Ahoj, pár dní cítim, že mi vynecháva srdiečko. Stane sa, že mi vynecháva za 1 minútu aj 3 krát. Liečim sa na vysoký pulz už 3-4 roky, beriem Concor 5 mg. Včera som bola u kardiológa, dne u internistu. Jeden hovoril, že concor nemôžem, druhý zas povedal, že kludne. Tak teraz pijem čaj na nervy a dávam si Concor, lebo pulz mám okolo 100. Len tá arytmia... neviem, či to neškodí malému... Concor mi pomáha na pulz, ale na arytmiu nie. máte s tým skúsenosti?
angi07
Hlavne sa nestresuj, prudko sa nenamahaj, nestras sa, to som mala presne aj ja v 16tt, tiez som bola u kardiologa aj u internistu, bude dobre aj babatko bude v poriadku, hlavne sa drz. mysli na babatko a aj tep sa urovna, v tehotenstve je to vraj normalne, mne na internom lekar povedal ze mi prsia tlacia na srdce tak mi kazal nosit bezkosticovu podprsenku.
Concor sa dá užívať, je to napísané aj v dávkovaní, aspoň je tam tak napísané, že sa musíš konzultovať s lekárom, ale nie je to zakázané. Môj gynekológ aj internista povedali, že sa môže , že sa to bežne dáva tehotným ženám. Tak to užívam. Viem , že vysoký pulz je normálny v tehu, ale ja som mávala vyše 100. A na arytmiu by som mala užívať tiež niečo podľa môjho gynekológa, ale internista nič nevypísal. V utorok idem na kontrolu tak uvidím....
@angi07 no mne ho hned vysadili asi v 5tt ako som zistila že som tehu.Uživam ho na vysoky tlak.Teraz neuživam nič tlak je ako tak v norme davam si len magnezium a ked by vystupil tlak tak mi daju dopegyt ten je vraj najbezpečnejši v tehu.Tak ja neviem ,najlepše ti poradi lekar.
@bubinko83
@angi07
Ahojte tehuľky, som rada, že táto téma ohľadne arytmie a tehotenstva existuje, aspoň som kľudnejšia, že nie som v tom sama ☹
Ja sa liečim na arytmiu srdca už asi 4 roky, no odkedy som zistila, že som tehu, kardiologička mi hneď zmenila liečbu, teraz beriem Concor 5mg, vraj sa to môže. Občas mávam búšenie srdca, ale hlavne vtedy, keď sa v robote poriadne rozčertím, bohužiaľ mám stresové zamestnanie 😒 Ale už sa snažím to nejak riešiť, aby som bola kľudná.... No neviem či sa to dá hlavne pred uzávierkou,ach... Budem rada, ak mi odpíšete, máme spoločnú diagnózu, bohužiaľ. Ahoj
@zugas ahoj citam o tvojich problemoch amomentalne tiez trpim tym vynechavnanim pulzu a tak podobne. Lekari tvrdia ze to nic nie je ale tak je toneprijemne dost. Pred 2 rokmi sim prekonala fibrilaciu predsieni a od vtedy mam s tymto problem nastatie do takej arytmie tonepreslo. Teraz skusame otehu ale tak zatial sa nedari a ani neviem ci to s tym srdcom zvladnem. Uz si na konci tehu tak akoto bolo?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja som to mala tiez , aj lieky som uzivala ale je to u mna v poriadku a ak sa bojis o babo mozu ti ho skontrolovat na specialnom ultrazvuku na kardiologii. Mojej dcerke zistili pocas mojho tehotenstva arytmie a chodila som pravidelne na kontroly na kardiologiu na kramare kde ju sledovali az do porodu a po porode uz bolo vsetko ok a mala ma srdiecko ako zvon teraz ma 6 mesiacov . Ak budes chciet tak ti dam na nich kontakt a moze ta tam odporucit tvoj gynekolog a objednava sa ale ked je to surne tak ta objednaju hned na druhy den a budes aj ty kludnejsia ze malinke babo je ok a ty sa hlavne nesttresuj vsetko bude ok a mysli na to malinke a uvidis tep aj arytmie ti klesnu.