Amniálny pruh v 14. týždni

sharpey
26. jan 2021

Ahoj ženy strašné ma lekár vystrašil. Som v 14 tt týždeň dole cca podľa oplodnenia. Včera mi ukázal že mám tam nejaký vaxivovy pruh ten amnialny či aký :( no nechcel má strašiť ale pozeral bábätko na rúčky nôžky prsteky všetko má 🙏 vravel že to bude strážiť a časom sa prilepiť ku maternici môže ako začne rásť ale keď dom si to pozerala vraj môže prísť o končatiny a tak :( bojím sa ženy

simsalabim
26. jan 2021

@sharpey neviem, ci ta potesim - ale je super, ze si to vsimli a sleduju to. Moja kamaratka mala pocetne amniove pruhy. Dietatko sa narodilo predcasne kvoli infekcii, nie kvoli pruhom, v 33 tyzdni. Amniovy pruh mu amputoval niektore prsteky na jednej ruke a ma aj priehlbinky (take zarezy) na jednej nohe., ako mu pruh obmotal nozicku Ale inak je zdravy, mudry a velmi sikovny. U nich si to gynekolog nevimol! Nastatsie sa dietatko vypytalo na svet skor, ak by vydrzal do terminu, zrejme by mu telicko poskodilo viac. Drzim palce!

sharpey
autor
26. jan 2021

@simsalabim on mi pozeral všetko zatiaľ prsteky aj rúčky a tak všetko malo :/ no vraj riziko tie prvé mesiace potom už by to také nemalo ale tak snáď bude v poriadku a nejako to zmizne :(

simsalabim
26. jan 2021

@sharpey neviem ti povedat, ja len viem co-to od nej. Ak sa dietatko do toho zamota, tak je riziko, ako rastie, ze sa uz nevymota a tie pruhy sa mu stiahnu okolo zamotanej casti, zamota sa ako do spagata. Preto tie amputovane prsteky a ryhy na nohe.

sharpey
autor
26. jan 2021

@simsalabim joj :( tak nech to tak viditeľné nieje bože môj :(

snowgirl1
26. jan 2021

Ja som ho mala tiez diagnostikovany priblizne v tvojom tyzdni doktorka to pozerala na kazdej poradni, na 2 velkom screeningu v 20tt som bola u grochala a pruh uz nebol babo mi dokladne popozeral pruh sa vstrebal do maternice ci ako to nazvat... dietatko mam zdrave

bejkovnicka
26. jan 2021

Ahoj, ja som mala pruh s druhou dcérkou. Zistil mi to Dr v 20 týždni. Až do pôrodu som bola v strese. V 30 týždni som šla ku grochalovi do Martina aj k Dr Rukavicovej v ba. Obidvaja vylúčili nejaké poškodenie. Mala sa narodila úplne zdravá. Odporúčam ti vo vyššom štádiu ísť na kvalitné usg k fakt odborníkovi. Potom už budeš mať istotu lebo tak veľkému babu sa už nič nestane. Najhoršie je to do 22 týždňa. Potom už vraj vôbec.

bejkovnicka
26. jan 2021

A teda môj pruh sa ani neprilepil ani nič. Bol tam až do konca. Mala som sekciu a Dr mi hovorila ze v tom vaku aj ten pruh našli.

iluviel
26. jan 2021

@sharpey vies co, mne cele tehu vraveli ze mam amnialny pruh a ked sa dietatko narodilo (sekciou), tak kukli dovnutra a ziadny pruh to nebol, ale ZRASTY po predoslom tehotenstve resp. po naslednom zapale maternice. Takze nestresuj 🙂 Nemusi to tak vobec byt. Oni to na sone nevedia moc dobre rozlisit.

sharpey
autor
26. jan 2021

@iluviel mne ho ukázal a teda krásne bol vidno :/

iluviel
26. jan 2021

@sharpey aj mne ho ukazovali cele tehu a boli presvedceni, ze je to pruh 🤷

sharpey
autor
26. jan 2021

@iluviel vážne ??? Bože nevhje to tak ako píšete

sharpey
autor
26. jan 2021

Prosím vás a prečo sa to deje neviem o Tom nájsť článok z čoho

simsalabim
26. jan 2021

@sharpey zda sa, ze su aj uplne pozitivne skusenosti, ako ti tu pisu... ja som o tom nikdy pred tym nepocula. Drzim palce 🍀

sharpey
autor
9. feb 2021

Babyyyyy m dobrý správu na 4D sono mi nepotvrdili vôbec ten pruh 🙂 presne ako tu jedná písala tak mu to skreslovalo lebo v lete sompotratila a ten vyskrab asil 🙂 bábätko je v poriadku 🙂

iluviel
9. feb 2021

@sharpey gratulka, som ti vravela!!! 😘😘😘

sharpey
autor
9. feb 2021

@iluviel strašné som šťastná teraz 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre