Anti TPO protilátky a tehotenstvo

21. feb 2024

Ahojte mali ste niekto anti tpo protilatky zistene v 1 trimestri a historiu s hypertyreozou (mozna hypertyreoza aj pocas tehotenstva) a dobre to dopadlo? Hyper je zvysena cinnost stitnej zlazy aby sme si to nemylili….

majamat
21. feb 2024

ja nemam problem,a le ak ma zena ochorneie stitnej zlazy v zmysle autoimunity,c i uz ide o hyper, ci hypothyreozo. ak je pod dohladom endokrinologa, urcite to dobre dopadne.
myslim, ze tohoto sa naozaj nemusis bat.

vela zien ma zistneu hypothyreozu z toho dovodu, ze kym nei su tehu, stitka im staci na to, aby ich organizmus fungoval, v tehu su zvysene naroky na stitku, preto aj u zien, ktore so stitkou problem nemali, sa zrazu moze objavit hypothyreoza.
pri hyperthyreoze v tehu teda organizmus dokaze pouzit viac hormonov, ako obvykle.
no asi zrejme nie vsetky. preto by sa dalo povedat, ze sa moze funkcia stitky viac priblizit normalu. samozrejme tak jednoduche to nie je, lebo ak je nadprodukcia hormonov vysoka, tolko uz sa spotrebovat nestihne. no an to je endokrinolog,a by toto reguloval.

co sa tyka liekov, uz tu boli take temy, ale nepamatam sa, ci sa v tehu bezne mozu, ci ich treba nahradzat. teda neviem co uzivas,a le vacsinou sa uziva Tyrozol.

zuza265
21. feb 2024

Ked si pod dohladom lekarov, ktori nastavuju liecbu, tak dopadne vsetko urcite dobre. Len to nezanedbat. Je to pomerne bezne ochorenie … budes odsledovana pocas celeho tehotenstva a aj po nom

bubkalienka
21. feb 2024

Ahoj, ja som pred tehotenstvom nemala žiadny problém so štítnou, alw zistili mi anti tpo130 myslím.bola som u endokrinologa a urobil sono, povedal ze stitna nie je zväčšená ani nič.. dal mi euthyrox.25 aby sme pomohli stitnej.a chodím raz za 6.tyzdnov na krv a vsetko vyzerá byt ôk. Po edal, že v iných štátoch tieto testy na štítnu áni nerobí rutinné v tehotenstve, a ze.keby bol nejaký veľký problém tak by som neotehotnela, pripadne dávno potratila... tak beriem euthyrox a nestresujem sa.. 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre