Anémia v tehotenstve

janula7658
26. okt 2020

Dobrý deň chcem sa opýtať či bola niektora hospitalizovaná kvôli anemie v tehotenstve som 32 týždeň a zistili mi slabý hemoglobín zajtra mam ísť do nemocnice a tam sa rozhodne či tam ostanem alebo užívala som železo globifer forte 2x1 a dnes mi brala doktorka krv a to železo vôbec mi to nepomohlo kleslo mi to že to je tak na transfúziu krvi bojím sa hrozne čo sa tam deje máte niektorá skúsenosti stým?

hettinka
26. okt 2020

@janula7658 ako si ho užívala? Nekombinovalasi s kávou, mliekom? Dali ti aj kyselinu listovú k tomu?

janula7658
autor
26. okt 2020

@hettinka užívala som ho ráno po raňajkách a večer po večeri áno od začiatku tehotenstva beriem kyselinu listovú

janula7658
autor
26. okt 2020

@hettinka nie kávu nepijem ale mlieko kvôli žahe ktorá má neustále páli pijem

s_a
26. okt 2020

Mlieko veľmi na pálenie záhy dobre nie je, lebo pomôže len nachvíľu, skús rennie.. a mne v nemocnici na poradni povedali že globifer veľmi dobrý nie je, aj keď tiež ho uzivam, ja som mala výsledky dobre, ale vraj veľa žien nepomáha a je aj zbytočné drahý... :/

janula7658
autor
26. okt 2020

@s_a mne zase nič inšie nepomaha na pálenie záhy mne ho predpísala moja ginekologička že je dobrý a dnes mi brala kontrolovaný odber a mám veľmi nízke hodnoty až na transfúziu krvy ja práveže som mala zle výsledky áno ja som myslela že mi pomôže aj dráhy je a nič :// som stoho úplne vedľa bojím sa čo má zajtra čaká 😔

s_a
26. okt 2020

Áno aj mne napísala moja doktorka že ho mám užívať, on je vraj dobrý lebo nezaťažuje žalúdok ale no minulý týždeň mi povedali že fakt s ním nedosahujú často dobré výsledky tak je to asi aj tvoj prípad :/

janula7658
autor
26. okt 2020

Áno presne aj mne tak povedala áno presne nezaťažuje žalúdok ani nezapeka nič no šak práve že mi ani nepomohol ale verila som že mi pomôže a výsledky budú dobré a nič zajtra ma čaká nemocnica dufam že si ma tam nenechaju :( ach :(
@s_a

denden77
26. okt 2020

@janula7658 ja som brala Globifer (odporucil moj Dr.) a v nemocnici na poradni ma vysmiali, ze to je slabota, predpisali ine 🤷‍♀️

janula7658
autor
26. okt 2020

@denden77 no pekne tak preto mi to ani nepomohlo pri synovi som tieš mala problém zo železom tak mi nasadili Fero folgama a zaberalo to aj pri dcérke tak isto teraz mám inú ginekologicku a mi predpísala tento globifer dnes mi ginekologicka volala že je to na transfúziu krvy :(

denden77
26. okt 2020

@janula7658 mne slo po Globifere zelezo tiez nadalej dole.. ale nebolo to take zle ako u teba.. skus sa gynekokogicky spytat na Sorbifer Durules, to predpisali potom mne.

janula7658
autor
26. okt 2020

@denden77 no umna že je to až moc zle keďže idem zajtra do nemocnice praveze ona hovorila že hento zelezo globifer je dobre teda mne vôbec nepomohlo

pietrula
30. okt 2023

@janula7658 Ahoj, vieš, aké hodnoty hemoglobínu si mala? Koľko si mávala pred tehu, koľko v 1.trimestri a koľko potom? Vyšetrili ta aj na hematologii, že koľko mas séroveho a zásobnej železa (feritinu). Vyzera, že mám podobný problém

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre