Ahojte baby,
chcem sa spýtať, či vám počas tehotenstva niekedy bol diagnostikovaný amniálny pruh (pás)?
Som v 16tt a dnes mi to na poradni doktor objavil. Vraj sú väčšie problémy v 1 trimestri ale aj tak mám strach... viem že bábätko sa môže narodiť s deformitou končatín ak sa do toho pásu zamotá... a spomínajú sa aj horšie veci spojené s tým ale na to radšej nechcem myslieť...
Vraj je to prípad 1 z tisíc.. a to som si aj všimla veľmi málo dohľadateľných info je na internete...
Ja len že či sa medzi vami nájde taká ktorej to tiež našli a ako ste to zvládali a či je možnosť že by sa narodilo zdravé bábätko?
AJ keď počítam so všetkým ale snažím sa veriť že všetko dobre dopadne. Som z toho v šoku aj v strese ... bojím sa o to malé :(
@nelca0510 ano citala uz na obed. Ale rada by som pocula aj nieco od inych maminiek ak maju take skusenosti.
@prieloznicasi vela zdaru
@prieloznicasi ja som mala pri dcérke pred 7 rokmi. Tiež mi to zistili približne v 20tt. V Prešove má chcela lekárka poslat do nemocnice a nechat tam au do pôrodu ležať aby mi mohli robiť utz a sledovať...keď som to povedlaa známej, ktorá je gynekologička v Čechách tak ona vravel, že svojim paciwntkam to ani nespomína keď to vidí na utz nakoľko sa s tým nedá nič robiť....len zbytočne vystresuje maminku.Tak sinice ken predvolava na častejšie kontroly na utz. Ja som nakoniec hospitalizáciu odmietla a išla som do Košíc za iným gynekológom , ktorý pracuje v nemocnici a ten má upokojil, že aj keby som 24 hodín lezala nezmením to .....proste treba veriť, že bude vsetko ok a nezamotávali sa mu tam ručička ani nozicka ani nič...chodila som každé dva- tri týždeň na utz a len to sledovali... na poslednom utz pres pôrodom to už ani nevideli....bud sa to roztrhlo samé alebo mala pretrhla neviem...každopádne mi už pri prvej konzultácii lekár odporúčal sekciu čiže mala sa narodila sekciou. Prajem ti vsetko dobre a treba veriť... viem čo prežívaš ale neboj zvládnete . Ak by si chcela viac info nápis ss
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@prieloznicasi citala si odpoved gynekologicky v poradni? Ta ti odpovedala.