Alergia na mlieko a diéta počas tehotenstva

danielkadandy
29. júl 2020

Mate niektora alergiu na mliecnu bielkovinu ? Ze pocas tehotenstva ci ste dodrziavali prisnu dietu? Lebo mne to velmi nejde a bojim sa ci to neskodi babatku.Mate s tym skusenost? Dakujem

zuzka251
29. júl 2020

@danielkadandy eliminacna dieta kvoli ABKM nie je v tehotenstve potrebna, nepreukazalo sa, ze by to bolo ucinne v prevencii pre babatko. skor je vhodne si v poslednych 1-2 mesiacoch nasadit probiotika s kmenom LGG ako prevencia voci atop.ekzemu dietata a potom aj jemu podavat. (farm)

danielkadandy
autor
29. júl 2020

@zuzka251 to vam povedal nejaky lekar?

luba41
29. júl 2020

@danielkadandy ja si myslím práveže striktne dodržiavat takúto dietu je v tehotenstve snad ešte doležitejšie..pretože dieťatu sa tvorí mikroflora čriev osídlovaním bakteri z tela matky..takže pokial zdedí "zničenú" mikrofloru, tak už po porode možu nastať problemy..stačí, že matka už po porode dietu nedodržiava a dojčí, stačí podanie jednej flaše UM a už idete s problemami z porodnice / kvasinkove infekcie, ekzem, reflux, hnačky, zápchy, zapareniny atd/..

llaurita
29. júl 2020

Ja mam alergiu na mliecnu bielkovinu, 2x som bola tehotna, pri prvom tehotenstve som dietu nedodrziavala, pretoze som este nemala diagnozu, len priznaky ktore som si nespojila. Pri druhom tehu som uz dietu dodrziavala. Ani jedno dieta nemalo ziadne nasledky, nie su alergici, nemaju atopicky ekzem, s mliekom nemaju ziadny problem

zuzka251
29. júl 2020

@danielkadandy áno, aj sme to preberali na školeniach, som farmaceut

danielkadandy
autor
29. júl 2020

@llaurita a pri druhom si vapnik doplnala v doplnkoch alebo co si jedla?

danielkadandy
autor
29. júl 2020

@zuzka251 a co ano 🙂 nerozumiem odpovedi...je to tedabezpecne alebo treba prisne dodrziavat?

llaurita
29. júl 2020

@danielkadandy nie nedoplnala som vapnik. Jedla som pestro, vapnik nie je len v mlieku, ale aj v maku, brokolici atd....

zuzka251
29. júl 2020

@danielkadandy áno, mám tieto info aj od lekárov. netreba nič dodržiavať v tehotenstve, nemá to vplyv na bábätko

llaurita
29. júl 2020

@zuzka251 Ale ved predsa nemusi to skodit babatku, ale skodi to osobe s alergiou. Je jedno ci je tehotna alebo nie, ale predsa ak ma alergiu na mlieko musi dodziavat dietu

kittykat22
29. júl 2020

@danielkadandy vapnik sa uklada do kosti do 21 veku zivota 🙂 takze vapnik si davat nemusis 😀 Ak bejby bude lactose intol, mozes ho zaradit ako doplnok stravy 🙂 pre svoj klud vo forme sirupu

danielkadandy
autor
29. júl 2020

@llaurita ja viem, len ci nahodou,lebo ja mam take tehotenstvo ze mi vela toho nechuti a tak mam problem aj s pestrou zdravou stravou.

danielkadandy
autor
29. júl 2020

@llaurita no ved to je jasne ved inak sa snazim...len hovorim ze momentalne kedze mi nie vsetko chuti a mliecne ako naschval chuti stale tak mam problem dodrzat a preto vznikla cela tato otazka

mon29
29. júl 2020

@danielkadandy ahoj ja mam alergiu na mlieko uz roky.. mam jednu dcerku, uplne zdrava, pocas celeho tehu aj dojcenia som ziadne mliecne vyrobky nejedla, teraz som tehu 2 krat a tak isto.. mne by to velmi velmi uskodilo.. ja ale berem vapnik..

majamat
29. júl 2020

je jedno, ci to dieta moze zdedit,a lebo nei, pravdepodobnost je tu vzdy. no ak nebudes drzat dietu, tvoje telo nemusi fungovat spravne a moze sa neico skomplikovat.

llaurita
29. júl 2020

@danielkadandy To ze porusis dietu, urcite neskodi babatku, skodi to len tebe, neviem ake su prejavy alergie... Ak nemas pestru stravu, tak urcite vitaminy neuskodia. Ono aj ten vapnik, ak by ho bolo nedostatok, tak sa prejavi hlavne na tvojom zdravi. K babatku sa dostane potrebny vapnik. V tehotenstve je to nastavene tak, ze prioritne je dieta na ukor matky

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre