Antidepresíva Citalec v tehotenstve

niki132456
30. okt 2023

Ahojte babule ,po roku snaženia sa nám podarilo miminko som v 14tyzdni, beriem antidepresíva Citalec 20 ... Na začiatku som brala 30 ale, keď som zistila ,že som tehu tak sme znížili, chcela som znížiť ešte ba pol ale úzkosti ako tak teraz držím na uzde, dr usúdil, že ostávame na 20 mg,gynekologicka mi ich schválila ,že je to pre Mimi lepšie ako mať Panické a úzkostné záchvaty ,ale babule chcem sa spýtať ku koncu tehu ste znižovali alebo vysadchzali lieky .. ja by som chcela aj kojit Mimi, tak či ste aj snimi kojili ,ďakujem

deti95060810
30. okt 2023

Ad sa vysádzajú a nekojí sa.

marianarem
30. okt 2023

@niki132456 Kamoska dala jedno tehotenstvo bez AD, ale par mesiacov po porode prisli velke depresie a musela nasadit. Maleho kojila este mozno aj rok. Druhe tehotenstvo brala AD cely cas a aj kojila s tym malu okolo 2 rokov. Deti su obidve v poriadku. Nebol to ale citalopram (Citalec), ale escitalopram.

luccija
30. okt 2023

@deti95060810 to nie je pravda.
@niki132456 mám kamarátku čo brali lieky v tehotenstve aj kojili konkrétne Seroxat, ale ten aj brala, ďalšia escitalopram.Vacsinou tu čítam, že lekár buď gyn, alebo psychiater trval na znížení, vysadení a po pôrode zhoršený stav a zase lieky.Tehotenstvo je psychicky náročné pre väčšinu žien nieto ešte pre uzkostlive strach o seba, dieťa...čo, keď...lekárka Ti dobre povedala,že prvoradý je prospech pre teba.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre