Aspirin Protect 100

2. nov 2023

Dobrý deň prosím Vás, volal mi lekár po 1 trimes skriningu, že mám nízky niektorý placentarny hormón a predpísal mi aspirin protect 100 na riedenie krvi, aby do placenty išlo dostatok živín. Mate skúsenosti prosím? Co to môže spôsobovať? A ešte k tomu som čítala vedľajšie účinky tohto lieku a zostala som ešte viac vystrašená ako predtým. Ďakujem za každú skúsenosť a radu

anjelicek26
2. nov 2023

Ktory placentarny "hormon"? Aspirin sa berie ako prevencia pri opakovanch potratoch a horsich vysledkoch zrazanlivosti krvi bez priamej genetickej mutacie... aspon aj som brala preto aspirin kazdy den posledne mesiace ako prevenciu, ked som tehotna, uz musim pichat heparin od hematologa...

melanta
2. nov 2023

Prečítaj si vedľajšie účinky akéhokoľvek lieku a budeš vystrašená. To by si si ani liek od bolesti nemohla dať, pretože napr. Ibalgin má medzi vedľajšími účinkami zlyhanie srdca. Vážne vedľajšie účinky sú zriedkavé. Zato problémy, ktoré spôsobí príliš hustá krv spôsobí v tehotenstve sú určite viac ako iba zriedkavé. Takže prosím, pre dobro svojho dieťatka, raď sa pri takýchto závažných témach s lekárom a rozhodne nie ženami na koníku. Ak máš obavy, požiadaj o konzultáciu iného lekára, alebo si svojim lekárom nechaj situáciu viac vysvetliť. Ale raď sa s odborníkmi.

autor
2. nov 2023

@anjelicek26 placentarny laktogen ak som to dobre pochopila, prvé tehotenstvo som mala bezproblemove, nikdy žiadny potrat

autor
2. nov 2023

@melanta dakujem, idem tam pondelok len som zostala úplne v šoku

anjelicek26
2. nov 2023

To mi vobec nic nehovori, snad ti to lekar vysvetli.

1fifinka1
2. nov 2023

Treba ho užívať, inak sa môžu prestať dostávať babu živiny a nemusí to dopadnúť dobre. Buďte mu vďačná naozaj, že vam ho predpisal.

30majka71
2. nov 2023

Aspirin pokojne berte podľa rady lekára, je to overené na veľkom množstve žien pred vami. Nič sa vám nestane. Horšie by bolo bez neho.

autor
2. nov 2023

@1fifinka1
@30majka71 ďakujem trochu ste ma upokojili

katuska322
2. nov 2023

Taktiež ho beriem kvôli vysokému riziku preeklampsie a som vďačná, že mi ho lekárka predpísala, určite treba brať, ak to odporučí lekár, vedia, čo robia 🙂

autor
2. nov 2023

@katuska322 vďaka, nebýva ti zle alebo niečo? Ja mam stále nevolnosti aj v 4 mesiaci , nebude mi z liekov ešte viac zle

lneviemmeno
2. nov 2023

momentalne 7.mesiac, beriem takmer od zaciatku aspirin ako prevenciu pred preklampsiou. uplne v poriadku bez problemov, urcite ho ber ked ho odporucil 🙂

katuska322
2. nov 2023

Som v 19 tt, beriem ho od 13tt a v pohode, aspirin protect je šetrný k žalúdku 🙂

autor
2. nov 2023

@lneviemmeno ďakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre