Ahojte dievčatá,
Som po KET 6+1 týždni tehotenstva. Predtým som mala potraty aj nepodarený vklad. Problém je,že som silná alergička, beriem 1 tabletku zodac denne. No pravidelne cez rok mávam dusivý kašeľ, ktorý pretrváva vždy aj viac ako 2 mesiace. Teraz ma tento kašeľ veľmi trápi, mávam záchvaty kašľa, zatekajú mi riadne sople a to ma potom dráždi. Navštívila som alergológa,ktorý mi povedal,že mám alergickú bronchiálnu astmu a predpísal mi inhalátor Budiair. Ženy ste tu niektoré také,ktoré brali takýto liek, mali normálne tehotenstvo a narodilo sa im zdravé dieťatko? Veľmi som rozmýšľala nad následkami. Ale príde mi horšie, že by som sa mala takto trápiť a vkuse by som cítila tlak až kŕče v brušku od kašľu akoby som si pomohla takto inhalátorom. Na internete som čítala,že by vraj podľa štúdií nemal mať vplyv na plod. Ale predsa by som rada počula príbehy žien, ktoré zažili niečo podobné alebo s tým majú skúsenosti. V minulosti som skúšala všetky druhy prírodnej liečby, všetky lieky od kašľu sveta, inhalovanie, nikdy mi na to nič nepomohlo.
Ďakujem za Vaše názory a rady, prosím, neukameňujte ma tu. Veľmi mi záleží na bábätku, ale nedokážem takto kašľať nonstop.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?