Ahojte, nema niekto skusenosti v tehotenstve s tymto antibiotikom vo forme cipiek?
Dostala som ho od Dr., ale citala som ze prechadza cez placentu a bojim sa velmi o babatko... :(
Vdaka za info..
@petamich hej hej gynekolog.... Ja mu doverujem... Ale tak bojim sa. :(
@111jozefina111 je normalne, ze sa bojis, kazda to tak mame :D kazdopadne vo vsetkej ucte k nam zenam (a zopar muzom) na MK, asi ti neporadime lepsie ako gynekolog a ak si chces byt ista alebo sa ukludnit, tak mu zavolaj a povedz, ze si sa toto docitala v pribalovom letaku a ci je to okej
ja si picham fraxiparin a tiez je tam napisane, ze ma lekar zvazit prinos vs. riziko, tak zrejme ho zvazil a rovnako tak u teba, drzim paste!
@petamich fraxik aj ja. 🙈🙈 Aby toho nebolo malo.....
@111jozefina111 😅😅 ach jo, no veru, tak veru len nech su tam drobci spokojni a je im tam dobre do casu, kym pridu medzi nas
@111jozefina111 ako lekarnik ti poviem, ze tie pribalove letaky niekedy narobia viac skody ako uzitku, viac ako 50% liekov, ktore su podla nich nevhodne v tehotenstve, sa bezne ordinuju a nemaju ziadny neg efekt na babatko. ak mas neostotu, opytaj sa doktora priamo a nestuduj letaky. inak napr ampicilin je v tehotenstve uplne OK, s penicilinmi su to najbezpecnejsie atb.
@petamich ano, uz sa neviem dockat. 🙏🏼❤️
@zuzka251 no, presne toto som chcela vidiet. Dakujem ti krasne
Skúsenosť mám, v živote som nemala takú alergickú reakciu ako na ampicilin.
Doverujes dr ale viac by si verila laikom na mk? Liek je ok.viac by dieťaťu ublížila neliečená infekcia
@evamea ja som raz mala od penicilnu mykozu 🙈
@janinah ja som nepisala, ze by som viac verila. Chcela som vediet, ci ma niekto skusenosti. Netreba hned rypat.
@111jozefina111 ja som mala brat ampicilin kvôli streptokokovi a skončilo to neskutocnou alergickou reakciou.. Chvalabohu sa na to ale prišlo, keby mi pustia ampicilin žilou pred pôrodom, no neviem neviem. 😊 Ale ináč som ho chcela brat úplne v pohode, nebyť alergie, tak neriešim a radšej sa preliecim. 🙂
@evamea a ako si sa nakoniec preliecila?
@111jozefina111 Antibiotiká som dostala pred pôrodom, len museli dať iné. Ale mne to zistili až na konci tehotenstva.
@evamea a vsetko ok???
@111jozefina111 Samozrejme 🙂
@evamea super 🙏🏼
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@111jozefina111 a od ktoreho doktora si ho dostala? ak od gynekologa zrejme vie co predpisuje 🙂 ak od ineho, porad sa s gynekologom