Antibiotiká v tehu

vanny12345
30. dec 2016

Ahpjte,no bola som dnes nakoniec u gyndu ale,mal dovolenku. Tak do,nemocnice na gyn pohotovost som musela. Brali mi krv,moc,robili mi sono. Son 8tt+3. Robili mi sono je malinke v poriadku. Aj vysledky mocu aj krvi su celkom v poriadku až nato že mam zacínajucí zápal močových ciest. Už aj pred tehu som stým mala problémy,a dosť. Dostala som antb a povedala mi pani doktorka ze to su take co mozu aj tehu zeny. Mate stym skusenost? Ďakujem Vám,a len chcem vaše rady a tak lebo pochopitelne sa bojím. Ďakujem,tuto to je najspolahlivejšie.

jaja1979
30. dec 2016

Ano, su aj antibiotika, ktore su v tehotenstve bezpecne, pri vsetkych detoch som brala v tehotenstve antibiotika - nebola ina moznost a decka su uz skolaci a zdravi... niekedy je horsi pre vyvijajuci sa plod nelieceny zapal... prajem vela zdravia🤰

pribinak
30. dec 2016

Haha, ze tuto je to najspoľahlivejšie 😀

vanny12345
autor
30. dec 2016

@jaja1979 Ďakujem velmi pekne 🙂 Ved práve že zápal by sa mohol rozšíriť a už by bolo. Len každý stále že antb v tehu niesu bezpečné a neviem čo. Ale tak ked to dá lekár,a su také druhy,tak asi vie,čo robí. Ďakujem ešte raz.

kluska
31. dec 2016

kamoska mala v tehu zapal prinosovych dutin, bola v 2 mesiaci, nasadili jej 3 antibiotika, co jej nezaberali a nakoniec dostala na 3 dni velmi silne atb a potom potratila, takze pozor na atb v prvych 3 mesiacoch tehotenstva! mozno by som skusila prirodne antibiotikum nejake a vysoke davky vit c

kluska
31. dec 2016

@jaja1979 brala si tie atb v prvych 3 mesiacoch tehotenstva ked sa vyvijaju vsetky organy dietata? len sa pytam, ma to zaujima

jaja1979
31. dec 2016

U dvoch deti ano, u tretieho az neskor, boli to penicilinove atb. Vies, aj ja by som bola najradsej, keby sa to obislo bez nich, ale ked nie je ina moznost, tak potom bohuzial... aj svoje deti sa snazim drzat co najviac bez antibiotik, ale niekedy nie je na vyber... prajem vsetkym vela zdravia a zdrave deticky

slavka1811
1. jan 2017

Mna bohuzial v prvom trimestri chytila najsilnejsia chripka-angina( Boh vie, co to bolo)v mojom zivote.ATB som nemala od puberty a akurat v tehotenstve som musela uzivat Zinnat, bo uz to bolo bakterialne ochorenie . Tusim je to sirokospektralne ATB a mozu ho aj tehulky. Je urcite najlepsie sa vyhnut uzivaniu ATB ale zase na druhej strane nepreliecena choroba dokaze urobit tiez fatalne nasledky.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre