Alergia na laktózu v 8. týždni

macka1555
13. nov 2013

ahojte babulky. chcela by som sa vas spitat ci ste tiez mali niektora alergiu na laktozu. ja som teraz v 8. tyzdni a uz velmi dlho mi chyba enzim co spaluje laktozu. takze nemozem lieko a ziadne mliecne vyrobky... a neviem cim sa lepsie doplna vapnnik. sojove mlieka alebo take produkty mi vobec nechutia skusala som aj to.
dakujem vam za rady.

alienka000
13. nov 2013

@macka1555 ja mam alergiu na mliecnu bielkovinu / kazein, co je zlozka laktozy. A mas alergiu alebo len intoleranciu? Lebo to je rozdiel. Ja mam dozivotnu alergiu, ale pri intolerancii existuju tabletky na spalovanie laktozy, ktore sa daju kupit v lekarni volne.
Ja som ked som bola tehotna riesila umele doplnenie tabletkami vapnik. A tiez som jedla kozie a ovcie produkty. Zalezi vsak ako hovorim, ci mas alergiu alebo intoleranciu, pretoze ja pri alergii mam specialne iba na kazein - kravsku bielkovinu, ale intoleranciu mozes mat aj na laktozu ovciu a koziu 🙂
A hlavne spytaj sa lekarky nech ti poradi 🙂

macka1555
autor
13. nov 2013

no to mam asi skor itoleranciu pretoze od laktozi ma nafukuje a strasne ma boli brucho a zaludok....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre