Arytmia a tehotenstvo

tina258431
15. dec 2024

Ahojte 🙋🏽‍♀️
Chcem sa opýtať či má niektorá z vás arytmiu AV blokáda 3stupňa ( bez kardiostimulatora - niesom vhodný kandidát aj napriek tomu, že mám stále nízky tlak,pri veľkej záťaži sa zadýcham, unavím sa).
Bola mi zistená aj endometrióza a odpurúčania gynekológov su jasné- otehotnieť čím skôr. Vzhľadom na to, že sa mi robili stále cysty a pod.nevedia v akom stave budu vaječníky.
Ale zaujíma ma či máte niektorá arytmiu a aký bol priebeh tehotenstva, pôrod a či bolo bábätko v poriadku. Pretože naposledy ma kardiolog vystrašil s tym že tehotenstvo bude problem a preberieme to na ďalšej konzultácii🙈.
A vzhľadom k endometrióze by som bola rada aspoň keby sa nám podarí jedno babo a potom sa uvidí čo ďalej lebo tie bolesti su niečo strašne🥺

Samozrejme mám naplánovanú konzultáciu u kardiológa ale osobné skúsenosti ma možno ukludnia a dajú nejakú nádej.

martinakb85
19. dec 2024

@tina258431 ja som pred tehotenstvom máva arytmiu, nebolo to intenzívne, z tachykardie. Počas tehu sa mi to výrazne zhoršilo, brala som betablokatory, tie to o dosť zlepšovali. Ku koncu ako bolo bábätko väčšie, prietok krvi tiež..už mi bývalo veľmi zle, stále som pociťovala "bušenie, pre skoky srdca..", hospitalizovali ma kvôli tomu v 39tt, aj vyčkávali,ale bolo mi dosť zle..nakoniec bolo tehotenstvo ukončené v 40tt akútnou sekciou (príčina aj udana ako indikácia zo strany matky - arytmia )

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre