Aký je váš názor na očkovanie proti Covidu v tehotenstve?

11. aug 2021
sisabe
11. aug 2021

Môj názor je že to úplne odmietam a to z dôvodu keď nieje možné počas tehotenstva užívat lieky aby sa dačo nestalo dieťatku ,čo môže spôsobiť taká vakcína. Za mňa určite nie .

lucasam
11. aug 2021

NIE '!!!!!!!!!!!

ivkasolteska
11. aug 2021

Mne doktorka nechcela predpisat ani antibiotika ked som bola tehu a ochorela som.v lekarni ti nepredaju salviu,lebo sa v tehu neodporuca.a zrazu ockovat sa je bezpecne?V ziadnom pripade by som sa neodvazila robit pokusy na sebe a na svojom dietati

martinq54
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bororka
11. aug 2021

@sisabe toto isté fascinuje aj mňa. A ďalšia vec, že som sa zatiaľ nestretla s jedným doktorom, ktorý by sa vyjadril, že sa mám dať očkovať.

evistaevista
11. aug 2021

@sisabe myslim, že je rozdiel v podaní liekov, ktoré účinkujú zo žalúdka ako v podaní vakcíny, ktorá niekde v svale vytvorí protilátky, ktoré sa následne možno dostanú cez placentu k dieťaťu. Peace.

autor
11. aug 2021

@evistaevista toto isté mi povedala moja obvodná lekárka

evistaevista
11. aug 2021

Hlavne si musíš zvážiť, či budeš hľadať odpoveď v odborných kruhoch alebo na modrom poníkovy. Nieje to jednoduché rozhodnutie. Tak si treba vybrať, čím budeš ovplyvnená. Držím palce v to najsprávnejšie rozhodnutie 😉

rivini
11. aug 2021

Skus pozriet vo vyhladavaci-kazdy den tu pribuda rovnaka otazka, nemusis otvarat novu temu a najdes nazory. Ja som za, zacinam 21. tyzden a v 24. tt mam termin na Biontech/Pfizer. Ockovanie NIE je liek, a vysledky najnovsich vyskumov z USA (100 000 ockovanych zien), Nemecka (15 000 ockovanych) nepoukazuju na ziadne nasledky pre matku, ci babatko. Naopak, babatko bude mat po ockovani protilatky, co pri novorodencovi naozaj nie je na zahodenie. Pfizer bol v oblasti reprodukcnej toxicity testovany na viacerych zvieratach, tiez bez negativnych ucinkov na plod. Ockovanie nepchrani 100% pred nakazou, rozhodne vsak chrani pred tazkym priebehom, co je v tehu zial velmi pravdepodobne. A v krajine, v ktorej zijem, sa tehotne zeny bezne ockuju aj proti chripke, aj proti suchemu kaslu. Navyse, mRNA vakcina ani neobsahuje virus, len stavebny prvok pre vytvorenie imunitnej reakcie proti virusu. Po 24 hodinach uz ani nie je v tele dokazatelna. A napriklad ockovanie proti Zika virusu funguje tiez na principe mRNA..

rivini
11. aug 2021

@bororka no lebo ziel mnohi lekari su prilis lenivi na to, aby sledovali najnovsie vyskumy a studie...prve deti zapckovanych zien su uz na svete-a cuduj sa svete, bez zelenych usi😊

nevenka
11. aug 2021

@evistaevista neostane len vo sval, navyse, clovek moze dostat horucky, stavy podobne chripke. Moj muz sa 3 dni nepostavil z postele. Horucka nad 38,5 je nebezpecna pre plod, nemoze sa Ibalgin a spol., max. tak Paralen. V dalsom rade, je to zasah do imunitneho systemu. V tehotenstve je to risk, taketo nieco. Mne obvodna nechcela pichnut ani vakcinu proti tetanu, ked som dojcila, nie este tehotnej.
Mam zatial kontaindikaciu na ockovanie, momentalne dojcim a ockovat by som sa uz aj dala, bohuzial, doktor sa obava, ze by moje telo nemuselo dobre zareagovat. Ale keby som bola tehotna, tak by som sa nedala. Len samozrejme, ze sa bojim, lebo deti idu do skoly a skolky...☹

sasha10
11. aug 2021

@evistaevista ide skôr o nežiaduce účinky že pre tehotnú môže byť riziko aj zvýšená teplota ktorá môže spôsobiť potrat... A napríklad ak sa za ten rok a pol nenakazila covidom (štatistiky na začiatku boli tiež hrôzostrašné ako aj teraz pri delte) tak je vyššie riziko mat teplotu po očkovaní napr.

luxinka777
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ajka0207
11. aug 2021

Každý deň je tu táto téma, čo tak prečítať si tú zo včera?

evistaevista
11. aug 2021

@nevenka povedala som, že zostane len vo svale?
Hm, myslím že je omnoho horšie v tehotenstve dostať covid ako NU z vakcíny. U niekoho NU ani nenastanú. A preto sa neodporúča očkovať v prvom trimestri, kedy je rizikové prekonávať akúkoľvek chorobu. Ale v celom tehotenstve sa žena absolútne žiadnym spôsobom nemôže vyhnúť bežným respiračným ochoreniam ale z NU proti vážnej chorobe, poďme robiť vedu.

0martina0
11. aug 2021

@martinq54 😲😲👎

bororka
11. aug 2021

@rivini áno, ja chápem. Len mi to príde zvláštne. Samu ma zaujímalo, či sa dať/nedať a sledovala som to. Ale keď som si chcela prebrať informácie so študovaným človekom, neposunula som sa. Teda aspoň to bola moja skúsenosť. Tak som išla podľa ich prepočtov, risk vs. zisk. A ja si radšej počkám.

brita7777
11. aug 2021

Nie, az po porode a po kojeni sa dat ockovat.

evistaevista
11. aug 2021

@nevenka neviem čoho konkrétne sa bojíš pri dojčení, jediné že ťa NU položia tak, že sa nepostaráš o dieťa. Ale to môže nastať aj po nakazení sa Covidom (snad zvladnes určitú dávku úprimnosti). Ja neviem...tie čísla sú celkom aj pre laika pochopiteľne, že v krajinách s vysokou zaockovanosťou klesajú nakazení. Ale pokiaľ sa stále budeme srdiť, že to je nové a neznáme a neviem aké tak ako dopadneme. Aj vakcína proti chrípke sa vyvíja každý rok nová pokiaľ viem. A tu sú zaočkovaní....

jaruska_12
11. aug 2021

Nie nie nie 🙂

rivini
11. aug 2021

@bororka to verim...a je to skoda, ze medicinsky personal je casto absolutne neinformovany...ja som tiez vela hladala, pytala sa...pisala vyskumnym organizaciam. Nakoniec som sa dostala k dostatku informacii a rozhodla. Po porode chcem byt schopna starat sa o dieta, nie riesit long covidove stavy...

simsalabim
11. aug 2021

Pred chvilou som narazila na toto https://svet.sme.sk/c/22719724/tehotne-zeny-by-...

ivik4
11. aug 2021

Ze len uplny bezmozek by sa v tehotenstve dal ockovat a je mi šumak ci si to tu nejaka ockovana tehula precita

fiafia
11. aug 2021

Bože, ešte koľko takýchto tém tu bude. Minimálne jedna týždenne. Treba trochu pohľadať.... A odpoveď nie, nie a určite nie.

annamaria_65
11. aug 2021

Tiež som sa tu na to pýtala. Zaujímal má názor iných, keďže nemám problém sa dať očkovať. Som toho názoru,že boli tu rôzne choroby a očkuje sa proti ním povinne a nikto to nerieši. Čiže také povinné očkovanie na čierny kašeľ alebo tuberkulózu určite prebiehalo podobne. Pochybujem, že ľudia sa chceli dať očkovať a verili tomu na 100%. Určite tiež proti tomu protestovali. Ale je to tu a očkuje sa. O pár rokov budeme do našich detí pchať očkovanie proti covidu si myslím, že úplne bez problémov . Štát potrebuje zdravých a hlavne pracujúcich ľudí, čiže niečo, čo by nám ublížilo, by do nás logicky nepchali. Štát potrebuje pracujúcich ľudí. Každá vakcína a aj každý liek má vedľajšie účinky a každé telo to prijíme inak. Som za to, aby sme sa dali očkovať. ALE tiež som tehotná. Čakám svoje prvé vytúžené bábätko, o ktoré sme sa s manželom usilovali. Vynorila sa mi na pár chvíľ tá myšlienka,že aj ja sa dám očkovať, aj keď som tehotná. Že keď sa bábätko vyvíja,že by to aj na neho mohlo mať dobrý vplyv. Ale hneď sa objavila aj tá myšlienka,že čo ak mu to ublíži a budem si to vyčítať do konca života. Veď predsa nemôžem teraz jesť žiadne lieky. A potom som sa pýtala tu,že aký majú na to názor iné žienky aj s maminou som sa o tom rozprávala. Jedna pani mi tu posielala link na stránku unionu (myslím) a tam bol článok o tom, ako prebiehal 4 mesačný výskum očkovanie a že je to vhodné aj pre tehotné a dojčiace. 4 mesačné výskumy sme robili aj my na gymnáziu na biológii. Čiže 4 mesačný výskum vakcíny, nieje pre mňa dostatočný výskum na to, aby som sa dala očkovať tehotná. Potom som sa pýtala svojho lekára,že aký má on na to názor a mi povedal,že keby ma tehotnú ženu tak, že by jej zakázal sa dať očkovať. Čiže určite by som sa nedala očkovať tehotná ani dojčiaca. Keď porodím a dodojčím, tak sa zaočkovať určite dám. Svoje dieťa dám očkovať všetkým povinným, čo zatiaľ je. Dám ho očkovať aj proti chrípke, tak ako som bola aj ja očkovaná. A očkovanie na covid pre svoje dieťa by som chcela začať riešiť v školskom veku.
Toto sú moje názory a zatiaľ moje plány, možno sa časom niečo zmení. Ale očkovať v tehotenstve by som sa určite nedala už len na základe sedliackeho rozumu. Nesmiem žiadne lieky = žiadna vakcína.

evaachesa
11. aug 2021

Tak toto bude tipujem stoprvá rovnaká diskusia za tento mesiac 🤦
Ak chceš viac info, tak na FB je skupina: Očkovanie Covid-19 - tehotné, dojčiace & snažiace sa otehotnieť
A môj názor je: áno je lepšie sa dať zaočkovať ako prekonať covid.

myrra81
11. aug 2021

NIE

tayla
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
annamaria_65
12. aug 2021

@tayla čo je na tom smutné, že súhlasím s očkovaním?! Čo je smutné na tom,že neverím tým všetkým úmrtiam spojenými s očkovaním? Je smutné to, čo sa deje v štáte kvôli očkovaniu. Očkovacia lotéria,protesty, ktoré aj tak nemajú zmysel. Zbytočné nakupovanie testov, zbytočné nakupovanie sputnika. Strašenie ľudí v médiách je smutné .. Myslím,že sú aj smutnejšie veci ako môj súhlas s očkovaním.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre