ahojte som v 5 tyzdni, no zistila som to vcera. Do vcera som sa viackraj opila do nemoty tvrdym alkoholom, nevedela som ze som tehotna. Myslite že je babo vporiadku? Mam len 19 a uzivala som si skratka studentsky zivot a teraz neviem…
To všetko uvidiš v najbližších tyždňoch keď budeš chodiť k dr.. a ona ti povie ako sa babo vyvíja..či sa vôbec vyvíja a podobne
Alkohol na takto uplnom začiatku by nemal vadiť ale niekolko krat a do nemoty... no neviem
Treba to určite aj pred dr povedať, hanba nehanba ale musi to aj ona vedieť
Ja som otehotnela hneď po svadbe, potom sme leteli na dovolenku. Klasika - 5* hotel, all in, bary. Tak nasucho sme neboli (alkáči nie sme, no s mužom sme to tam neraz prehnali, tie sladké turecké drinky sa tak lahucko popíjajú 🥴), no a potom mi meskala MS, čo som si však vôbec neuvedomila, keďže mi bežne skákala. Keď sme šli domov bola som v 5tt. Posledny deň dovolenky som si urobila test, ktorý som našla zabudnutý v kozmetickej taške a bol pozitívny. Hneď prišiel ten strach, ktorý máš zjavne aj ty. Gynekologicka ma ukludnila, že v 5tt ešte dieťa nie je napojené na krvný obeh matky, čiže som dieťatku neublížila a ešte dodala, že toto je otázka, ktorú jej dáva 90% žien, ktoré prídu, že sú tehotné 🙂 Neobhajujem to, sama si dám tak raz za mesiac pohár vína, no neboj, bude dobre 💕
@anjelicek26 ale preboha, aky alkoholizmus ? Alkoholik je clovek co den zacina spravidla alkoholom aby dokazal vobec fungovat , a bez alkoholu vykazuje zjavne abstinencne priznaky. To ze sa mlada baba opije dakde na diskoteke alebo na chate este nie je alkoholozmus . Bohuzial takto si mladi ludia "uzivaju" mladost. Nekvitujem to, ale nazvat ju alkoholickou je trocha cez.
Autorka, klud, ako tu uz bolo povedane , babatko nie je napojene este na tvoj krvny obraz. Treba si davat pozor, a uz ani kvapku alkoholu 🙂 Mala som to rovnako pri malej, oslavovala som narodeniny s kamaratkami , nedopadla som o nic lepsie. Babatko sme velmi chceli ale po vysetreniach ktore sme absolvovali , doktori vylucili moznost prirodzeneho pocatia , tak som sa opustila a opila sa z depresie. Za tyzden dve kolajnice na tehotenskom teste. A za 9 mesiacov sa mi narodila 4kilova valibucka. Drzim palce 🙂
Opila do nemoty..19 rokov..uff moja, co slusne ti napisat Ako jasne si mlada neviem co, beriem ved kazdy sme nejaky 🙂 Asi len hadam babo bude ok a hadam bude dostatok rozumu na jeho vychovu 🙂
@simona1306 ja s tym nesuhlasim, viac krat sa za posledny mesiac opit do nemoty je vsetko, len nie normalne... ci bude-nebude mat teraz abstinencne priznaky uvidime... hlavne nech uz nepije.
@simona1306 mýliš sa, alkoholik nie je iba ten, kto hneď ráno potrebuje piť. Alkoholik je aj ten, kto každý deň pije, aj každý večer 3 pivá sú už alkoholizmus. Takže anjelicek vôbec nepreháňa a sorry, ale tvrdiť, že opíjať sa pravidelne z tvrdého do nemoty je v poriadku, lebo študentský život je za mňa prejav toho, že škola inteligencii moc nepomohla.
@melanta tak urazky si mozes odpustit, to za prve . Nenapisala som ze je to normalne, tvrdim, nekvitujem to. V rodine som par alkoholikov teda mala, a aj osobne poznam par znamych co alkoholoci su. Takze davat mi tu rozumy naozaj nemusite. No nesuhlasim s vami, pretoze , ak by sa nato pozeral takto kazdy, tak vsetly deti od 14 rokov su alkoholoci uz teraz, a teda Slovensko a dokonca aj cely svet je len jeden velky alkoholizmus. Mlady ludia piju , pretoze to vidia vsade na internete , v televizii , a myslia si ze su cool. Hlavne v tak mladom veku skusaju vsetko. No nech hodi kamenom ten, co sa nikdy v zivote neopil do nemoty.
za tento mesiac to proste bol kazdy piatok na nejakej party vzdy, tak som to myslela. Kzdy den nie
Fuha... opiť sa do nemoty tak že o sebe ani nevieš neveští nič dobré
@simona1306 predstav si, nikdy som sa neopila do nemoty, dám si 2 drinky a hovoto. A ešte raz, áno, piť každý deň hoci len pivo je alkoholizmus. A áno, na Slovensku je toho ozaj veľa, práve pre takéto názory ako máš aj ty. Ja mám 25 ročnú dcéru, nikdy nechlastala, takže to, že mladí pijú, lebo to vidia v televízii a na internete je len blbá výhovorka hlúpych ľudí, vyhovárať sa na dobu. Sú aj ľudia, ktorí majú mozog a nepotrebujú internet a tv na to, aby ich usmerňovala.
@melanta vidis, ale tie dva drinky si tiez das , takze uplny abstinent nie si 🙂 To ci kvoli mojmu nazoru som hlupa alebo nie nechaj na posudzovanie ludi, ktori ma poznaju, a neurazaj ma. Tiez to nerobim, hoci s tebou nesuhlasim. Nema zmysel stebou viest tuto diskusiu. Jednoducho sklzas k urazkam, a dokonca si aj prides ako clovek, ktory ma pravo to takto hodnotit. Z tvojej strany sa naskytuje uz iba poznamka na pravopisne chyby 🙂 takze prajem pekny den 🙂
Ahoj. Toto sa stalo kazdej druhej,ale ani jedna sa s tým u dr neprizna a radsej googli. Ako povedal dr Krcmery ak ma nieco na babatko zly vplyv odide samo,ak nie vyvija sa normalne. Neboj sa babatko bude ok, niesi alkoholicka a niektore tuto mudrlantky si o tom co to dostuduju lebo nazvat niekoho alkoholikom je cez ciaru mile top matky co v zivote ani slzu nevypili. Nestresuj sa, uz si že len uzivaj tehu a prvotne preslapy hod za hlavu 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
FUha zena opijat sa do nemoty nie je studentsky zivot, ale alkoholizmus. Daj si detox, vela cistej vody, poriadne sa stravuj, babatko je az od 8.tyzdna napojene na tvoj krvny obeh, s velkou pravdepodobnostou sa ten alkohol k nemu nedostal... ale odteraz ani kvapku, doslova...