Ahojte. Dnes som bola u lekárky, obvodnej aj krčnej a boli nútené mi predpísať antibiotiká Zinnat 500mg. Dôvodom je zápal v hrdle, zdurena uzlina, hnisavy čap na mandli, a najmä teploty nad 38°C.
Chcem sa spýtať či sú tu nejaké mamičky ktoré tiež museli brať antibiotiká na začiatku 2.trimestra, alebo vôbec a či to malo nejaký dopad na dieťatko. Či sa narodili zdravie.
Lekárka síce povedala že to je liek ktorý najmenej ovplyvní babatko, ale ajtak mám strach. Viem, že by mi nepredložila nič nebezpečné pre dieťa. Sama z toho nebola nadšená že musí, no je tam nábeh na angínu :(
Dakujem vopred za vaše skusenosti
Suhlasim,ja som musela vybrat dve davky v tehu, pre tazky zapal klbov a streptoka a teraz plne dojcim a zial zasa musim zinat pre zapal mechura. Roky som nebola chora a teraz takto. Mala je zatial uplne ok.
Ďakujem za povzbudivé slová. Hneď som trochu kludnejsia. V každom pripade, 20.9.mi budú robiť ďalšie testy tak snáď výsledky ukážu keď by náhodou nebolo niečo v poriadku.
Ja sommpoxas tehu brala aj 3je atb decka su zdrave- aj ked neposlusne, ale to patri k tomu 😂
@weja88 ahoj, aj ja som brala Zinat v 16.tyzdni a mala je v pohode, lekárka mi povedala, že pre dieťa sú horšie teploty a zápal,ako branie antibiotík.
neboj sa. deti su v brusku ovela odolnejsie ako myslime. mne podavali nemocke mesiac priamo do zil silne ATB a maly je zdravy. a zdaleka nie som jedina. good luck!
Tiez som brala zinnat v 14tt, ochorela som od cloveka co nam nosil a vydaval v praci jedlo,nepochopitelne ze takeho zamestnanca nechali robit,nastastie maly je v poriadku,taktiez dr povedal ze kolujuca horucka je pre babo horsia,a zinnat davaju v tehu alebo aj po porode ak by bol zapal prsnikov. Drzim palce,vsetko bude ok.krasne tehulkovanie
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nemalo to ziaden vplyv. Penicilin je najbezpecnejsi v tehotenstve.