Antihistaminiká v tehotenstve

tina96
14. nov 2024

Ahojte som 26 tyzdni v podstate od zaciatku tehotenstva beriem antihistaminika (cetirizin 10mg) pred tehotenstvom som ich brala posledne 2/3roky ale ine lieky silnejsie pretoze ma zvykla vsrbiet telo a obcas som mala zihlavku sice to nebolo nic hrozne jedna dve vyrazky ale priserne to vsrbelo myslela som si ze histaminavu intolerancia ale tu nemam len alergiu (intoleraciu) na paracetamol a citron zvykla som strasne opuchnut a mat problem s dychanim.....Moja otazka je ale na tehotne ktore brali antihistaminika v tehotenstve bolo vsetko s vasim babom vsetko v poriadku? Aj po narodeni? Momentalne si davam 1 tabletku niekedy 1 aj pol hoci nemam hit. intoleranciu vsrbi ma telo hoci mi kozne aj krvne testy vysli negativne co mi zistili je vraj Gastritis typu A nejake zapaly su to v zaludku sa mi zda beriem nato Vitamin B Komplex...Lekarka povedala ze antihistaminika v tehotenstve su ok ale chcem realne pribehy ci su Vase deticky aj po narodeni zdrave a ci im nejak tie antihistaminika neublizili? Budem vdacna za kazdy komentar

evickuska
14. nov 2024

@tina96 napr. Xonvea liek proti nevolnosti, je na baze antihistaminik ked si precitas zlozenie 🙈

tina96
autor
15. nov 2024

@evickuska Nebrala som lieky na nevolesti lebo som ziadne nemala a lieky celkovo nikdy neberiem ake skúsim precitat diky...

evickuska
15. nov 2024

@tina96 jasne len tento je len pre tehotne a len na predpis a pisem ti, ze obsahuje antihystaminika, takze treba sa poradit s gyn 🙏

tina96
autor
16. nov 2024

@evickuska no zenska mi povedala ze antihistaminika niesu Problem ale ked nemusim nech neberiem a zas moj lekar povedal ze to nieje ziaden problem ze vela zien musi byt na tych liekov roky a tehotenstvo a aj deti su ok len som chcela nejake realne skusenosti

evickuska
16. nov 2024

@tina96 veru ja by som sa nebala

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre