Žienky, po celodennej migréne, ktorá trvala aj druhý deň som už tu bolesť nevydržala a užila som Aspirín 500 mg, keďže Paralen mi nezaberá..bolesť konečne ustúpila avšak teraz mám obavy, či som neuskodila babu. Som v 12. týždni. Ak máte niektorá skúsenosť prosím poraďte. Vďaka
@katka435
Ja si myslím, že jedna tabletka by nemala uškodiť, no aspirín už bez odporúčania lekára radšej neužívaj. Čo ja viem, jediné čo proti bolesti tehotné môžu je paralen. Ale podľa mňa sa nestresuj kvôli jednej tabletke 🙂
A moja skúsenosť.... Mne po 1.skriningu lekár prepísal stadapyrin(to je vlastne inak povedané aspirin) kvôli zvýšenému riziku preeklampsie, beriem ho na jeho odporúčanie každých 24hod. 150mg. Niekde píšu, že pomáha ako prevencia, niekde nie aj tu je veľa diskusii, kde ženy píšu o uživani anopyrinu, stadapyrinu v tehotenstve (co je vlastne to iste ako aspirin lebo obsahuje tu istú účinnú látku kyselinu acetylsalicylovu). Berie sa len na predpis lekára a dávka je 100mg alebo max 150mg.
@katka435
Nie je začo 🙂 myslím si, že určite je lepšie aj pre bábätko, že sa Vám uľavilo od bolesti. Na internete a všade možné píšu a hovoria o tom, čo všetko tehotné ženy nemôžu a môžu a ženy sú potom z toho len zbytočne v strese...na jednej stránke napr.píšu, že šipkový čaj sa môže na druhej stránke ze nie🤔tak teraz si vyberte. Hlavne buďte v kľude a v pohode 😉
A k tomu aspirinu keby náhodou do budúcna , tých 100mg je bežná dávka ktorú berú tisíce žien
😇
Ja som brala do konca 2 trimestra aspirin ale len 100mg kazdy den. Dalej som uz nemohla koli tomu ze by to vraj mohlo poskodit vyvoj srdiecka. Ak si brala 1 tabletu tak sa hadam nic nestane ale ak chces brat nadalej hocijake lieky radsej sa predtym vzdy porad s lekarom.
@selest ahoj môžem sa opýtať? Ja užívam aspirín dlhodobo kvôli syndrómu lepivych trombocitov, trhu ešte nemám od dr potvrdené ( ešte nie je vidno) ale ona mi povedala aby som si to ja zistila či ho môžem užívať. V prívalovej informácií som čítala že do 2. Trimestra ok, bol to aj tvoj prípad? Alternatíva je anopirin ale z toho mi bývalo veľmi zle.... Ďakujem za odpoveď
@stelinka11 ano brala som cisty aspirin 100mg prvy a druhy trimester. Potom uz sa nesmie vraj koli srdiecku babatka. A este treba pri tom pit aspon ten 2.5L vody, ja som vypila aj 4 😁. A dr robila sono kazdy mesiac podrobne ci je vsetko ok pre istotu. Drzim palce
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@katka435 tak ja som vycitala, ze aspirin je kontraindikovany a nemal by sa pocas tehotentva uzivat. zrejme si to precitala aj ty, ked mas obavy ... ak si o tom vedela, na co si ho brala? mala si sa najprv poradit s lekarom ... z jednej tbl sa snad nestalo nic, no nabuduce bud volaj lekarovi, co si mas vziat, alebo sa pytaj dopresu, nie uz ex post, ked sa to neda zmenit. Proti blesti odporucaju paralen, panadol, medipirin. ja by som skusila aj magnezium.