Antibiotiká v tehotenstve

23. jún 2024

Dobrý večer, som po trhani zubu. Dali mi ATB, ale len na tri dni. A už som ich douzivala. A začala ma samozrejme rana boleť. Viem, že je to normálny proces hojenia, ale moja otázka znie, vzali by ste si ATB Augmentin od bolestí, alebo radšej Paralen ? Kvôli bábätku to držím nechcem si nič zobrať ale niekedy už to nedávam.

petronellla87
23. jún 2024

Od bolesti by som si dala paralen

tinalia
23. jún 2024

Paralen

anavixy
23. jún 2024

Tak od bolesti sa augemntin nedava, ani na to nepomaha, takze volba je jasna. Paralen je v tehotenstve uplne bezpecny (mozes si dat v pripade potreby dokonca aj dva naraz, ak mas viac ako 50kg), pri dodrzani maximalnej dennej davky a racionalnom uzivani. Ak by ale bolest neprechadzala tak konzultuj so zubarom. 🙂

autor
24. jún 2024

Mám rešpekt pred liekmi joj tak som nechcela nič užívať. Dúfam že bude bábo v poriadku. Ďakujem vám pekne. Dám Paralen celú noc to boli a ráno opäť. Už nech sa to zahojí 🙏

palicka
24. jún 2024

Augmentin su antibiotiká, a teda dosť silne. To s bolesťou veľmi nemá nič spoločné. Predpokladám, že zubár vedel, že sú tehotná..

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre