Aniball - pálenie a frustrácia

13. okt 2022

Ahojte, skúsim sa poradiť aj tu,
cvičím s aniballom uz 9 dní a začínam byť frustrovaná. Začínala som postupne, žiadne pretekanie sa v cm. Používam lekársky kondóm a lubrikant dr. Max na báze vody s panthenolom. Pred cvičením vždy robím aj masáž hrádze a dám si sprchu pred aj po cvičení. Avšak som stále len na 20cm pretože pri vypudzovaní, kedy ide balónik najväčším obvodom von ma to páli, je to dosť nepríjemné. Na týchto cm som už asi 5 dní a neviem sa pohnúť z miesta. Nechcem ísť cez tú bolesť. Objavilo sa mi už 2x malinké krvácanie a to vždy, keď som "vytlačila " (dychom vypudila) tých 20cm, len zopár kvapiek krvi, ktoré hneď prešli do ružového špinenia len pri utretí a do 10 minút som už nemala ani špinenie. Včera som cvičila od 18cm postupne opäť na 20cm, tých 20cm som dala 3x a opäť sa objavilo málinko krvi. Moj problém je však ten, že stále ma bolí pošva z vonku. Aj po cca 15 hodinách od cvičenia. Mám na nej nepríjemný pocit, akoby ma to mierne pálilo, ten vonok mam proste podráždený. Pri cikaní problém nemám. Viete mi prosím povedať, čo robím zle? Pri cvičení sa nikam neponáhľam, vsetko robím s kľudom a pomaly. Trénujem vždy aj dýchanie. Mam pocit akoby moja sliznica nechcela spolupracovať. V 36tt som mala streptokoka negatívneho a dokonca som nemala ani žiadnu baktériu. Ja uz vážne neviem, čo robím zle. Som 37tt+4dni. Ďakujem za akúkoľvek radu.

trgypadl
13. okt 2022

Nemas alergiu na latex?

veronika3110
13. okt 2022

z aniballu by to byť nemalo, pretože je z lekárskeho silikónu či niečo také..skôr by som skúsila iný lubrikačný, alebo bez kondómu.. ale ked je ten lekársky, skôr by to mohlo byť lubrikačným... treba skúsiť

autor
13. okt 2022

@trgypadl neviem o nej 😔

autor
13. okt 2022

@veronika3110 a keby to bolo lubrikacnym tak nebolo by to tak, ze hneď ako by som ho len naniesla tak uz by to palilo? Lebo to sa nedeje. Páli to vždy keď ho zavadzam dnu (na 1 nafuk) prvýkrát a potom pri vypudzovaní, keď je tým najväčším obvodom na hrádzi. Inak ma to nepali, nestipe keď cvičím dýchanie napr. a balonik je vnútri. Keď ho zavadzam po vypudeni naspäť, tak uz to boli oveľa menej. Ja mam pocit. Akoby som bola úplne stiahnutá vnútri aj keď cvičím každý deň. Dokonca aj masáž hrádze ma bolí prvú minútu masirovania. A masirujem tiež každý večer.

ksebejka
13. okt 2022

A keď ide balónik von držíš ho druhou rukou ? Mala by si ho stále pridržiavať a keď cítiš tlak, držať ho na Tom mieste chvíľočku a až tak pokračovať. Keď ho budeš pridržiavať, nemala by si sa poranit. Tiež odporúčam zvýšiť množstvo lubrikačneho gélu. Keď sa zranis, tak treba deň pauzu a necvicit. K poraneniam vraj inak majú sklon ženy, ktoré v minulosti často mávali mykozy. Tie oslabujú tkanivá. V každom prípade - hlavne žiadny stres. Už to že cvičis je užitočné - naucila si sa ktoré svaly zapájať. Koľko sa podarí, toľko sa podarí, neznamená to, že sa pri pôrode zranis - tam pracujú ešte hormóny a tkanivo sa správa úplne inak. Ja som najviac nacvičila týždeň pred pôrodom, takže máš ešte čas ;)

aceris
13. okt 2022

Nestresuj sa tym. Porodis tak ci tak😅 mne sa nepodarilo nikdy ho ani zaviest. Len som bola z toho vystresovana a uplakana. Ak to ma stresovat, radsej to hodit do kosa😅

autor
13. okt 2022

@ksebejka áno pridrziavam ho, lebo by zo mna vystrelil a to nechcem.. ale rozmýšľam akurát, ci som si telom toho aniballu nepodrazdila pri močovej trubici. Pretože stále pociťujem mierne pálenie a natrela som sa idelyn krémom a keď som zašla tým krémom až k močovej trubici tak ma to dost palilo chvíľu a teraz ma to tak jemne páli. Ale pri cikani nie. 🙈

autor
13. okt 2022

@aceris no ved práve to ma hrozne stresuje, ze keď teraz mam s týmto taky problém tak co to bude pri pôrode. Ma rozdrape :(

