Pozdravujem
V den ako mi lekarka potvrdila tehotenstvo mi nasadila
aspirin protect 100 1x denne, hematologicke vysetrenie mam v norme. Avsak zmiatlo ma, co pisali v pribalom letaku ohladom uzivania ma zaciatku tehotenstva.
Brali ste ho niektora?
Aktualne som 7+1
@e1i ked som bola na hematologii doktor mi napisal, ak je z indikacie prevencie preeklampsie prosim zvazit podavanie od 12tt… tak ja neviem uz..
@taktotedanie nemal by sa podavat az v 3.trimestri, aj to iba v davkach nad 150mg, takze 100 je ok aj po cely cas. Ja mam muza farmaceuta. Mne ho napr nasadila hematologicka a dorazne mi napisala ze v ziadnom prípade nevysadzat po pozitivnom teste.
Ja popritom picham aj clexane 0,4.hematologicka chcela len 0,2 ale povedala mi ze ak gynekológ rozhodol 0,4 tak mi to ponecha tak.
Aj pri malej pred 3r som tak mala.
@e1i dakujem za odpoved, budem to konzultovat qj s mojou dr este raz (hoc si mozno pomysli o mne bohvie co :D )
@taktotedanie aj ja som užívala, ale len do určitého týždňa. Neskôr mi hematologička predpisovala clexane.
@taktotedanie pred otehu som brala anopirín... Tesne pred zistením tehu som prešla na aspirín. Bola som na hematke, kde som síce zabudla povedať že som zamenila za aspirín, proste obmena, nieje tak ťažký na žalúdok. Ja mám hemat problémy a mám brať ďalej. Teraz som 7tt. Gynekologičke som povedala že beriem aspirín a nie anoporín a vraj to je vraj v pohode, to isté. V 12tt idem znova na hematku a asi už prejdeme na clexane.
@januska20 dakujem za odpoved, po konzultacii s doktorkou si mam skusit rozpolit tabletku a brat polovicu..
@lenusa20 dakujem za odpoved.. snad to teda aj s liekmi na riedenie krvi obidve dotiahneme do dobreho konca a v novembri privitame drobcekov 🙏🏻☺️
@taktotedanie tak tak.. ja som rada že aspoň toto beriem na riedenie... Už som mala MA a teda som skôr kus v panike že neriedime viac... a to mi ešte pridali duphaston a ten tiež zahusťuje... Tak pijem ešte aj velmi veľa vody. Juchuuu v novembri 😉
@taktotedanie brala som Thromboass, je to podobne do 37tt skoro a uplne oki
@kiki68 dakujem za odpoved
@taktotedanie ta davka sa nema znizovat inak na polovicu, to konzultuj s tym lekarom, co to priamo predpisal a tiez sa to uziva vecer. Ja som brala o 21:00
@kiki68 konzultovala som to s doktorkou, ktora mi to predpisala.
V lekarni vraveli jedna tabletka rano, sestricka na hematologii sa zhrozila ze co za blbost a ci si chcem vyrobit vredy na zaludku, vraj najlepsie na obed s jedlom a rozpustit vo vode, tak beriem na obed s jedlom ale nerozpustam vo vode akosi sa mi nezdalo, ze sa to v tej vode rozpusta..
@taktotedanie no ono to najlepsie zabera vraj vecer na konkretne tento ucel. Mne to povedali traja lekari nezavisle od seba. Ale tak dolezite je to brat vobec, aby sa predislo problemu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@taktotedanie beriem ho stale som 12+0 a budem brat do 32-36tt. Zacala som ho brat vyse roka pred tehotenstvom. Okrem ineho sa dava ako prevencia preeklampsie