Antibiotiká v 1. trimestri

3. dec 2023

Baby, prišla som si len pre povzbudenie lebo sa asi zbláznim. Užívali ste niektorá atb v tehotenstve? Choroba hneď na začiatku, atb minimálne 2 týždne, lekár o tehotenstve vie, čiže vybrane lieky, ktoré by nemali škodiť ale aj tak, ved sú to predsalen antibiotiká.
Bude to naše prvé dieťa, mam za sebou už jeden potrat pred tromi rokmi, odvtedy sa nedarilo.
Prosím, napíšte mi ako to dopadlo ak ste boli v podobnej situácii. Chlap na týždňovkach, ja celé dni sama doma, hlava ide na plné obrátky a nedá sa vypnúť 😱

diewcatqoo
3. dec 2023

Brala som atb na anginu. Najslabsi penicilin. Bohuzial, potratila som. Podla toho, kedy sa babo prestalo vyvijat, to vsak bolo este predtym, nez som zacala brat antibiotika.
V prvom trimestri je to hop alebo trop. Bohuzial, nezostava ti nic, nez len cakat. Ak aj dojde k potratu, pravdepodobne to nebude kvoli atb, ale kvoli inym problemom. Drzim palce.

viestta
3. dec 2023

X krat som pisala, napisem este raz. Toxiny, ktore pri infekcii uvolnuju bakterie do krvneho obehu mozu plod poskodit zavaznejsie ako lekarom naordinovane ATB

kamowa
3. dec 2023

Brala som tyzden, tiez to bol penicilin. Dcera ma dnes 7 rokov...

euka210
3. dec 2023

Atb ako penicilin su bezpecnejsie ako mnohe volnopredajne lieky.

melany_y
3. dec 2023

Ahoj ,neviem či ti to pomôže ale ja mám momentálne už 4 deň migrénu ,vôbec mi neprestáva,fungujem na paralene dám si aj tri za deň , proste nevydržím tu bolesť bez tabletky, tabletka mi pomôže aspoň na tri hodinky, a priznám sa včera som si dala už aj silnejší migralgin, ten mi pomohol skoro úplne ale ešte stále má bolí. Neboj sa ako písala vyššie nadomnou,tiež mi lekár povedal radšej si dať ako trpieť tu bolesť. Držím palce 🙏

autor
3. dec 2023

Ďakujem všetkým za odpovede. Atb, ktoré beriem a asi dlho budem brat (asi 14 dní) sú makrolidové antibiotiká.

rurutiax
3. dec 2023

Ja som počas tehotenstva mala 2x covid, zápal močových ciest a kopec iných vecí, kedy som brala lieky a aha malá je úplne zdravá.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre