Ahojte,
chcem sa poradiť. Dnes by som mala byt 14 dpo. 4 dni za sebou som ráno užívala Aspirin 500. Dnes som si robila Tehu test a vyšiel jasne pozitívny. Mohol ten liek nejak poškodiť plodu takomto ranom štádiu?
Ďakujem za odpovede 😒
@cervenovakatka dufam že bude všetko v poriadku 😭😭😭😭
Nie, nic sa nestane, trochu sa zriedila krv.
Ja som brala lieky, co sa v tehotenstve nesmu a lekar mi povedal, ze v case, ked este zena nevie, ze je tehotna, je babo chranene a v podstate vyzivovane zo zltkoveho vaku, este nie je ani nahodou vyvinuta placenta. Zeny casto uzivaju Aspirin kvoli preeklampsii, zlej zrazanlivosti (nevyznam sa az tak). Sice nizsie davky, ale toto by som brala ako jednorazove.
Ja som si vzala par Ibalginov, antibiotika, vselico mozne od kasla a dcera je zdrava, ma uz 8 rokov. Mojej mame davali Aspirin 500 v nemocnici, ked lezala, ked bola tehotna, ked cakala mna a som tu uz 40 rokov. Takze toto ber akoze uplne v pohode.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Dobrý deň, v prvom trimetri kyselina acetylsalicylová (aspirin) je do určitej miery v poriadku. Avšak do budúcna užívajte v prípade potreby len paracetamol (paralen).