Ahojte, mali ste /mate niektora diag.tento syndrom?
Aku liecbu ste mali?
Pripadne ste sa nestretli s tym ze syndrom najprv vysiel pozitivny a nasledne negativny? Aky bol nasledne postup v liecbe? Dakujem 🙂 🙂
@anjelicek26 cize mas aj tento syndrom?
No ja mam okrem tohtu aj mutaciu faktor II
Ano picham 5000 jednotiek pfizer cele tehu a budem aj 6 tyzdnov po porode musiet.. Mimo tehotenstva aspirin 1* denne. Prisli sme pred dvoma rokmi o babatko, prisli na to vlastne az vdaka tomu. Malicke malo trombozu v pupocnej snure.
@anjelicek26 no ja som prisla uz o 2, ale velmi skoro v 6-8tt , teraz som treti krat tehotna uz som v 14tt zatial to vyzera dobre , od zaciatku tehotenstva uzivam 100mg anopyrinu + 0.3fraxi, tiez mi na to prisli az po tych potratoch
No vsak teraz po poslednych odberoch mi vysiel uz neg.ten syndrom a dr.mi chce uz vyradit anopyrin a bojim sa :/ lebo viem ze fraxi neprechadza placentou
Mne anopyrin lekar nekazal brat vobec...verim,ze co robi je v poriadku,chodim pravidelne na kontroly... Viac urobit neviem.
@anjelicek26 tak asi je to tak spravne ak je u teba vsetko OK🙏🥰co verim ze je 🙂 ako casto chodis na hematologiu? Ja raz za tri mesiace
Ale tak ak mas tiez tento syndroma ucinkuju len injekcie tak snad to bude aj u mna ok
Ja som ho mala v druhom tehotenstve, pichala som
si Clexane celé tehotenstvo a šestonedelie. Potom na kontrole cca pol roka po pôrode už v krvi potvrdený nebol, ani neskôr na ďalšej kontrole.
@drakvak cize pocas tehotenstva uplne stacil clexane?
Kazdych 6 tyzdnov kontrola u hematologa👌
@anjelicek26 no ja raz za 3 mesiace...zda sa mi to dost malo
Áno, ja som ani Anopyrin nechcela po tom, čo som si prečítala príbalový leták. Dôverovala som hematologičke, dávkovala mi Clexane podľa zvyšujúcej sa hmotnosti. Dosť som krvácala po pôrode, inak ok.
@drakvak a popri tom antifosf.si mala aj ine diagnozy z hemato? Ak sa mozem spytat aku davku clexane si brala? A hodnotu asi nevies..ja som mala hranicne hodnoty toho syndromu
0,4 najprv a potom 0,6, ak si dobre pamätám tie injekcie… mala som ešte nejakú prekonanú EBV infekciu v krvi, možno som ten syndróm mala aj v prvom tehotenstve, neviem, dcérka sa narodila asi o 10 dní skôr, všetko ok, len drobná (2500g), čo ale nemusí byť kvôli tomu, lebo sme s manželom nízki a tiež sme mali necelé 3kg pri narodení obaja 😉 Môžem po sviatkoch pozrieť staré papiere, je to už 13-14 rokov, čo som to riešila. Ja som po prvom hneď po roku otehotnela, medzi deťmi je rozdiel 21 mesiacov.
Moji Mali vsetci medzi 2.5-2.9 Kila.. uvidime teraz...
@drakvak ahoj, no ak sa ti bude chciet, budem rada ak to kuknes
Ahoj, prepáč, už to neviem nájsť tie staré správy, už ani nechodím na hematológiu pravidelne, naposledy som bola v lete 2021 a povedala mi lekárka, že netreba, len v prípade nejakých problémov. Mám 46, tehotenstvo už neplánujem. V tej poslednej správe mám uvedené, že pri odbere 10/2011 antifosfolipidový syndróm už negatívny, syn sa narodil v 9/2010, takže po roku od pôrodu som to už nemala.
@drakvak nevadi,aj tak dakujem za ochotu❤️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja mam ten a Faktor V mutaciu a od vynechania MS picham injekcie na riedenie krvi ..nikdy som poriadne radsej nic ine negooglila a verim,ze hematolog vie,co robi...