Ahojte , cely moj prvy trimester som bola chora… od zaciatku az po koniec 🥺 na screeningoch vyzera byt vsetko ok, ale bojim sa autizmu… choroby v prvom trimestri ked sa vyvija mozog to zevraj mozu sposobit. Vsade sa pise ze hlavne prvy trimester je dolezity a ako naschval ja som bola fakt cweelu dobu chora aj s teplotami. Asi potrebujem len pocut stastne pribehy mamiciek co mali takto chorlavy prvy trinester a dietatko nema autizmus, adhd…
@lienka9 ja som mala podobne 😅 najprv angina, potom cierny kasel a na zaver trimestra covid… to ze mi vysiel herpes je len ceresnicka na torte 😅 mala si aj teploty pocas chorob ?
nezabudni uzivat kyselinu listovu. Ta prispieva k spravnemu rozvoju dietata v prvych mesiacoch zivota.
@kittykat22 dakujem za reakciu, nastastie dietatko bolo planovane takze som listovku uzivala uz dlhsie pred otehotnenim 🙏 len tie choroby ma trapia ze sa nalepili prave teraz a bojim sa ich dopadu na mozog :(
Ano myslim,ze som mala,ale tak okolo 38.dokonca som aj zacala 2x krvacat,ale nastastie mi len praskla nejaka cievka,asi od kasla.
pokial mam vedomosti nikde nie je overena studia o tom, ze dieta bude postihnute autizmom ak matka bola chora. toto je len nejaky vymysel podla mna. apropo su aj horsie dg. ako autizmus...
neriešila by som , poznám maminku celé tehotenstvo ani len náznak soplika všetko o a dieta má pas , takže hlavne nestresuj, uživaj si bruško
Tymto sa vobec nezatazuj. Kolko mamiciek caka 2.,3. dieta a ma doma skolkarov a su od nich chore v tehotenstve. To aj pri porode ked sa dieta narodi a je bez kyslika ozivovane tam tiez to moze mat vplyv na mozog…ale nemysli na to..znama ma dievcatko s apgar skore 2 a je uplne normalna, zdrava.
Dakujem dievcata za vsetky reakcie, citim sa ovela lepsie 🤗🙏
Bola som chorá, asi 2x, dieťa mam úplne v poriadku.
Ahoj, autizmu som sa venovala pred materskou v práci aj počas štúdia, autizmus má podľa štúdií a relevantných informácií (najmä) genetický podklad, naozaj sa tohto netreba báť v takejto súvislosti.
Jeziiis, mam 4 deti, chora v tehotenstve v jednom kuse a 3 z nich urcite autisti nie su a stvrte je malicke este, ale dost na to, aby som mohla tvrdit, ze je tiez ok. Pri nej som aj covid mala, aj crevnu chripku, aj kadeco dalsie.
Vacsina autistov mala mamy s bezproblemovym tehu bez infektov. Zjavne to bude o niecom inom. Vobec by som sa nebala
@nevenka ja poznam pani so 4 detmi, vsetky maju autizmus ( nemala ziadne problemy), v rodine maju dalsie 3 deti formy autizmu. Toto tam bude skor nieco v rodine ako takej zdedene. Alebo je to nahoda ako vsetky mozne ine postihnutia. Clovek to tazko ovplyvni, hlavne, ze mame to stastie a deticky mame v poriadku
Autizmus s chorobnosťou matky počas prenatalneho obdobia nesúvisí. Treba selektovat takéto informácie, nie všetko čo si prečítaš na internete, je aj pravda.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som mala v prvom trimestri 2x anginu a do toho koronu a malinka je nastastie v poriadku.ma 3,5roka,od 2plynule rozprava,je odplienkovana,chodi do skolky,este nebola chora (zaklopem si ) takze klud,dobre to dopadne 🙂