Zdravím všetky Tehuľky a Mamičky...skúste mi poradiť, lebo som v 22 tt a neviem správne rozoznávať pohyby, bojím sa, že moje miminko sa nehýbe. Aký je pocit, keď sa hýbe, viete mi to popísať??? Lebo všeobecné popisy sú všade, ale sú tak všeobecné, že to neviem rozoznať ☹ . A čo ak sa nakoniec ten náš Krpček nehýbe??? Je mi trapné ísť za doktorom, lebo posledné vyšetrenie som mala pred 6 týždňami a to len také, že mi zmeral maternicu a objednal ma až o sedem týždňov, čo mi je samej divné. Bojím sa, že niečo nie je v poriadku .... prosím, poradte mi!!!!!
Neboj sa!V 22tt uz urcite pohyby citis,len ich ,,nevies identifikovat,,
Tukanie na brucho,praskanie bubliniek,alebo ked dietatko silnejsie kopne,tak pocit akoby krcu....Inak Ti to neviem opisat 😉
Ak si z toho uz hrozne nervozna,chod k lekarovi a zdover sa mu so svojimi obavami.Ved je tam na to.Istotne Ta upokoji a urobi Ti sono,aby si videla babatko,ze je v poriadku....Drzim palce 😉
necítiš ani také šteklenie?ani nič zvláštne v brušku?ja som síce bola len teraz nedávno tehu ale ani už nepamätám na ten začiatok, len na to jak vystrkuje nožky, zadoček a tak....
Ale inak nie každá žena to cíti rovnaký týždeň...a počula som už aj také že niektoé kočky malé len také jak bublinkovanie celé tehu. Závisí akú hrubú stenu brucha máš...kedy ideš na najbližšie vyšetrenie?
inak sisaha ma uplnu pravdu.na poradnu mas chodit raz do mesiaca[kazdych 28 dni]a preplaca to poistovna.Fakt divny lekar.Podla mna Ta zanedbava.....
ahoj, ja som mala zo začiatku taký divný pocit, akoby pohyby v črevách, len som nemala nutkanie na stolicu, také akoby nafukovanie a vzduch a potom také jemné šramotenie. s tým doktorom niečo rob. to ťa neobjednali ani na sono? ja som v 22 tt. a chodím každý mesiac alebo tak nejak na sono a do poradne a pohyby cítim už jasne, ale ja mám malinké bruško, skoro nevidieť´, že som tehotná. možno aj preto necítiš tak jasne, ak máš väčšie bruško, skôr sa to tam "stratí",,,
v 22 tt nemusis este citit pohyby. to je v poriadku. ak mas obavy, ci je naozaj vsetko ok, tak navstiv svojho lekara. nemusis ho hned menit. ja som to tiez citila az neskor. take ako bublinky v panve, alebo neviem no vetry, alebo cosi podobne, ako keby mi krutilo creva.
@sisaha @sisaha práve som sa objednala na 3D, možno je to skoro, ale potrebujem názor aj iného doktora, lebo od prvého dňa máme problém, najprv nám nedal materskú knižku, lebo že máme zväčšený ž´ltkový váčok a to spôsobuje všetky genetické vady, potom sa objavila obróvska cysta, vďaka ktorej som skončila v nemocnici a odmietla operáciu, lebo to by znamenalo aj ukončenie tehotenstva a my sme s manželom o tohto krpčeka bojovali ako o zázrak a teraz sa bojím , že sa to naše Maličké nehýbe a keď som zavolala sestričke , tá mi ponadávala, že robím paniku....neviem, ale už som zdeptaná a dúfam, že aspoň 3D to zmení, lebo všetko na čom mi záleží je zdravie nášho Krpčeka!!!!
@makmitka33 ja som tiez dlho nevedela, ci to, co citim, su pohyby babatka.. bol to obcas taky ako keby "tik", ako ked ti trha svalom 🙂 ..alebo mi niekedy cast brucha ako keby strpla, to ked sa babo prevalovalo 🙂 ..kamaratka vraj citila prve pohyby az v 24 tyzdni
ak si nervozna, zajdi za doktorom aj hned, nech ti spravi utz, pre upokojenie
@karap Bola som a povedal mi, že som mala sono 12 týždni a tak často sa nerobí, počúvol len srdiečko a poslal nás domov ☹
@mandy29 v nedeľu som sa objednala na 3D, lebo by som už zo strachu asi prišla o rozum ☹
@makmitka33 ak ta 3D ukludni, kludne chod...inak uz by si mala mat hotovy aj morfologicky uzv. Tam bolo vsetko v poriadku? Je cudny tvoj lekar, ja ked som mala nejake pochybnosti strach, nikdy mi nenadavala ani sestra, ani lekar. Vzdy ma vypoculi, vysetrili a ukludnili a zodpovedali vsetky moje otazky.. Mala by si prehodnotit toho svojho lekara..a ked nie, tak urcite sa dozaduj vysetreni podla zakona...nie kazde dva mesiace.
@graceful9 Mám veľké bruško, lebo nikdy som nebola chudá a už teraz mám na sebe 16 kg navyše 😒
@makmitka33 pohyby dietatka su najskor ako zblnkotanie (akoby Ti skrkalo v brusku), neskor ako klopkanie na brusnu stenu a ku koncu tehotenstva ked ta kopne pod rebra rano o piatej mas pocit, ze vyplujes dusu 🙂 Na prehliadky sa chodi zo zaciatku tehotentva kazde 3-4 tyzdne, neskor castejsie, Na kazdej prehliadke by sa ti mal doktor pozriet do bruska, povedat co nove a zodpovedat tvoje otazky... aspon tak to prebieha u nas...
@makmitka33 no ved ak srdiecko bije, tak nema byt co v neporiadku, ze necitis pohyby 🙂
@sisaha aj mne sa zdalo, že je to neskoro ísť po 7 týždňoch a posledne ma len premeral. Bola si na 3D aj ty?
@ewisam A nepovedal ti, že je to nebezpečné, keď robí utz alebo sono??? Lebo keď som mu to povedala, tak mi povedal, že sa robia 3 čo prepláca poisťovňa za celé tehotenstvo ☹
@makmitka33 mne sa zda divny ten lekar, s takym pristupom, i sestricka, neviem, preco by ti mala vynadat, ze robis paniku, len preto, ze sa to jej netyka, este neznamena, ze musi byt neprijemna k inym 😠 ja by som sa tiez bala, keby som necitila pohyby. asi je to u kazdeho individualne, ja som chuda, brusko si myslim, ze je take akurat a pohyby su citeľné, ako take kopanceky zvnutra. Je pravda ako pisu baby, ze najlepsie to citit, ked si lahnes na chrbat, polozis si ruky na brusko a len tak relaxuj, vtedy to pekne citit, ale iba ak nespinka 😉 teda aby si sa nebala, ak by si nahodou necitila nic, treba skusit neskor. A urcite chod na sono, nech drobceka pozrie, aj ty budes kludnejsia. Mozno si za to budes musiet priplatit, ale stoji to za to. A ak mas moznost, zmen doktora 😉
@makmitka33 ahoj ked si prilozis dlan na brusko citis nieco co si predtym necitila??? skus byt pri tom ale trpezliva a vyckavaj aj pol hodku...ked nic skus mu troska zatukat jemne prstom a zasa priloz dlan mala by si citit take jemne kopkanie alebo mrvenie co inak ked nieco robis alebo chodis nemusis ani citit...ale ak naozaj necitis nic tak aj tak jke to podla mna v poriadku si prvorodicka nie??ak hej tak prve mrvanceky este len pridu 😉 😉
@reanda ale už 6 týždňov neviem či bije, lebo 16 tt bol posledný, čo som mala ešte odvahu na doktora naliehať, nech mi povie, či je Krpček OK
@anjelaa teraz už neľutujem, že som sa objednala na 3D, lebo čítam, že Vás vyšetruje doktor aj častejšie. Skúsim tvoju radu 😉
@makmitka33 a ku komu chodis??? pocuj mne jedna mamicka raz povedala ze ak sa mi nebude nieco zdat mat hned ist k lekarovi...aj ja som mala obavy kvoly pohybom....chod teraz do nemocnice na pohotovost a budes si ista 😉 mne to chodenie hore dole zachranilo malej zivot 😉
@apoloma dík 🙂
@makmitka33 no aj mne lekár povedal že len 3 usg prepláca poisťovna ale aj napriek tomu sa stále pozrel, nerobil vyšetrenia, llen pozrel či je drobec ok. Zmeň lekára...je to otrasný prístup. A tak ako už bolo aj vyššie písané mala by si absolvovať morfologický usg..neposlal ťa?a ako píše irsina83 choď na pohotovosť. Ja som tak v 32.tt bola na pohotovosti lebo ma pobolievalo brucho a vďaka bohu lebo som sa začala otvárať a skoro by som porodila. Radšej choď ich pootravovať akokeby si si to potom mala vyčítať...
@makmitka33 ano bola som. moja doktorka mi robila sono kazdu poradnu. Nemalo by sa robit prilis casto, lebo sa vlastne babatko prehrieva, ale sono trva tak 1-2 minuty, takze je to celkom bezpecne. ja som mala u svojej doktorky zaplateny nadstandard, takze ona mi robila sono vzdy. A vzdy mi dala do ruky aj fotku a foto s mierami a ci dieta zodpoveda tomu ktoremu tyzdnu. Tvoj lekar ti nechce preto urobit sono castejsie, lebo poistovna preplaca iba tie 3 razy. ale ked si sama zaplatis, tak by ti mal spravit aj na poziadanie. A urcite by ti mal spravit, ak prides s tym, ze sa citis divne, alebo ze sa ti nieco nezda...To tak isto poistovna preplati.. Takze fakt nechapem o co mu ide. V 20 tyzdni si mala mat robeny morfologicky uzv - ten ti robil, alebo ta poslal na specializovane pracovisko?
@makmitka33 ....musis pri tom lezat natiahnuta nohy rovno a sustred sa a dlan maj skor tak nizsie na podbrusku...
@irsina83 a v nemocnici si im povedala čo? Lebo neviem, či tam môžem prísť a povedať, že nemám pohyby ☹ . Ako si ich presvedčila nech ťa skontroľujú???
@makmitka33 to je pravda ze poistovna preplaca ,,len,, 3 sona ale ty mozes poziadat o vysetrenie utz a mozes si zan zaplatit 😉
@makmitka33 ano poistovna preplaca sono 3x za cele tehotenstvo, preto ho viac krat bezne nerobia. U mojho doktora je to tak, ze na poziadanie spravi sono ked chces, ale musis si ho zaplatit. kamoska bola u sukromnika, tam sice platila dost penazi za starostlivost a sono jej robil dokopy 9x.
@mandy29 nie, a ani neviem čo to je, na nič takom som nebola ☹
@makmitka33 Nic take, vzdy ked pridem mi doktorka robi UZV a nikdy ani nenaznacila. ze by nemala.... na zaklade toho predsa vidi, ze dietatko rastie, meria ho a podobne.... ja tam sice vidim len seliake bublinky, ale to je uplne jedno, obcas nozicku, lebo sa trepe furt... uz sa nesnazim nic identifikovat 🙂
Kazdopadne by som s nim hodila rec, nejaky stary? A zastavila sa konzultovat s inym....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@makmitka33 v prvom rade by som okamzite zmenila doktora. Narok na vysetrenie mas myslim kazde tri tyzdne a nie su preplacane poistovnou len tak zo srandy. Za 7 tyzdnov sa vie vselico v tvojom tele zmenit a vcasna diagnostika (moc, tlak, kontrola srdiecka) vie pomoct. Pohyby citis ako jemne vlnenie. najlepsie pohyby pocitis ked budes lezat vysteta na chrbte, priloz si dlane na brusko a chvilu lez. Alebo si skus prstami jemne zatlacitt pod pupkom na lavej alebo pravej strane do bruska a uvolni. Dieta by sa malo pohnut a zacitis ho. ale na tvojom mieste hladam ineho lekara a beriem okamzite od neho kartu