Aký máte názor na sterilizáciu?

timeforlove2
6. júl 2020

Bola mi navrhnutá sterilizacia, keďže ma čaká najpravdepodobnejšie sekcia. Bola by to druhá,kvôli tehotenstvu s dvojickami. Na odporučenie lekára je vraj bezplatná. Zaujímalo by ma, či je to skutočne tak.

aneta04
6. júl 2020

Ahoj, ja ju tiež riešim..že ak ti ju odporučí lekár tak iba 30 euro sa platí,poplatok v nemocnici.

pininka1
6. júl 2020

Musíš podať žiadosť, ja som mala od hematologicky papier, ale záleží od nemocnice, niekde to stačí, niekde nie. Podľa zákona je to zadarmo iba ak je zivotohrozujuci stav. Ja som pri cisárskom platila 100 eur

macekovam
6. júl 2020

no ja som mala sekciu.. a pred nou sa ma lekarka opytala ci nechcem aj sterilizaciu... a spravili mi ju a bezplatne

hanina24
6. júl 2020

krásny den prajem, presne toto som mala ja. prvy porod sekcia, 8 rokov dozadu, 2 roky nazad tehotenstvo s dvojickami. planovana sekcia, primar mi odporucil sterilizaciu, dalsie tehotenstvo by som nezvládla uz. Hrozilo ze mi praskne maternica, mala som tenkú tu jazvu po prvej sekcii. sterilizacia bola zadarmo, asi na odporucenie lekara.

timeforlove2
autor
6. júl 2020
timeforlove2
autor
6. júl 2020

@macekovam dal mi toto tlačivo, ale zabudla som sa ho opýtať, či nemám ísť aj do poisťovne s, tým.

hanina24
6. júl 2020

ja som mala tiez nejake tlacivo, myslim, ze v podobnom duchu ako toto a niesla som to len na sekretariat k riaditelke nemocnice. Ona si to zapisala a bolo. Ale ja som nakoniec rodila v inej nemocnici a tam som povedala, ze som dohodnuta s primarom u naa v nemocnici, ze idem na sterilizáciu a on ze ok. ale do poistovne som nic nosit nemusela.

macekovam
6. júl 2020

@timeforlove2 ja som nemusela nic... zamna to urobili v nemocnici... ale bolo to 10 rokov dozadu

maminuska
6. júl 2020

@timeforlove2 toto tlačivo vyplníš a pošleš do nemocnice. Zadarmo sterilizácia prakticky neexistuje, muselo by ťa ďalšie tehotenstvo priamo ohroziť na živote ..napr. HELP syndrom . Ja som požiadala o sterilizáciu po v rámci 3 cisárskeho , a urobili mi ju pri ňom . Stála ma 17 eur.

aneta04
6. júl 2020

@timeforlove2 iba na sekretariat, aj ja som to tam odovzdala..

sebastian2009
6. júl 2020

@timeforlove2 aj ja to mam musí byť aspoň mesiac podané pred sterilizáciou a musíš ju mat pri sebe keď pôjdeš rodiť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre