ahojte babulky. chcela by som sa vas spitat ci ste tiez mali niektora alergiu na laktozu. ja som teraz v 8. tyzdni a uz velmi dlho mi chyba enzim co spaluje laktozu. takze nemozem lieko a ziadne mliecne vyrobky... a neviem cim sa lepsie doplna vapnnik. sojove mlieka alebo take produkty mi vobec nechutia skusala som aj to.
dakujem vam za rady.
no to mam asi skor itoleranciu pretoze od laktozi ma nafukuje a strasne ma boli brucho a zaludok....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@macka1555 ja mam alergiu na mliecnu bielkovinu / kazein, co je zlozka laktozy. A mas alergiu alebo len intoleranciu? Lebo to je rozdiel. Ja mam dozivotnu alergiu, ale pri intolerancii existuju tabletky na spalovanie laktozy, ktore sa daju kupit v lekarni volne.
Ja som ked som bola tehotna riesila umele doplnenie tabletkami vapnik. A tiez som jedla kozie a ovcie produkty. Zalezi vsak ako hovorim, ci mas alergiu alebo intoleranciu, pretoze ja pri alergii mam specialne iba na kazein - kravsku bielkovinu, ale intoleranciu mozes mat aj na laktozu ovciu a koziu 🙂
A hlavne spytaj sa lekarky nech ti poradi 🙂