Dobrý deň chcem sa opýtať či bola niektora hospitalizovaná kvôli anemie v tehotenstve som 32 týždeň a zistili mi slabý hemoglobín zajtra mam ísť do nemocnice a tam sa rozhodne či tam ostanem alebo užívala som železo globifer forte 2x1 a dnes mi brala doktorka krv a to železo vôbec mi to nepomohlo kleslo mi to že to je tak na transfúziu krvi bojím sa hrozne čo sa tam deje máte niektorá skúsenosti stým?
@hettinka užívala som ho ráno po raňajkách a večer po večeri áno od začiatku tehotenstva beriem kyselinu listovú
@hettinka nie kávu nepijem ale mlieko kvôli žahe ktorá má neustále páli pijem
Mlieko veľmi na pálenie záhy dobre nie je, lebo pomôže len nachvíľu, skús rennie.. a mne v nemocnici na poradni povedali že globifer veľmi dobrý nie je, aj keď tiež ho uzivam, ja som mala výsledky dobre, ale vraj veľa žien nepomáha a je aj zbytočné drahý... :/
@s_a mne zase nič inšie nepomaha na pálenie záhy mne ho predpísala moja ginekologička že je dobrý a dnes mi brala kontrolovaný odber a mám veľmi nízke hodnoty až na transfúziu krvy ja práveže som mala zle výsledky áno ja som myslela že mi pomôže aj dráhy je a nič :// som stoho úplne vedľa bojím sa čo má zajtra čaká 😔
Áno aj mne napísala moja doktorka že ho mám užívať, on je vraj dobrý lebo nezaťažuje žalúdok ale no minulý týždeň mi povedali že fakt s ním nedosahujú často dobré výsledky tak je to asi aj tvoj prípad :/
Áno presne aj mne tak povedala áno presne nezaťažuje žalúdok ani nezapeka nič no šak práve že mi ani nepomohol ale verila som že mi pomôže a výsledky budú dobré a nič zajtra ma čaká nemocnica dufam že si ma tam nenechaju :( ach :(
@s_a
@janula7658 ja som brala Globifer (odporucil moj Dr.) a v nemocnici na poradni ma vysmiali, ze to je slabota, predpisali ine 🤷♀️
@denden77 no pekne tak preto mi to ani nepomohlo pri synovi som tieš mala problém zo železom tak mi nasadili Fero folgama a zaberalo to aj pri dcérke tak isto teraz mám inú ginekologicku a mi predpísala tento globifer dnes mi ginekologicka volala že je to na transfúziu krvy :(
@janula7658 mne slo po Globifere zelezo tiez nadalej dole.. ale nebolo to take zle ako u teba.. skus sa gynekokogicky spytat na Sorbifer Durules, to predpisali potom mne.
@denden77 no umna že je to až moc zle keďže idem zajtra do nemocnice praveze ona hovorila že hento zelezo globifer je dobre teda mne vôbec nepomohlo
@janula7658 Ahoj, vieš, aké hodnoty hemoglobínu si mala? Koľko si mávala pred tehu, koľko v 1.trimestri a koľko potom? Vyšetrili ta aj na hematologii, že koľko mas séroveho a zásobnej železa (feritinu). Vyzera, že mám podobný problém
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@janula7658 ako si ho užívala? Nekombinovalasi s kávou, mliekom? Dali ti aj kyselinu listovú k tomu?