Aký je rozdiel medzi biochemickým tehotenstvom a potratom?

30. mar 2021

Zaujimalo by ma, že kde je ta hranica, kedy už nejde o biochemické tehotenstvo ale o potrat. Napríklad keď mám pozitívny tehotenský test a menzes mi mešká napríklad 5 dni a v tom začnem krvácať. Ide o menštruáciu a tehotenstvo bolo biochemické alebo už ide o potrat? Ďakujem

julie19
30. mar 2021

Zaujímavá otázka... mne meškala ms 8 dni a začala som krvácať ... v karte u gyn zaznačené ako biochemické tehotenstvo 🤷‍♀️

andreatytler
30. mar 2021

Za potrat sa oznacuje strata tehotenstva ktore bolo potvrdene na ultrazvuku, vacsinou akciou srdiecka. Ta nastava okolo 7 tyzdna. Biochemicke tehotenstvo je take, ktore je potvrdene iba hormonami v krvi. Ak sa tehotenstvo skonci pred tym ako je potvrdene ultrazvukom, je to biochemicke tehotensvo.

any_soj
30. mar 2021

Je to viacmenej asi lekársky pojem. Srdce bije od 21.dna po počatí, čiže v 6.tt ak ešte dieťa žije, už musí bit, len je to ešte problém zachytiť sonom - čiže ak aj zomrie o niečo neskôr, ak povedzme nerobili sono medzitym, označia ako biochemické. Niekto hovorí, že biochemické znamená, že sa neuhniezdilo, ale to nie je pravda - bez uhniezdenie sa o ňom telo nedozvie a preto nie je možné mať pozitívny test ani hcg v krvi.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre