Ahoj, prosim Vas, som v druhom trimestri, 15tt a dvakrat som sa opila, pocas druheho trimestra,nezvladla som osobne problemy, prosim Vas je tu niekto kto ma podobnu skusenost a narodilo sa mu uz dieta? Hrozi FAS aj v takejto situacii? Alebo by som usela pit pravidelne?Bola by som rada keby ste mi napisali, sem, alebo do spravy, velmi Vam dakujem.
@silvias15 pri opíjaní určite hrozí, že dieťa bude mať následky. Alkohol je silný jed a bábo ho nedokáže odbúrať, nehovoriac o tom, že je to tak malá molekula, že prejde bez problémov všade. No či sa niečo stalo alebo nie, ti tu nikto z nás nepovie.
Ak ti môžem poradiť, rieš svoje osobné problémy inak, odporúčam odbornú pomoc. O to viac, pokiaľ si nevieš pomôcť a "musíš" sa opiť. Určite by nebolo dobré, keby sa to ešte opakovalo.
toto hádam nemyslíš vážne ?!
zase prisiel niekto zvdihnut tlak 🙄 😕
veľmi by ma zaujímalo,koľko máš rokov,život ako taký je o riešení problémov a keby sme sa mali stále opíjať ,to by tu bol samý alkoholik ...problémy sa alkoholom nevyriešia ,práve sa nakopia ,sama vidíš ako si si pridala ,strachom o dieťatko ,mohla si tomu predísť ,keby s na neho myslela skôr...to či sa niečo udialo alebo nie ti nikto nedokáže povedať ,ukáže sa to až po pôrode alebo neskôr,poruchami reči ,nejaký zdravotný problém alebo to drobča bude voči tebe také odolné a tvoju nezodpovednosť prežije v zdraví v čo dúfaj...dospej a na pohár alkoholu pozeraj z ďaleka ,aby si sa nemusela pozerať a starať o nejakým problémom postihnuté dieťatko....
@seemani , keďže vie, ako sa to, čo hrozí volá, tak hádam aj vie, ako sa to môže prejaviť na dieťati. Ako chápem reakcie, tiež sa divím, ako niekto môže takto dobrovoľne hazardovať zo zdravím svojho dieťaťa. Keď nepomáhajú výstrahy, že tým ohrozujú dieťa, možno by sa mali pridať výstrahy, že si takéto hazardérky výrazne skomplikujú SVOJ život, lebo život s dieťaťom s FAS nie je jednoduchý...potom sa tiež budú opíjať, aby zabudli na problémy?
Ak si bola schopna sa opit pocas tehotenstva tak co bude potom ked sa drobcek narodi?to len zacne byt zlozita situacia, mozno som kruta ale takito rodicia si fakt nic ine nezaluzia iba odobrat deticky, ake ma sance do zivota a aku bude mat vychovu, ci prostredie v ktorom bude vyrastat 😔
ja osobne neviem,čo je FAS ☹ poviete niektorá?
@anatalia77 - fetal alcohol syndrom
@anjelicek26 ďakujem,zase som sa niečo naučila
pokiaľ máš problémy tak tie sa dajú aj inak riešiť ako alkoholom, radšej vyhľadaj lekára. Vyrozprávaj sa a bude ti lepšie na duši a hlavne dieťatku neublížiš.
http://www.alkoholik.cz/zavislost/tehotenstvi_a...
nachapu ty zeny... ☹
no neviem,pokial niekto nevie ze je tehu,a na zaciatku sa opije,este ok,ale ked som si vedomá ze cakam babatko,urcite by som si do ust alkohol nedala.. 😕 😖
@cinkatko to sa neda chapat, alkoholizmus je choroba. kto nezazil alebo nepozna zblizka, tazko pochopi. ide o to, ze zavisly clovek "funguje" inak a chut na alkohol alebo chut opit sa je vacsia nez nejake myslienky ze mozem ublizit dietatu. ostatne, myslim ze mnohe z nas tu poznaju pocit, ze nieco "musia" lebo na to maju strasnu chut, aj ked to nie je dobre. ja teda rozhodne. no tak pri alkoholizme je to este tak 100x silnejsie.
a niektore by ti urcite povedali, ze ani nevedeli, alebo si to neuvedomili. stretla som sa s tym, ze jedna zena tvrdila, ze nevie, ze existuje alkoholizmus a ze alkohol nie je vhodne riesenie stresov...
cim nechcem tvrdit ze zakladatelka temy je alkoholicka, ale zjavne mala nutkanie opit sa, co uz je dost velky problem. ale urcite poznate mnoho ludi, ktori takto riesia svoje "depky". a ked si na to navyknu, tak tazko si odvyknu alebo tazko sa ovladnu v situacii ked to je vyslovene nevhodne. teda osobne si myslim, ze opijanie sa je nevhodne jednoducho vzdy.
