ahojte, prosim potrebovala by som od vas radu a uistit sa.. Dnes som bola u dr, lebo ma boli hrdlo a ucho, dala mi antibiotika ZINNAT 500 na 5 dni. mam dvojrocnu dcerku ktoru este dojcim, povedala , ze sa tieto atb mozu pri dojceni, hlavne ze uz nie je take intenzivne , a ze tieto atb uzivaju aj male deti. Ja som jej al zabudla povedat, ze mozem byt tehotna, ale len druhy den. lebo mi v pondelok skoncila mentruacia a pohlavny styk som mala s manzelom v stredu, cize predvcerom. je mozne, ze by som mohla otehotniet, a preto sa teraz bojim, uz som uzila jednu tabletku, ci nemozem poskodit plod prave pri jeho rozdelovani.v tieto prve dni ked sa vajicko rozdeluje a vsetko sa tam vytvara nove...viem ze tieto atb sa mozu v tehotenstve, ale aj v takomto velmi skorom stadiu v prve dni? uzivali ste niekto takto ze ste nevedeli o tehotenstve a mali ste atb zinnat a mate zdrave dieta? bojim sa velmi neviem ci to mam uzivat dalej alebo nie...ale zdrava sa necitim
@jajuska13 Ahoj, moja skusenost...šla som za lekarom (gyenkologom) s predpokladom,že som nachaldená... a povedala som mu,že môžem byť tehotná, lebo snažilkujeme. On mi hned vypisal Zinnat a povedal,že tento môžem brať aj keby som bola tehu....
Lebo mne môj obvodný lekár na tot,že môžem byť tehu povedal,že pokiaľ o tom neviem tak nie som :/ blbá odpoveď tak som sadla do auta a šla za gyndom 🙂
Takže podľa mňa tieto lieky môžeš, aj men ich dával s tým vedomím, že možno som tehu a nemôžeme o tom vedieť lebo som v strede cyklu...
Dpfam,že pomohla rada;)
Držím palce, aby si čím skôr vyzdravela;)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
mne moja dr vravela, ze priroda to velmi mudro zariadila, ze totiz embrijko je spojene s Tvojim krvnym obehom realne az v takom 5tt, cize v case, ked Ti uz preukazatelne meska menzes a mozes sa zacat domnievat, ze si tehu. skor sa "iba" delia bunky a zahniezduje sa atd, cize teoreticky lieky brane v case uhniezdovania ak nie su priamo cielene ako abortivne tabletky, by uskodit nemali.
cca 10 dni od oplodnenia este len zarodok putuje do maternice, cize ak si mala sex pred 2 dnami, a mala by si ovu hned po menzese, co je dost rarita, tak mozno este len spermia niekde striehne za rohom na vajicko, az pojde okolo 😉