Androgénna alopécia a tehotenstvo

ivonicky
30. júl 2020

Pred 3 rokmi od narodenia môjho syna sa moje telo zbláznilo a začalo hrať hormonálny ping pong, ktorý vyústil do androgénnej alopécie. Dlhodobo užívam Minixidil 2% na stridačku s Alpicort(om). Je to doslovný kolotoč na chvíľu vlasy prestanú padať a potom aj tie novo-narastené vypadnú. Chcem sa Vás opýtať aké sú vaše skúsenosti počas tehotenstva s vypadávaním vlasov a hlavne ako dopadlo po pôrodné vypadávanie? Ďakujem.

zuzka251
30. júl 2020

@ivonicky nemám osobnú skúsenosť, len otázku - ak teda nie si tehotná, nezvažovala si HAK? štítnu žľazu máš ok? koľko už berieš ten minoxidil?

ivonicky
autor
30. júl 2020

@zuzka251 pred rokom a pol som bola taká zúfalá, že som požiadala o Diane 35, nezabralo. Všetko v poriadku, krvné testy, testy na hormóny v norme, endokrinologické, aj gynekologické vyšetrenia v poriadku. Už je to vyše roku čo užívam Minoxidil.

c_est_la_vie
30. júl 2020

@ivonicky tiez mam alopeciu, alpicort mi nezabral. Z vitaminov som vzdy len pribrala. Trosku mi zabrali sampony alpecin a nanogen, ale tu hrivu mi uz asi nic nevrati :/

Paradoxne, odkedy som tehotna vlasy mi vypadavaju ovela menej, len sa bojim sestonedelia.

ivonicky
autor
30. júl 2020

@c_est_la_vie aj mne sa zda, ze Alpicort nezabera. Ja som len na zaciatku tehotenstva mne sa zda, ze vlasy sa zhorsili ci uz vypadavanie a mastenie ale prikladam to rapidnym hormonalnym zmenam. Cakam, ze sa to ustali o par tyzdnov, ale taktiez mam strach zo sestonedelia. Drzim palce!

c_est_la_vie
10. aug 2020

@ivonicky mne sa prestali aj mastit, ale az po prvom trimestri. Predtym som si musela umyvat hlavu kazdy den, teraz mi kludne vydrzia aj 4 dni. Aj nechty mam ovela pevnejsie, aj plet hladsiu.
Neviem ci naozaj nieco nebude na tom porekadle ze maminky chlapcov pekneju, lebo mna naozaj znamy zastavuju s tym ako mi tehotenstvo svedci, ze som neskutocne opeknela a tak 🙂.
Uvidime po sestonedeli 😀🤦🏼‍♀️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre