Dobrý deň, som v 3 trimestri od začiatku tehotenstva beriem anopyrin je tu niekto kto ho tiež bral a bolo vsekto okay? Teraz ku koncu ma začínajú napádať takéto otázky, tehotenstvo je bezproblémové od začiatku ale kvôli predchádzajúcim dvom potratom jedným skorym a druhým neskorým mi nasadili clexane a anopyrin
Ja som tiež brala kolo preeklampsii v prvom tehotenstve, takže pri druhom aj treťom som ho brala a chvalabohu sa narodili obaja zdravý v termíne a prirodzene a nie sekciou ako moja prvá princezná... Ono sa musi vcak vysadiť, odpurucaju myslím do 34tt ale môže sa až do 36tt...drzim ti palce aby všetko dobre dopadlo a už si dala svoj ukricany uzlík šťastia v naruci🥰
Áno, brala 2 tehotenstvá. Ale vysadila som cca v 35tt a miesto toho som pichala fraxiparine
Beriem cely cas, vsetko v poriadku, od 36 mam vysadit a zmenit za clexane
Brala som do 36tt + clexane... V prvom tehu len clexane
brala som do konca 34tt a teraz si picham fraxik
Ja som brala anopyrin asi do 25.tt a celý čas som si pichala fraxiparin v oboch tehotenstvách, mám dve zdravé deti
Ja som brala podobne len sa volalo Thromboass Tu v Rakusku. Do konca 36tt, vsetko oki, dieta uz ma 2 roky a sme c poriadku. Porod v pohode, krvacanie minimalne. Mne ani zle nebolo po porode, hned som skakala
@mamusa123456789 oni odporucaju do 36tt, lebo potom to este drzi cca 3-4 dni ten ucinok a to uz keby sa pokazi tlak a ihned zena rodi, tak je babo donosene a teda tie komplikacie pri beznej porodnej vahe su minimalne. Mne to tak hned dvaja gyn vysvetlili. Ze to setri tie naklady v podstate a znizuje riziko dlheho pobytu dietatka na neonatologii. Nas bol teda pekne vypaseny, ziviny mal urcite s tymi 3,7kg 😀
@kiki68 mne sa zdá ze mi hovoril ze do 34tt,ale nehadam, som sa pýtala na to ešte pri syncekovi a ten ma už 2 roky, ale pamätám si ze naposledy som to brala cca do 36tt
@mamusa123456789 ano niektori davaju do 34tt, na istotu do 36tt. Zalezi aky lekar
Baby aj ja berem anopyrin, vobec neviem preco, vysvetli mi to niekto?
@bielavila to je na riedenie krvy... Kolkate tehotenstvo? Mala si pred tým nejaké problémy?
@mamusa123456789 tretie a v predchadzajucich tehotenstvach som mala zle prietoky a preeklamsiu , potom dva potraty, tak to bude tym, v druhom som si pichala fraxiparin, teraz mi dala anopyrin a budem ho brat do 36 len som sa v tom “ strese” zabudla opytat ze naco to je vlastne
@bielavila je to presne koli tomu co mi teraz napisala
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Do 34+6 som brala. Akurát pred týždňom som vysadila