Angína v 19. týždni tehotenstva

slavicka97
22. dec 2023

Ahojte mám veľmi silnú angínu a už sa trápim takmer dva týždne. Mám doma prepísaný penicilín ( V PNC 750) ale bolo mi povedané, že si ho mám dať až keď sa to nebude zlepšovať alebo sa pridajú teploty. Už som 4 dni nespala pretože v noci je to najhoršie a keď mám prehltnúť sliny sú to strašné bolesti. Myslíte že si môžem ten penicilín dať alebo to radšej nechať tak ?

tinkavvv
22. dec 2023

@slavicka97 podla mojich info je zrovna penicilin bezpecny v tehotenstve. A teda 2 tyzdne s infekciou a zapalom v tele mozu dietatu podla mna uskodit viac. Ja by som nevahala.

slavicka97
autor
22. dec 2023

@tinkavvv ja som skúšala aj dostupné spreje na hrdlo aj homeoptiká aj slanú vodu kloktať no nič neprinieslo zlepšenie tak ten penicilín je posledná nádej

aaadkaaa
22. dec 2023

Uplne normalne si daj penicilin,ja som brala tiez a to hned od prvych priznakov,ja totiz ked chytim anginu a nemam hned atb,tak mi stupnu horucky na 40° a nemozem paralen,takze lekar nemohol cakat na horucky,ktore by sa u mna nedali riesit (bola som v 3.trim.a vtedy sa uz nemoze ani ibalgin a pdoobne), takze som okamzite dostala atb,pre dieta je to bezpecnejsie ako byt v chorom tele...

tinkavvv
22. dec 2023

@slavicka97 presla som si teraz anginou. Obdivujem, ze si vydrzala dva tyzdne. Ved to je naozaj nebezpecnejsie ako antibiotika.

slavicka97
autor
22. dec 2023

@tinkavvv ja som chcela už skôr ale manžel stále hovoril neriskuj nedávaj si nič to prejde len musíš vydržať

tahomi
22. dec 2023

Risk je prave neliecit anginu, dvakrat taky v tehotenstve. Zena neblazni!

ja_mama
22. dec 2023

Urcite si ten penicilin nasad, lekar ti ho predsa predpisal a isto to nemyslel tak ze ho mas nasadit az po 2 tyzdnoch!! Kedze sa ti stav nezlepsoval uz po par dnoch si ho mala zacat uzivat. Tiez uzivam aktualne v tehu penicilinove atb kvoli prieduskam....nelieceny zapal je pre babo ovela nebezpecnejsi ako rokmi overene uzivanie penicilinovych atb v tehotenstve.

ja_mama
22. dec 2023

@slavicka97 a manzelovi odkaz nech si skusi prechodit anginu bez atb sam a dokaslat si tak zdravie...asi nema titul MuDr. tak nechapem preco si mysli, ze je mudrejsi ako tvoj lekar.

slavicka97
autor
22. dec 2023

@ja_mama už som ho nasadila a ďakujem za rady a určite to nemyslel zle ja ho chápem že má strach keď ženy v tehotenstve sú náchylnejšie a nemôžu si dať hocičo ja som tiež veľmi opatrná a než si niečo dám tak googlim a hľadám či to môžem či to malinkému neublíži

ja_mama
22. dec 2023

@slavicka97 tak samozrejme, ze vsetky by sme boli najradsej kebyze ziadne lieky uzivat nemusime a sme zdrave. Tiez nie som nadsena z toho ze musim brat atb :( na druhej strane naozaj ten zapal v tele je ovela horsi, hlavne ked sa ho tak dlho nevies zbavit. Atb sa v tehotenstve predpisuju naozaj bezne, lebo bohuzial choroby si nevyberaju....drzim palce nech zaberu, aby si uz bola cim skor fit 👍

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre