim), najmladšieho zvonka otočili (aj tak to skončilo cisárskym, ale iný dovod) .. veľmi záleží, aké veľké je babatko. Moji boli maličký a mali veľa plodovej vody teda miesto. KP urcite nie,obehaj si predoperacne kvôli cisarskemu a drobcovi dohovaraj.. mozno si to ešte rozmysli.