Angína v tehotenstve

diewcatqoo
6. jún 2023

Baby, prosím, poraďte mi, čo na boľavé hrdlo v tehotenstve. Od nedele nedokážem prehĺtať, ledva sa prinútim aspoň piť vodu. Schudla som od nedele už takmer 2 kilá. Volala som lekárovi, tak vraj si mám kúpiť niečo voľnopredajné v lekárni. V lekárni toho moc na výber pre tehotné nemali. Mám nejaké cucacie bonbónky, ale efekt žiaden. V prvom tehotenstve som tiež mala angínu, zabral mi bioparox, ale ten sa už nepredáva. Dnes idem k lekárovi (včera neordinoval, preto som mu len volala), pravdepodobne mi dá atb. Za aký čas vám zabrali atb? Vďaka.

rebrambora
6. jún 2023

Ziadne ATB som do seba nedala v tehotenstve. Caj, naparit atd.
Ale ved uvidis co lekar povie a rozhodnutie je na tebe.

simca06022011
6. jún 2023

https://www.tvojlekarnik.sk/liecba/tehotenstvo-...

ATB ti zaberu za 2-3dnim ak budu nutne.

diewcatqoo
autor
6. jún 2023

Ďakujem baby, atb nehltám ako lentilky, nemala som ich snáď 20 rokov a v tehotenstve to fakt považujem za poslednú možnosť. Som momentálne v stave, že nedokážem prehĺtať ani vlastné sliny, nie to ešte čokoľvek iné a vykašliavam krv, takže lekár zhodnotil, že bez atb to, bohužiaľ, nepojde.
Skor som sa chcela poradiť, či nemáte nejaký tip na niečo vhodné pre tehotné, čo by mi aspoň na chvíľu uľavilo, kým zaberú atb, aby som sa mohla aspoň najesť. Skúšala som rozne cucacie pastilky, kloktám slanou vodou, slezom a pod, a nič.

izabela333
6. jún 2023

Ja som v prvom trimestri užívala na angínu penicilín....riziko pre plod je menšie ako neliečený zápal. Všetko je so synom v poriadku. ATB zabrali do troch dní.

diewcatqoo
autor
6. jún 2023

@izabela333 tak to je dobrá správa, snáď bude aj u nás všetko ok 🙂

brendaa
6. jún 2023

@diewcatqoo skoré uzdravenie želám

lavi24
6. jún 2023

@diewcatqoo ja som mala pri starsej anginu v prvom trimestri, dali mi penicilin. Naozaj je pre plod horsia teplota a nelieceny zapal ako antibiotika. Mala ma uz 4 a pol roka a je uplne zdrava.

floki1994
6. jún 2023

@diewcatqoo extremne slana voda kazdu hodinu a poriadme kloktat.. naparovanie...radsej si antibiotika dat a preliecit ako sa trapit chorobou..zinat sa moze pocas tehu...ked uz je angina silna tam nepomoze uz nic len lieky...nech si potom odlseduju aj krv ...silne anginy sposobuju poskodenia srdcoveho svalu ked sa neliecia...drzim palce, dobre bude

diewcatqoo
autor
6. jún 2023

Ďakujem Vám všetkým za povzbudenie 🙂

30majka71
6. jún 2023

@diewcatqoo áno v lekárni moc na výber nie je, môžete stopkaseľ bylinné pastilky, stopkaseľ sirup, corsodyl kloktať, harmancekovy čaj kloktať, prípadne homeopatiu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre