Ahojte, dnes som zistila na tehotenskom teste že som tehotná teda mám dve čiarky 🙂
vobec som to nečakala!,..mám svoje dovody že prečo🙂
Lenže,..užívam solatcit AD-antidepresíva,..hrozne sa bojím, či to neublíži babatku. Máte niektorá s tým skúsenosti?
Zajtrá idem na gyndu na potvrdenie tehotenstva a hned aj za neurologičkou čo s užívaním solatcitu, pretože on sa nemože hned vysadit, ale postupne mám zlý pocit aby to neublížilo plodu, keby som vedela skor že som tehotná, ale len teraz som si robila tehotensky test, minuly mesiac mi menzes meškal, test neukázal tehotnost ale dostala som ho a teraz mi mešká už dlho tak som si test len teraz robila. Dievčence napíšte mi ak mala niektorá z vás takúto skúsenosť, dakujem pekne, Helen
dakujem za radu, som kludnejšia🙂
baby aj ja musím brat lieky na noc....bez nich nemozem byt.ale jedna primárka mi povedala ,že ich možem brat tak dúfam,že malé bude v poriadku
Ahojte dievcata, mne chce moja lekarka teraz nasadit AD....velmi som sa tomu branila niekolko mesiacov, pretoze sa snazime o babatko, ale doktorka ma ukludnuje ze mi predpise take AD ktore su najbezpecnejsie aj v tehotenstve. Urcite je to najlepsie bez liekov, ale ked je mamina v strese tak to tiez nie je dobre. Najhorsie ze z 10 lekarov ti kazdy povie nieco ine....aspon ja mam taku skusenost....ze psychiater pripadne neurolog vie odporucit lieky viac-menej bezpecne aj v tehotenstve, gynekolog tvrdi ze treba vsetko vysadit.....drzim vam palceky aby bolo vsetko v poriadku!!!
@janoosha ahoj a môžem vedieť ako sa volajú tie AD,..inak máš pravdu,..moja neurologička mi ich kázala vysadiť, potom som išla k psychiatričke a tá mi povedala že ich kludne môžem jesť a moja mamka čo chodí k psychiatrovi ten že nie a moja kamoška čo má kamošku zasa odrodila tri deti na solakcite čo brala celé tehotenstvo, tak si teda vyber,..to je hrozné! ,..zatial neužívam nič len sa necítim velmi dobre, som bez liekov 6 týžden a mám pocit že sa mi to vracia, bola som liečená len tri mesiace a potom som ich vysadila a to je málo,...
@helen4 ahoj, nie som si teraz celkom ista, ale myslim ze je to paretin....ja som zatial nezacala brat, dohodli sme sa s psychiatrickou ze zatial zostanem pri benzodiazepinoch. Lekarka mi vravela, ze tie AD sa mozu brat 1. a 2.trimester a potom sa ma vysadit....a neurolog mi zase vravel ze niektore lieky na ukludnenie sa nemozu brat v 1. trimestri, ale v 2. a 3.uz ano....takze si myslim, ze sa da pokryt cele tehotenstvo a je to viac-menej bezpecne. .....najhorsie ked mas 2 lekarov a kazdy ma na to iny nazor...a riesila si to aj s gynekologom?ja by som sa najviac spoliehala na jeho nazor+psychiatra. Ale myslim si ze dolezite je aby si bola ty v pohode. Maminky ktore brali AD cele tehotenstvo mali zdrave deticky....verim, ze sa bojis o babatko, ale ak sa citis zle, tak by som tie lieky asi zvazila....
@kiwi82 ahoj,mohu se zeptat,když ti v tehu nasadili AD,jak si zvladla ty začátky?mam velký strach z vedlejších účinku. Dekuju
@veronikao87 ahojky. Ja som uz predtym brala tak telo bolo zvyknute. Treba pomalicky po stvrtinkach nadadzovat a postupne po stvrtke tak po cca tyzdni pridat dalsiu stvrtku.
@kiwi82 a ty si k tomu měla i nějaké uklidnovaci leky jako neurol atd nebo si to zvladla bez? Omlouvam se,ze se tak vyptávam,AD jsem ještě nebrala a každý má spíše ty začátky odstrašující,tak mám už teď hrůzu vzit první prasek.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@helen4 ahoj, neviem aké sú silné tvoje lieky, ja beriem paretín 20 mg a aj som s nimi otehotnela, zatial je všetko ok. pri prvej dcérke som otehotnela, ked som mala prestávku v užívaní AD ale v 6.mesiaci sme museli znova nasadiť, lebo mi nebolo najlepšie. aj som s nimi kojila. malá je ok 🙂 Podľa mňa to bude ok, ale choď za psychiatrom a porad sa s ním. držím palce.