Antibiotiká Zinnat počas prvých dní tehotenstva

jajuska13
16. jan 2015

ahojte, prosim potrebovala by som od vas radu a uistit sa.. Dnes som bola u dr, lebo ma boli hrdlo a ucho, dala mi antibiotika ZINNAT 500 na 5 dni. mam dvojrocnu dcerku ktoru este dojcim, povedala , ze sa tieto atb mozu pri dojceni, hlavne ze uz nie je take intenzivne , a ze tieto atb uzivaju aj male deti. Ja som jej al zabudla povedat, ze mozem byt tehotna, ale len druhy den. lebo mi v pondelok skoncila mentruacia a pohlavny styk som mala s manzelom v stredu, cize predvcerom. je mozne, ze by som mohla otehotniet, a preto sa teraz bojim, uz som uzila jednu tabletku, ci nemozem poskodit plod prave pri jeho rozdelovani.v tieto prve dni ked sa vajicko rozdeluje a vsetko sa tam vytvara nove...viem ze tieto atb sa mozu v tehotenstve, ale aj v takomto velmi skorom stadiu v prve dni? uzivali ste niekto takto ze ste nevedeli o tehotenstve a mali ste atb zinnat a mate zdrave dieta? bojim sa velmi neviem ci to mam uzivat dalej alebo nie...ale zdrava sa necitim

margarita
16. jan 2015

mne moja dr vravela, ze priroda to velmi mudro zariadila, ze totiz embrijko je spojene s Tvojim krvnym obehom realne az v takom 5tt, cize v case, ked Ti uz preukazatelne meska menzes a mozes sa zacat domnievat, ze si tehu. skor sa "iba" delia bunky a zahniezduje sa atd, cize teoreticky lieky brane v case uhniezdovania ak nie su priamo cielene ako abortivne tabletky, by uskodit nemali.
cca 10 dni od oplodnenia este len zarodok putuje do maternice, cize ak si mala sex pred 2 dnami, a mala by si ovu hned po menzese, co je dost rarita, tak mozno este len spermia niekde striehne za rohom na vajicko, az pojde okolo 😉

nikusik89
16. jan 2015

@jajuska13 Ahoj, moja skusenost...šla som za lekarom (gyenkologom) s predpokladom,že som nachaldená... a povedala som mu,že môžem byť tehotná, lebo snažilkujeme. On mi hned vypisal Zinnat a povedal,že tento môžem brať aj keby som bola tehu....
Lebo mne môj obvodný lekár na tot,že môžem byť tehu povedal,že pokiaľ o tom neviem tak nie som :/ blbá odpoveď tak som sadla do auta a šla za gyndom 🙂
Takže podľa mňa tieto lieky môžeš, aj men ich dával s tým vedomím, že možno som tehu a nemôžeme o tom vedieť lebo som v strede cyklu...
Dpfam,že pomohla rada;)
Držím palce, aby si čím skôr vyzdravela;)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre