Ahojte, absolvovali ste prosim niektora amniocentezu na Antolskej u MUDr. Vaclavkovej? Ako ste boli spokojne? Vsetko prebehlo ok? Mala by som tam ist v stredu, ale nie som s tym na 100% stotoznena :( Dakujem za skusenosti..
ano samozrejme rozmyslala, ale okrem vysokeho rizika downovho syndromu mame aj riziko ineho syndromu, ktory trisomy test nezachyti
@miskamilka Chapem ☹ Drzim palce, nech je male ok.
@sonnenshein dakujem pekne
ziadne aktualne skusenosti z amnio na antolskej?
@miskamilka kamaratka bola pred 2 roky, bala sa ako cert tej ihly, vseobecne ona sa boji kazdej ihly, revala cely cas pred tym, a ked prisla po amnio bola vysmiata, ze nebolo to take strasne. A aj vysledky boli nakoniec dobre a teraz ma krasnu zdravu dcerku.
Ja som bola tento rok v lete a veľmi som bola spokojná, prijali ma ráno o 6.30h na oddelenie a na obed som bola doma. Veľmi milá pani doktorka aj personál. Takže všetko ok. Aj výsledky dopadli dobre. Teraz čakám každý deň na pôrod 🍀
@mariannapk za koľko sú výsledky ďakujem
@saskaslniecko myslím že do dvoch týždňov, nám prišiel mail.
@miskamilka pani doktorka Vaclavova je uzasna doktorka, ludska, mila, jemna...ak ide o nu, tak odporucam, starala sa o mna cele tehotenstvo. Co sa amnio tyka, zial, neviem sa vyjadrit. Drzim palce
@miskamilka ahoj ako to nakoniec dopadlo
@alojzova ahoj, bola som u Mudr. Ondrejcaka nakoniec v zeleznicnej nemocnici
@miskamilka je babetko zdrave
@miskamilka môžem sa spýtať ako ste sa tam objednali?ci vas lekar Váš objednaval? Ďakujem
@dadulka22 bola som v zeleznicnej nemocnici, volala som tam a dali mi hned termin na konzultaciu a potom aj amnio
@miskamilka prosim ta v tej zelenicnej si aj platila?
Zdravim, ja som bola v Železničnej nemocnici pred 8 rokmi. Indikácia bol vek a Down syndróm. Aj keď prebehlo všetko ako malo, nebolelo to a dieťa bolo zdravé ALE narodilo sa predčasne o dva mesiace. A to nie je sranda. Vtedy trisomy testy neboli ešte tak ako teraz. Ak máte averziu už len na myšlienku tak nechoďte. Kna
R. Kamoške tie hlúpe testy ktoré indikujú amnio zopakovali a tam to bolo ok. A jedna dôležitá vec, po narodení sme mali vyplniť " dotazník " a zaslať do Železničnej nem. Jedna z otázok bolo či sa dieťa narodilo na termín alebo predčasne, o koľko. S odstupom času by som NATO ešte raz nešla.
Radšej choďte na poriadny morfologicky ultrazvuk a krvné testy. Mne začala samovoľne odtekať plodová voda, neotvárala som sa, nemala infekcie, choroby nic. Nikto ma nepresvedčí, že to pichnutie do plodoveho vaku to nespôsobilo resp. Nenastalo oslabenie.
@veronero ano platila, ale uz si nepamatam kolko
@mariannapk ahoj, bola si na Antolskej? aké veci si mala priniest so sebou? musela si vela cakat pred zákrokom?
@tl999 ja som bola v oktobri. Geneticka ma priamo objednala na konkretny den. Prisla som rano do prijmovej ambulancie, pockala som si na covid test, poslali ma na oddelenie, dali na izbu, prezliekla som sa spolu s dalsimi dievcatami do nocnej kosele/pyzama a postupne nas volali na zakrok, nic to nebolo, polezali sme si dve hodiny na izbe a potom nas pustili domov. Vysledky 3 zakladnych chromozomovych poruch do 3 dni, ale myslim ze volali uz dalsi den. Zvysok do 3 tyzdnov. Vsetky co sme boli tak sme mali vysledky v poriadku. Drzim palce.
@tl999 to som rada ze pomohli. Verím že u teba bude všetko v poriadku tiež. Aktívne som ležala len v ten deň doma, ďalšie dva dni som už fungovala normálne, najmä kvôli dcére, viac som sedela a veľa som sa nenamahala a potom už tak pozvoľne. Keď som cítila ze ma to pobolieva tak som oddychovala ale o taky týždeň už bolo všetko ok.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@miskamilka Ja mam vekovu indikaciu, ale v ziadnom pripade si nechcem dat pichat do brucha, takze som si radsej zaplatila Trisomy testy. Nerozmyslala si nad tym? Robia sa z krvi.