Antibiotiká v 5. týždni

jankaru
12. júl 2013

Ahojte,

ani nie pred tyzdnom sme sa s manzelom vratili z dovolenky z Krety (kde som zistila ze som tehotna). Uz den pred odletom som zacala mat teplotu 38 C, bolest hrdla a velku uzlinu na krku a tak som sla k lekarovi, ktorý mi spravil vytery (vsetko bolo v poriadku) a tak som sa az do dnes snazila liecit bez ATB. Dnes mi vsak zistili zapal stredneho ucha a uzlinu mam stale na krku bezo zmeny a bolest hrdla dali mi antibiotika FROMILID nakoľko na penicilin som alergicka. Som z toho celkom v strese a obavam sa ci sa nieco nestane s mojim tehotenstvom nakoľko som teraz cca na konci 5 tt. Chcela by som sa spytat ci ma niekto skusenost s tymito antibiotikami v takomto vcasnom tehotenstve.

Ďakujem.

trish31
12. júl 2013

@jankaru a povedala si lekarvi,ze si tehotna?Lebo by ti dal ATB menej skodlive plodu.Ale ja by som sa neobavala je vela zien,ktore vobec netusia dost dlho ze su tehotne a ATB brali,brala som aj ja a maly je OK

sunny15
12. júl 2013

Lekarovi treba oznamit ze pravdepodobne si tehotna...aj ja som to v 5tt povedala dr.ktora mi dala atb ale nebrala som ich-vyliecila som sa-ale ja som mala zapal priedusiek...a teploty som nemala takze to je ine...ale potom v 10tt som uz uzivala zinnat 500 lebo som mala zapal moč.ciest aj krv v moci...a maly je ok.a v poriadku takze len informuj lekara a drzim palce.

jadinka
12. júl 2013

Ničoho sa neobávaj, ak si lekarovi povedala že si tehotná, určite by ti nepredpisal nič, čo by bábu uškodilo..aj ja som brala antibiotiká, bola som tiež v 5 tt, nakoľko som mala zapálene hrdlo a tiež som sa to pokušala vyliečiť bez antibiotík, no márne...tak nakoniec mi dr. predsa len predpisala atb. Nič sa mi nedialo, mám krásneho, zdravučkého synčeka..Len nemysli na nič zle, je milón žien ktoré na začiatku tehotenstva brali atb a nič sa bábu nestalo...Takže hlavu hore a nemysli už nato, lebo aj tak si nepomôžeš a budeš mať len zlú náladu a práva tá bábu neprospieva 🙂

jankaru
autor
13. júl 2013

Dakujem velmi pekne za odpovede;)lekarovi som oznamila ze som tehotna preto najprv skusal vyliecit to bez antibiotik, ale po zisteni ze pribudol aj zapal stredneho ucha mi antibiotika naordinoval... ja tiez verim ze to bude v poriadku ved urcite nie som ani prva ani posledna co je chora pocas tehotenstva len ma zarazilo ze to prislo hned na zaciatku, myslela som si ze si svoje tehotenstvo budem uzivat troska inak ako doma v posteli :P ale asi treba len vydrzat ♥

andy04
13. júl 2013

Uskodi malemu viac infekcion ako antibiotika. Ja som v 10tt tiez som mala minuly tyzden zdurenu uzlinu infekciu nemam ale aby sa predislo predpisal mi Dr. Atb. Kedze ziadna horucka tak som sa rozhodla nebrat stale som sa vsak pozorovala a pri prvom podozreni by som zacala brat Najhorsia bola ta bolest snazila som sa brat tabletky co najmenej takze to mam odtrpene poriadne así 10 pekelnych dni nastastie to mam za sebou 🙂

jadinka
13. júl 2013

@jankaru ja si myslim,ze preto ma aj na zaciatku tehu chytila choroba,,lebo babo si odomna zacalo brat ziviny a jednoducho organizmus sa oslabil...ja som napr.potom este do konca 5.mesiaca mala zvysenu teplotu..organizmus si musel proste asi zvyknut ze mam v sebe jedneho krasneho "parazitika"🙂 co chvalabohu papka moje ziviny.len jedz vela zeleninky a ovocia🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre