Ahojte baby,
od minulého štvrtku mi tiekol z nosa sopeľ, len taká voda. Cez víkend mi to však stieklo na priedušky a bola som zachrípnutá a celá zahlienená. V pondelok som šla k doktorke a dala mi Stodal, Sinupret a Nasal Duo na odhlienenie. Celkom fajn sa mi to pustilo, no začala som smrkať hustý žlto-zelený sopeľ, myslela som, že mi to skončí. Stále som však taká "nafufňaná". Od včera poobedia ma však začala bolieť celá pravá strana hlavy. Strašne čelo, spánok, lícna kosť a do rána už aj ako keby zuby a ucho. Ďasná na pravej strane hore mám celé opuchnuté. Celú no som nespala a ráno šla na pohotovosť. Doktor mi automaticky predpísal antibiotiká Axetine (na 5 dní)a Pamycon do nosa a ucha. Keď som ti vyberala antibiotiká v lekárni, dávala mi ich taká mladá lekárnička a povedala, že ona by ich na mojom mieste nebrala. Že nech si dávam len ten Pamycon a Paralen od bolesti. Máte s užívaním antibiotík v tehotenstve skúsenosti? Prípadne aj negatívne? Brala ste niektorá liek Axetine? Ja som už v 28. týždni. Ďakujem za odpovede
Ahoj, pozri si už aj existujúce diskusie
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/antibiotika-pocas-tehotenstva/
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/brali-ste-antibiotika-v-tehotenstve-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/chripka-bolest-hrdla-a-antibiotika-v-27-tyzdni-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/horucka-a-antibiotika-v-28-tyzdni/
Tento liek som nebrala ale iné lieky počas tehu áno.a stretla som sa v lekárni s tým s čím ty. A never lekarnickam ale doktorom. Vedia čo robia. Poznajú tvoj zdravotný stav. Ak lekárnička chce meniť a spochybňovať liečbu tak nech doštuduje a ide za lekára....
Ja som brala ant v tehu, musela som dokonca vybrat dve balenia lebo som dostala streptokoka a po nom tazky zapal sliah. Nic sa malej nestalo, ale bolo to v druhom trimestry. Osobne si myslim,ze preliecit sa treba aj v tehu, lebo ten zapal moze sposobit vysoke horucky a to je este horsie pre dieta. Moja doktorka sa vsak radika aj s orl doktorom co mi moze dat ako tehotnej.
V lekarnach mnohokrat, najma v sietach, nepracuju magistre farmacie vystudovane, ale nekvalif pracovnicky, takze na to si treba dat pozor. Tam je jedna magistra a ostatne nemusia byt.
Ahoj, presne tieto som brala v prvom trimestri ešte len... asi šiesty týždeň... asi najhoršie možné obdobie pre tehu a predpísali mi to v ružinovskej nemocnici... konkrétne primárka po dohode s gynekologmi. V tvojom týždni by som nemala take obavy. Záleží ako ti je. Ja som tiež sa liečila sama... a skončila v nemocnici, takze bacha aj na to.
Ja som brala v tehu antibiotika na zapal priedusiek radila som sa aj s gynekologickou ked musis urcite ich ber.
@lieskovyoriesok
Tak po tomto co si mi napisala uz obavy nemam a v klude ich vyuzivam. 🙂 Dakujem
Lekárničky si nevšímaj. Niektoré sú strašne Ach.... nechcem nadávať... v 27tt som mala falošnú pôrodnú činnosť dosť silnú tak dr pichol injekciu na udržanie tehu zvýšil magnezium a nasadil mi guaracujan. Je to na ukľudnenie no zároveň ti aj uvoľňuje hladké svalstvo o čo išlo môjmu dr. A ta p. V lekárni mi to nechcela predať a začala mi vyčítať že či som normálna do seba to pchať či sa neviem inak ukľudniť a že pochybuje že mi to kázal dr brat 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️Keďže je to voľno predajne dr mi recept nedával... Hlavná vec že dr uznávaný z kochu ktorému ako jedinému som vždy plne doverovala a nejaká Ach čo sa do mojho tehotenstva a zdravotného stavu ide starať a niečo mi vyčítať? 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ Od vtedy som si povedala že v lekárni má ich už názor nezaujíma. Zaujíma má názor dr a keď som si neni niečim istá ( ako napr. co malú ošetrovala iná dr ako jej) tak sa pre istotu spýtam iného dr ale určite nie v lekárni.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Je tu skup Zdravotnici na MK.urcite antib sa uzivat v tehot mozu.urcite ti lekar dobre predpisal.