Aký dôvod treba, aby ma vypísali na rizikové tehotenstvo?

lienocka4411
27. dec 2014

Ahojte! Som v 16tt. Mam pracu pri ktorej som stale na nohach a v kontakte s velkym mnozstvom ludi. Nohy zatial celkom zvladam, aj ked nie vsetko v praci zvladam sama. Chcela by som sa spytat ci by ma doktor mohol vypisat na rizikove aj ak nemam ziadne vaznejsie zdravotne problemy? Ja osobne sa do toho moc nehrniem bo sa bojim ze sa doma zblaznim cele dni. Ale aj teraz som na antibiotikach kedze sa okolo mna denne premelie niekolkosto ludi, vela z nivh je chorych a tak sa to na mna nalepilo. Tiez veduca a kolegovia sa ma stale pytaju preco sa nedam vypisat...mam pocit ze ma beru ako pritaz. A este som s a chcela spytat...ak planujeme svadbu a bola by som vypisana na rizikovom da sa na par dni vybavit vynimka? Dakujem!!

bonaqa2013
27. dec 2014

@lienocka4411 skús najskor svadbu, a potom hneď na rizikové. to by bolo to najjednoduchšie. Vačšina lekárov s tým nemá problémy.

ivanka12311
27. dec 2014

To nie je dôvod aby ta lekár nevypísal,ja som na PN od 12tt do pôrodu..lenže u mňa to bolo trochu iné ja som v robote odpadavala mávala som časté mdloby,zvracala som nonstop aj v noci keď som sa zobudila že som smedna, len toľko čo som sa vody napila už som aj išla telefonovať do keramickeho uška..veď pán boh zaplať že to už prešlo..skús lekárovi povedať že sa necítiš dobre podľa mňa ti hneď vystaví papier nie je stym žiaden problém,aj moja sestra takto išla na rizikové 🙂 ...svadbičku si môžete zorganizovať kedykoľvek aj počas PN,tebe sa jedná len o papier tak nevidím problém

kisbogarka
27. dec 2014

Ja som bola doma vypisana hned od zaciatku,ako som zistila u lekara,ze som tehotna...mama som tiez pracu,8hodin na nohach,zdvihat tazky material atd...tak som to povedala lekarovi a hned ma vypisal...asi zalezi aj na tom akeho mas lekara,ale podla mna by to nemal byt problem :-! Za opytanie nic nedas...a podla mna ti chcu len dobre,ze ta posielaju na pn...dieta je teraz prednejsie,doma si zvyknes casom :-! Ja som si aspon porobila veci,co som nestihala popri praci :-!

kamanima
27. dec 2014

pracovala som ako zdravotníčka a dr. mi sama navrhla, že mi dá PN, nakoľko práca bola fyzicky i psychicky náročná. pritom som nemala žiadne problémy

map0007
27. dec 2014

@lienocka4411 ahojky ak sa necitite dobré v pohode povedať lekárovi a on Vás výpise na narodku.Ak ide o svadbu tak tam v svadobný deň nemôžete marodiť tak Vám preruší márodku na víkend a od pondelka zas vystaví novú.🙂

lienocka4411
autor
27. dec 2014

@map0007
@kamanima
@kisbogarka
@ivanka12311
@bonaqa2013 dakujem...popytam sa este u doktora na najblizsej kontrole 😉

sissy27
27. dec 2014

@lienocka4411 a so zamestnávateľom si už hovorila? ako tehotná máš nárok na to, aby ťa preradil na vyhovujúcejšiu prácu a plat ti ostane rovnaký... http://najmama.aktuality.sk/clanok/225841/na-co... tu si o tom niečo prečítaj, netreba sa hneď hrabať na pn a akožerizikové... prináša to so sebou isté obmedzenia (napr. vychádzky len v určitom čase a ak by ťa niekto natrel, že si sa v čase pn veselo zabávala na vlastnej svadbe, tak máš prúser - výnimka na pár dní sa vybaviť nedá, to by ti musel ukončiť jednu diagnózu a potom napísať inú)

lienocka4411
autor
28. dec 2014

@sissy27 so zamestnavatelom som sa rozpravala..praveze ma preradili..teda nerobim ziadnu tazsiu pracu. Ale na vsetkych poziciach sme v styku s ludmi a stale na nohach...

ilie
30. dec 2014

Mna sa hned v 4tom tyzdni doktorka opytala,ci chcem byt doma,urcite sa mozes dohodnut

dollyzv
18. feb 2020

Bože,vy máte takých dobrých lekárov :( ja mám problémy s tlakom,od mala mám problemy s ladvinami,minulý rok mi bola diagnostikovaná anemia, v práci robím po týždni nočné,ranné,poobedne ,5rokov som nemohla otehotnieť a v práci za smenu preložím doslova tonu materiálu,máme tu výpary zo strojov čo vyrábajú materiál,a čo môj dr na to?! Ja vám nemám akú diagnózu napísať..no kokot jeden 😭😭😭

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre