Ahojte momentálne som na začiatku 28. týždňa a užívam od začiatku tehotenstva 150mg anopyrinu ako prevenciu proti preeklampsii. Chcela som sa opýtať dokedy ste ho užívali ? Nemali ste žiadne komplikácie s bábätkom ani počas pôrodu keď riedi krv? Ďakujem za odpovede
Ja som brala hneď od začiatku tehotenstva. Mali mi ho vysadiť niekolko týždňov pred pôrodom ale porodila som predčasné v 35 týždni. Tak som ho aj vtedy brala a kôli tomu mi nemohli podať epidural.
@lenka2232 teda brala si riadne vysokú dávku a čudujem sa že ti ho nevysadili pred pôrodom práve kvôli riziku silného krvácania. 😱 Ja som brala len 30mg ANOPYRIN, no tuším 2 alebo 4 týždne pred pôrodom som prešla na pichanie nízkej dávky heparinu (Fragmin) práve kvôli tomu riziku.
Malý mal po narodení problém s cukrom. Musel byť na infuzii. Ale to s anopirinom nesúviselo. A anopirin lekár nepredpose len tak. Určite len keď je potrebný.
@erika212 ja mám tiež tehotenskú cukrovku čiže obavám sa aj ja takýchto ťažkostí , ak sa môžem opýtať koľko vážil ?
Ja som brala anooyrin 150 od 13tt do ukončeneho 36tt. Tiež kvôli vysokému riziku preeklsmpsie a rastovej retardacie. Malý sa narodil v 40tt a je zdravy, dnes ma 4 týždne☺️
Ja som brala to iste, len sa to vola Thromboass, mala som vyssie davky to tu pisete, 2x150mg, v 36tt vysadene. Maly je uplne ok, ma 4,5 roka, nadpriemerne nadanie podla skolky. Nemal problemy po porode. Ani ja.
Brala som ho do konca 34.tt, pôrod v 40.tt bez komplikácií. Mala som teho cukrovku a po pôrode nemalo babo žiadne komplikácie, ale to s anopyrinom nič nemá.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som uzivala,v podstate az do porodu..lekarka mi povedala ze sa nemam coho bat..ale po porode som krvacala dlho,hodinu a pol ma sili a musela do mna dr.napchat obvazy lebo som krvacala silno a nevedela to zastavit🤷🏻♀️tak ktovie