@silvias15 no a keď si už nakúsla ten "problémový citrón"nechcela by si napísať,o aké problémy sa jednalo,že si sa opila?Tým by som začala,poriešiť príčinu
Baby inak nebude to dvojity nick ?
https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/alkohol-v-13-tyzdni/
@silvias15 vyriešili sa tvoje osobné problémy po tom,ako si skončila v alkohole? 😠 o miminko sa snažíme viac ako 2 roky a bezvýsledne, ani nevieš ako velmi by som s tebou menila tvoj stav....nevážiš si to, čo momentálne "máš" 🤐
takze takto....ak si naozaj v 14 tt ... tak si este len zacala druhy trimester a podla toho si sa opila niekedy na konci prveho...je rozdiel vypit 5 poldeci ak neviem o tom ze som tehotna a opijat sa a vedome skodit babatku a takemu malickemu, kedy sa vyvijaju zakladne organy... samozrejme ze si mu mohla poskodit, aj ked nemusela, leebo ako sa hovori hlupi maju stastie...opit sa v tehotenstve a vyhovarat sa na osobne problemy je podla mna ubohe...ak si si to naozaj nevymyslela, mala si ist aspon na ine forum...tu sme na to citlive...
Ahojte musim napisat som matkou 5-rocneho krasneho chlapceka.pocas tehotensva som nepila alkohol ani kavu ani som nefajcila(inac fajcim)davala som velky pozor pretoze som bola po umelom oplodneni.A bohuzial sa mi narodil postihnuty,ale som rada ze ho mam.Tym chcem povedat ze ak sa ma dieta narodit zdrave tak sa narodi zdrave.moje kamaratky v tehotenstve pili a fajcili jedna radost a maju chvalabohu zdrave deticky pretoze ja detom ani nikomu chorobu neprajem.Lenze tu ide o ten princim.Cim viac davas pozor tym horsie.
Co sa nervate, takym blbkam sa stale rodia zdrave deti 🙂
ja ťa súdiť nebudem a verím a prajem aby bábo bolo zdravé 🙂 .....nabudúce sa radšej vyrozprávaj ak nie dr. tak nejakej kamarátke ak nemáš komu pokojne napíš mne len to už takto nerieš prosím.....držím palce 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nechcem ťa tu súdiť, nemám to rada ani ja, ale keď sem prídeš s takouto trúfalou otázkou, priprav sa na trúfalé odpovede. Prečo si na to nemyslela, keď si si nalievala, vtedy ťa netrápilo, že ubližuješ svojmu dieťaťu? Teraz máš výčitky svedomia, však. Ak nezvládaš osobné problémy, prečo nejdeš k psychológovi? To dieťa zato nemôže a nechápem ako sa chceš so všetkým vyrovnávať, keď už bude na svete, keď si nevieš rady teraz.
Prosím neber to, že na teba útočím, len som ti chcela trochu prehovoriť do duše, aby si to už viackrát nikdy neurobila.
Ale k veci: ak to bolo naozaj len 2x, myslím si, že to ešte dieťaťu tak veľmi neublížilo, to by si musela piť častejšie. Osobne s tým skúsenosť nemám, ale pila som radleri počas tehotenstva, tak 1-2 týždenne, a všetko v poho. A na silvestra som si dala 2dcl vína, to som bola v 18tt. Malý má 6týždňov a na svoj vek je veľmi rýchli vo všetkom, už sa usmieva, vydáva hlásky, drží si hlavičku. Ja som sa radila aj s lekárom o tých radleroch a vravel, že keď mám chuť môžem. Ale opiť sa, to by som si netrúfla.