eternity24
13. okt 2022

Ja som mala rovnaký problém, no iba možno na 15 cm. Tiež som sa bála ako prodim keď neviem vytlačiť aniball. Strašne ma to stresovalo a aj bolelo pri vytláčaní tak, ako vás. Bola som nešťastná z toho, že mi to nejde. Nakoniec som sa na to vykaslala a porodila som dcerku normálne.nestresujte sa. Niekedy aniball nebol a ženy rodili tiež. A rovnako aj dnes necvici každá s aniball

akvi
13. okt 2022

Prosím ťa, sú nás milióny čo porodili bez akéhokoľvek cvičenia. Ja som mala tiež najväčší stres z tlačenia, to bol nakoniec u mňa pár sekundový proces, na 2potlacenia bolo dieťa vonku a to ma strašila doktorka na sone, že decko má veľkú hlavičku. Vtedy som si povedala, že by som mala pozerať menej amerických filmov, kde ženy tlačia o sto dvesto, celé spotené a nie a nie vytlačiť. Keď som sa potom pýtala kamosiek, ci mali s tým nejaký problém, tak ja veru nepoznám jedinú, ktorá by mala problém vytlačiť dieťa. Všetky našli oveľa viac iných otrasných momentov pôrodu, ako tlačenie. Mne napríklad nikto nepovedal, že po pôrode budem ešte týždeň ako opitá, hlava sa mi točila neuveritelnym spôsobom, alebo že po pôrode budem mať tak studené nohy, že som myslela, že mi odpadnú. A iné veci, ktorými ťa nejdem strašiť. Tlačenie ozaj bol ten najmenší problém.

anavixy
13. okt 2022

Ber aniball ako nacvik dychania, pomocku, aby si vedela ako asi tlacit-regulovat to, ale nespoliehaj sa na to ze si rozcvicis svaly a pri porode to bude sup sup len vdaka tomu. Moze to byt sup sup aj bez toho a nemusi, ale pri porode to vsetko bude ine, teraz je to viac menej “nasilu”, potom to bude fyziologicky inak nastavene, otvorene, povolene… dolezite je uvolnit sa, teraz ale hlavne potom pri porode. Je super ze cvicis a masirujes hradzu. Vraj najhorsia bolest je to ked hlavicka zostupi uuuuplne ku vchodu/vychodu posvy, tzv. crowning, v zahranici tomu hovoria “ring of fire”. Pokracuj v masazi a cvicenie aniballom rob naozaj len tak, aby ti to nebolo vyslovene neprijemne a bolestive.
Co sa tyka komentu nado mnou, tak tlacenie naozaj byva obrovsky problem, ale casto je to aj par zatlaceni a dieta je vonku. Pocuvaj svoje telo 🙂🍀

akvi
13. okt 2022

@anavixy mám pocit, že z tlačenia sa robí horror preto, lebo to môže byť prúser, ja nevravím, že nie, ale drvivá väčšina žien túto fázu zvláda v pohode. Fakt nepoznám v mojom okolí nikoho, kto by mal problém. Ak niektorá kamoška mala problém, tak väčšinou s nepostupujucim pôrodom a následným cisarskym. Ale nie s tlačením.

narayan
13. okt 2022

... asi ťa nepoteším, ja som trénovala s anibalom jedna radosť a aj tak ma ponatŕhalo na všetky svetové strany. Ono je to s tým anibalom veľmi individuálne.

kat10pat
13. okt 2022

Ahoj, pri druhom tehu mi tiez bolo cvicenie velmi neprijemne, tak som nesilila centimetre a nezvacsovala som, len som ho vnutri stlacala, aby som posilovala svaly.....za mna to bolo postacujuce a hlavne ma to dost oslobodilo 🙂

lenkakravcova
13. okt 2022

Najdôležitejšie je, že si si nacvičila správne tlačenie. To je pointa cvičenia s aniballom. 🙂
Inak cez 20cm sa dostaneš až tak 3 týždne pred pôrodom. Skôr mi to príde nemožné a len zbytočne si naťahuješ sliznicu, ktorá ešte dosť nezmäkla. Nestresuj, nezvačšuj objem, skôr ešte cm dva úver, nech si nespôsobí š trhlinky. Sustreď sa skôr na rôzne polohy v ľahu pri tlačení balónik, tak aby šiel úplne co najpomalsie von (to ti pomôže tlačiť potom s kľudom a správne pri pôrode tak aby si si nespôsobila veľké poranenia).

baluinka
13. okt 2022

@aceris presneeee moj problem s celym blbym aniballom 😀 absolutne mi to neslo,resp iato to cez hroznu bolest (vsade sa k tomu pise "nechodte cez bolest,nema to boliet..") ,ja s nervami v koncoch,depka, poplakala som si pri tom,ze ved ja snad neporodim..kamoska mi nakazala,nech cely aniball pekne krasne zbalim a zavriem do suflika 😀
pozri,ak ta to ma stresovat, vykasli sa na to...porodis aj bez aniballu,neboj sa, zvladnes to🙂

ailiba
13. okt 2022

V tehu je sliznica velmi citliva, plus ten tlak. Kludne zvolni. Centimetre nic neriesia. Pri prvom porode som mala nastrih, vnutri roztrhnuta a babo malo 3,5kg. S anibalom som cvicila odusu... Tiez mi to moc neslo. O Dva roky potom druhy porod. Myslela som si, ze mi teraz pojde cvicenie jedna radost. Bohuzial to bolo rovnake ako prvykrat. Bola som velmi sklamana. Babo bolo velike, ale kedze porod trval dlhsie, tak malinky zisiel dole pomaly a mala som to bez nastrihu. Takze cm nic nehovoria. Podstatnejsie je, ze robis posvu pruznejsou a cvicis si tlacenie. Skus zvolnit a cvic obden.

anavixy
13. okt 2022

@akvi ja pracujem v porodnici, pisem zo skusenosti zo stoviek porodov 🙂 k tlaceniu treba hlavne kondicku a silu, ked zena nema jedno alebo druhe, tak je to tazke… silu straca zena prave pri tom dlhom otvarani atd, ked sa tomu celemu brani… a nepocuva svoje telo, lebo zaklad je tlacit pocas kontrakcie a hlavne vyuzit kazdu jednu, kedze ku koncu uz nie su take caste. Porod ktory skonci sekciou je vacsinou nepostupujuci v I.DP, ked sa uz tlaci v ll.DP a zene to nejde, konci porod vakuom, v podstate kazdy porod, ktory skoncil vakuom tak skoncil preto, ze zlyhalo tlačenie (z roznych dovodov). Mozno keby boli porodnice viac naklonene porodom v roznych polohach, prospelo by to aj psychike aj telu 🙂 alebo napr. aktivna faza II.DP moze u prvorodiciek trvat az 3 hodiny, realne som zazila max cca 45min, neviem si ani prestavit tie tri hodiny tlacenia ani tak trpezliveho porodnika 🙈 ale teda myslim si ze prave tlacenie je to, na co sa da pripravit 🤗

akvi
14. okt 2022

@anavixy ďakujem za odpoveď a za skúsenosť z reálneho života. A myslím, že si to vystihla aj s tými polohami. Ja som rodila ešte v BŠ, a presne to bola pôrodnica, kde dovolili skoro všetko, ja som väčšinu pôrodu strávila na štyroch. Moje telo si to pýtalo. Neskôr som sa niekde dočítala, že táto poloha pomáha dieťaťu dobre zrotovat. A samozrejme gravitácia spraví svoje. Tlacila som potom v sede, fakt na dve kontrakcie bolo dieťa von, som mala pocit, že priam vypadlo. Mňa by aj tak celkom zaujimali tie štatistiky, vieš aspoň približne povedať, že koľko je problematických tlačení na počet tých bezproblemovych?

vevinaaa
14. okt 2022

Ahoj, ja osobne mám 3 pôrody za sebou a necvičila som ani raz z anibalom, neboj sa porodíš tak či tak. Poznám ženy čo sa na anibal nedali, lebo sa im to nezdalo, a aj ženy ktoré cvičili, pri oboch spôsoboch boli jedny strihané a iné nie. Je to rôzne a nestresuj sa ak ti to nejde podľa predstáv. Nie vždy to ide tak hladko, ale ak sa nato necítiš nerob to.
Nemohla si dostať mykózu? Stačí ozaj málo a môžeš ju dostať a u tehotnej sa Ph aj hormónmi mení. Pri nej vie páliť aj pri moč.trubici a tiež tie male ranky môžu spôsobiť infekt. Teraz by si si mala dať pauzu lebo jak budeš ďalej dráždiť budeš mať boľavé dole. Miesto kondómu použi lubrikačný na báze vody bez zbytočných prídavných látok. Nanes radšej viac veď to pekne z teba vyleze. Štípať môže aj pantenol. Ale taktiež aj iný lubrikačný 😏 treba aby sa ti to dole zhojilo a až potom skúšať znovu.
Možno skús pre ľahší pôrod piť čajík z alchemilky, ostružinu malinovú, ale oba tuším až od 36.tt ( v lekarni poradia) a tiež odporúčam 1x denne ľanové semiačka malá lyžička do jugurtu, ovsenej kaše alebo tak čo ľúbiš 😊 len ľanové semiačka treba buď drvené alebo riadne prežuť, vie to vytvoriť takú mazľavú vrstvu v tele a dietatko by malo pekne vyjsť.

vevinaaa
14. okt 2022

A zabudla som hlavne si nacvič správne dýchanie, aby si vedela kontrakciu správne predýchať a tým zmenšiť bolesti 😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre