Baby je tu nejaka alergička? Mozu sa v tehotenstve uzivat lieky na alergiu? Spustila sa mi alergia na nášho psa a zhoršuje sa to stále viac. Mám pocit ze už mám nábeh na astmu lebo ma stále dusi. Neviem ale či mám ísť k alergologicke. Nikdy som alergiu na psa nemala podotýkam.
radšej budeš lieky brať akoby si mala psa došasne niekam odsťahovať?
Aj ja som alergička. Normálne som brala lieky počas tehotenstva. Horšia je neliečená astma, lebo oberá dieťa o kyslík. Určite sa treba objednať k lekárovi.
@kathy93 máš pod nosom alergén,niečo,čo ti spôsobuje alergiu,riešenie je alergén odstrániť...nepíšem,že ho máš dať utratiť,píšem,dať ho dočasne inam...ku kamarátovii,k rodičom,tehotná budeš pár mesiacov...ak radšej budeš brať lieky,ktoré by si asi nemusela,kebyže tam nemáš alergén /psa/ ,tak nechsapáči...
Ahoj ja som silný alergik aj astmatikov a hneď keď som prišla na to že som tehu skočila som na alergologiu a dr má hneď vzala zmenila lieky ktoré sú vhodné aj pre tehotné a ešte mi pridala aj ventolin lebo že tehotne alergicky môžu mať problém s dýchaním tak nech ho mám po ruke a veru aj som ho použila hlavne ku koncu tehu.A tie lieky mám do dnes keďže dojčim a psíka by som preč nedávala,ja mám tiež,lebo potom môže byť zlý na bábätko keď ho takto odsunies na druhú koľaj a potom zrazu ho donesieš späť môj názor tak sa drž
treba ísť čo najskôr na alergológiu ale treba zvážiť aj možnosť, že psík bude musieť ísť preč :/
@kathy93 ahoj, ja mám alergiu na psíka, čo majú moji rodičia. Vždy som si dávala tabletku keď som tam šla, pred tehotenstvom. Teraz som si nedávala nič. To bolo relatívne Ok, keď bol ostrihaný, keď ho nechali zarásť, tak som si musela dať tabletku, to mi dovolila alergologicka, lebo presne, je to lepšie ako sa udusit a nebolo preukázané, že by škodil. A odporúčam ak ešte nemáte čističku vzduchu, je to tisíc a jedno, pokial alergén behá po byte a nedá sa len tak utopiť 😀🙃 ja psov milujem, ale yorkshira si asi v budúcnosti nekúpim 🙂
@kathy93 a ešte k tej poslednej vete tvojej, ani ja som nemala alergiu na psíka, žila som so psom, chow chowom a potom si naši kúpili yorkshira a už mám i tuto alergiu, u alergikov sa to stáva, že nejaka pribudne ...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Urcite chod na alergo,da ti nieco co mozes aj v tehu. Mne sa zhorsila pelova v druhom tehu, dala mi sprej do nosa a ovela lepsie sa mi dychalo