Ahojte mamicky. Mate niekoho v rodine kto mal vodu v plucach? Ide o mojho starkeho ktory je v nemocnici. Da sa z toho dostat? Je nejaka sanca? Alebo je to uz len otazka casu? Dakujem
presne ,da sa dostat z toho,poznam jeden pripad kedy dotycnu operovali a pekne sa z toho dostala...
@laura0 myslite si ze sa to da u 82 rocnehi dedka? Mal dlhodobe priblemy zo srdcom... a vela krat lezal v nrmocnici. Vraj ma ciastocne zaliate aj telo vodou. Cakam do Pondelka co mi oznamia.
@mamusiktwin voda v plus ch je len dôsledok ineho vážneho zdrav.problemu, cize otazka je aka je hlavná príčina s od toho sa to cele bude odvíjať
@mamusiktwin no to netusim ,zalezi od organizmu cloveka aky je silny..tato pani mala 77 rokov ked ju operovali a velmi rychlo sa zotavila.
Ak ma dlhodobo kardio problemy, je to z toho. Liekmi sa to stiahnut da, ale zavisi vela od toho v akom stave je srdce a v akej miere ho este dokazu lieky udrziavat.
@epsondell ano je to dlhodobe zial... a navyse mi bolo povedane ze ma aj alzheimera ale nerozumiem tomu oretoze som s nim volavala a behom 2 tyzdnov dospel do stadia ze je priputany v nemocnici na posteli. Takze bonus k tomu. Jeho lekarka obvodna mi ored rokom oznamila ze ma slabe srdce a je otazka casu kedy to pride. Mna to len zaujima ci je moznost sa z toho dostat alebo to je posledne stadium toho vsetkeho. Vzdy ked lezal v nemocncici zo srdcom nikdy nemal vodu v plucach. :(
@mamusiktwin alzheimer s edemom nema nic spolocne. Srdce sa nevylieci v tajychto pripadoch nikdy, lieky pomozu len spomalit progres a zmiernit priznaky ochorenia. No srdcovycj poruch je vela, na taketo veci sa treba pytat vylucne osetrujuceho lekara-internistu kardiologa, len on pozna presny zdravotny stav a vie dat odpoved na taketo otazky.
@epsondell ja viem ze alzheimer nema nic s vodou ktoru ma v plucach. Len som pisala ze bol v poriadku a behom 2 tyzdnoch mu zistili aj tu chorobu. Zial mame vikend a ako to byva na svk nieje ani lekar preto som sa pytala na nazor ci sa niekto stretol s vofou v pluckach. Inak dakujem
Voda v plucach je priznak zlyhavania srdca... nevladze pumpovat krv a to sposobi, ze stagnuje v plucach...Lieky to mozu ciastocne zrekompenzovat, ale vzhladom na vek a ak uz je srdecna slabost dlho znama, tak je to tazke...
A ked sa takto nahle zhorsil kognitivne, tak ani nemusi ist o Alzheimerovu demenciu, ale tiez to moze byt priznak zlyhavania srdca...mozog nieje dostacne prekrvovany a vyzivovany...pockaj v klude, co povedia lekari...drz sa
Starký pri tejto dg.dostane diuretiká, aby sa odvodnil a bude v poriadku..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Dá,ale závisí to od veľa faktorov.