Alventa v tehotenstve - skúsenosti

dominika1973
23. jún 2022

Ahojte, existuje tu síce viacero podobnych tém, napriek tomu sa chcem opýtať či tu je mamicka, ktorá brala v tehotenstve alventu? Ďakujem Vám za odpovede!

babulka97
23. jún 2022

@dominika1973 ja som momentálne 7tt a beriem, doktorka ma ubezpečuje že to je bezpečné

dominika1973
autor
23. jún 2022

@babulka97 ahoj, veľmi pekne ďakujem za tvoj príspevok. Môžem sa opýtať aku dávku berieš? Ja beriem 75 alventu plus tretinu Trittica. Tehotná zatiaľ niesom, ale rada by som a bohužiaľ sa obávam, že vysadiť nezvládnem.

babulka97
23. jún 2022

@dominika1973 150 mg beriem 1 tabletku ráno, tak tiež mám strach..

dominika1973
autor
23. jún 2022

@babulka97 nedáš mi svoj email? Že by sme si aj súkromne napísať, pozdielat pocity…

dominika1973
autor
23. jún 2022

@babulka97 A neboj sa keď tá doktorka ubezpečila, myslím že nemáš dôvod mat obavy. Aj keď ti rozumiem. riešila si to so psychiatrickou aj gynekologickou?

dominika1973
autor
4. okt 2022

@babulka97 ahoj babulka, ako sa máš? Ako sa ti darí, stále berieš alventu?

babulka97
4. okt 2022

@dominika1973 ahoj, dobre sa mám už sme 22 tt a verím ze všetko bude v poriadku 😊 a áno alventu beriem

dominika1973
autor
4. okt 2022

@babulka97 a môžem sa opýtať k čomu ju beries? Ja okrem nej užívam aj Trittico - generalizovana úzkosť spojena s nespavosťou. S priateľom plánujeme dieťa a moja snaha vysadiť nedopadla najlepšie. Ty si skúšala vysadiť? A som rada, že si v poriadku ☺️

babulka97
4. okt 2022

@dominika1973 uzkosti a podobne.. skúšala ale sama od seba som si 2,3 dní nedala tabletku a strašne zle mi ostalo zle potom tak som to radšej brala ďalej už potom , ďakujem pekne dúfam že v všetko v poriadku už aj bude 🙏
Držím palce ak vám teda 😊

klarka0002
21. sep 2024

@dominika1973 Ahoj, viem ze už pár rokov ubehlo od tohto príspevku. Určite už viaceré odpovedajuce a aj ty už máš bábätko 🙂 Chcela by som sa opýtať či váš novorodenec nemal abstinenčné syndróm, či nebol veľmi plačlivý alebo či ste si nevšimli akúkoľvek anomaliu ktorú by ste prisudzovali liekom. Pýtam sa preto, lebo som v 13 tt a tiež dlhodobo užívam alventu 37,5. Doktorka ma ukludnovala ze je liek bezpečný a nemá vplyv na dieťa. Aj tak by som rada spoznala aj vaše názory zo skutočnej praxe. Veľmi pekne ďakujem vopred za každú odpoveď 🙂

lucinika
10. okt 2024

@klarka0002 užívala som počas celého tehotenstva ale vyššiu dávku, všetko je v poriadku, mala he zdravá ako repa. Nemala žiadne abstinenčné príznaky ani nič iného 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre