Akútne bolesti žalúdka alebo žlčníka

bagiro
19. apr 2014

Ahojte, chcem vas poprosit o cenne rady. Uz roky mavam problemy sposobene travenim, doteraz mi ziadne vysetrenie nezistilo povod a ani co mi vlastne je.
Aj krvou nic nezistili,ani usg a ani sondou cez nos.
Kedze som vsak tehotna, pre tieto bolesti sa velmi trapim;((( trvaju casto aj cely den. Netusim ani po akom jedle mi byva zle,kedze raz nieco zjem a nic a inokedy ma ide rozthnut od bolesti. Mam strasne bolesti, som zufala velmi.
Dakujem

0silvia0
19. apr 2014

Skús pátrať po probléme kvasinky, parazity v tele. Tiež som mala pred časom bolesti brucha, myslela som, že mám podráždený žlčník, ale žlčník to nebol. Bolesti brucha môžu spôsobovať parazity, daj si do vyhľadávača "parazity v tele", možno nájdeš súvislosti a príznaky. Len teraz, keď si tehotná, neviem či sa s tým dá niečo robiť 😒

kadri
19. apr 2014

@bagiro zlcnik mas ok? mne prave v tehu sposoboval zlcnik velke problemy. z bylin funguje na tazkosti ako popisujes zemezlc (mam vyskusanu tinkturu) a koren puskvorca - len ten v tehu nie. drzim palce 🙂

http://www.liecive-caje.sk/data/att/892_pdf.pdf

cerez
19. apr 2014

@bagiro Ani nevieš ako ťa ľutujem. Aj moja sestra si tým prešla. Tehotenstvo bolo pre ňu doslova peklo. Jej tie bolesti začali v tehotenstve a začalo sa to zhoršovať medzi 4. a 5 mesiacom. Postupne jej zistili, že má piesok a po pôrode sa to síce zlepšilo, ale opäť začal kolobeh, keď syn jej už mal 4 mesiace. Opäť infúzie a nakoniec o 4 mesiace skončila na operácii žlčníka. Tým, že tehotenstvo je obdobie hormonálnych zmien, tento stav to len umocnil. Sestra jedla skoro celé tehu suché rožky a jemne bublinkovú vodu. To bol jej celý jedálniček. Čokoľvek zjedla, dostala záchvat. Postupne aj z tých rožkov a vody už mávala záchvaty. Rada by som ťa potešila, ale môžem len poželať aby tento stav rýchlo ubehol a mala po pôrode.

bagiro
autor
19. apr 2014

:( tak podla vysetreni aj zlcnik je vraj ok,ale kedze bolesti vyzaruju aj do chrbrta (neexistuje poloha,ako polavit bolestiam),tak podla mna problem bdue niekde tam:( fakt som zufala,dnes trpim od 8 rana,v strasnych krcoch a pri placi. Ide ma roztrhnut:(( Je to hrozna bolest.

26lenka6
19. apr 2014

Mňa chytili hrozné záchvaty počas tehotenstva ale nakoľko som si myslela že mi je zle kvôli nemu tak som to ani neriešila s dr. aj keď som občas trpela ako pes, bolesti že som nemohla sedieť, ležať, stáť, nič a s bruchom pod nosom som preplakala a prevracala na záchode. Potom to ustalo a presne mesiac po pôrode to začalo zase a tieto bolesti som mala celý týždeň vkuse (neskutočná bolesť žalúdka, ako keby som ho mala z kameňa a bolesť chrbta vo výške žalúdka). V piatok sa na mňa už muž nemohol pozerať tak ma zobrali na pohotovosť a putovala som rovno na chirurgiu a rovno ma tam nechali, zistili mi upchatý žlčovod a kamene. Ale mne to zistili už z krvi a sona takže myslím že ak by bol tvoj problém takýto tak to z vyšetrení už zistia. Nakoniec som musela ísť na ERPC a o pár dní na to mi žlčník vybrali. Bola som 2týždne v nemocke. Najviac zle mi bolo po mastnom a sladkých koláčoch a zákuskoch po oslavách. Mala som nariadenú diétu C4 čo doteraz neviem čo je lebo v nemocnici som za tie 2týždne dostala jesť len 3dni aj to sucháre a polievku, teda skôr by som to nazvala vodu z dresu po umývaní riadu, blééé. ale ja už nič nedodržiavam lebo už mi nič problémy nerobí (operovaná som bola 2.9.2013). Skús sús si pozrieť toto, ja som to teraz našla na nete http://www.vusch.sk/download/dieta-obmedzenie-t...

cerez
19. apr 2014

@bagiro Bola si aspoň na infúziách? Tie by ti aspoň trocha pomohli.

bagiro
autor
19. apr 2014

Na pohotovosti mi odmietli vsetky injekcie:(

dionyzka
19. apr 2014

@bagiro ... ok, ale problemy mas stale? poslali ta z pohotovosti domov i s bolestami?

willy_wonka
19. apr 2014

@bagiro aj mna bolieva zaludok, alebo mavam nevysvetlitelne zaludocne krce. Doteraz som s tym problemy nemala,zacalo to tymto tehotenstvom. ☹ chystam sa to riesit s dr na najblizsej poradni, ,nie je to pravidelne, aleaj tak som neodpozorovala co mi sposobuje tie tazkosti :-/

cerez
19. apr 2014

@bagiro Moja sestra šla prvý krát na gyndu. Tam jej dali infúziu. Potom keď sa to opakovalo, tak si ju pohadzovali medzi gyndu a chirurgiu. Ale vždy jej dali infúziu a uvoľnenie. Veď s bolesťami ťa musia prijať a musia ti nejako pomôcť uľaviť od bolesti. Si tehotná! Bože, to fakt toto slovenské zdravotníctvo je tak úbohé. Zvieratám sa uľaví od každého prd a človek trpí horšie ako zviera.

alami
19. apr 2014

@bagiro vygoogli si histamínovú intoleranciu, to je taký skrytý problém,ktorý sa neodhalí hneď. Ja som z nej mávala veľké bolesti brucha - tráviace problémy, pomáhajú na to tabletky(sú to len enzýmy) Daosin. HIS zisťuje z krvi alergológ. I keď tu pozerám, že v tehotenstve príznaky zvyčajne vymiznú http://www.daosin.sk/daosin/faq-casto-kladene-o... tak neviem.
Pri žlčníku bolí popod pravé rebro až sa ti nedá od bolesti nadýchnuť ani vystrieť, bolesť vystreľuje pod pravú lopatku. (Zažila som 😝 ) Treba vysadiť najmä tuky.

alami
19. apr 2014

@bagiro skús si variť zázvorový čaj (kúsok zázvoru - veľkosť orecha, nakrájať na drobno a zaliať horúcou vodou) Nemá sa piť nalačno a v tehu nepi viac ako jeden čajík denne. Zázvor má veľa pozitívnych účinkov, okrem iného je aj proti kŕčom.

bagiro
autor
20. apr 2014

@dionyzka z pohotovosti poslali na gybekologiu,potom na ultrazvuk, odtial na chirurgiu a nic:( Minúy tyzden som bola na sonde a vysledky mam v poriadku. Na jednej strane super,ze nemam vredy,ale zas nic nezistili.
Ani celiakia sa nepotvrdila.

bagiro
autor
20. apr 2014

@cerez tehotnym sa tu zjavne boja,manzel tiez nechapal,ze v noci som tam isla s bolestami a po 3 hodinach som sa odtial domov vratila bez nicoho ziadna injekcia nic,len vraj pretrpiet.

bagiro
autor
20. apr 2014

@alami dakujem,prestudujem. Ja tieto bolesti mavam od strednej,cize isto iu nejakych aj 10 rokov... Zakazdym iidem na vysetrenia,ci sa naaahodou nieco nepodari odhalit. Ale tentokrat zas vysledky negativne,aj krv,aj ultrazvuk a aj sonda.
Co sa tyka stravy,jem dost zdravo:( Fajny vyprazany rezen,ci syr som uz tak dlho nemala. Mozno by mi z toho ani zle nebolo,ale neriskujem. Doteraz som fakt nezistili,co mi sposobi tie krce.

bagiro
autor
20. apr 2014

@alami dakujem,skusim🙂 na tieto bolesti pijem zihlavovy caj.

zaria611
20. apr 2014

A na sone ti nezistili ze by si mala kamene v zlcniku napr? Mne zacali problemy so zlcnikom po druhom tehu,doktorka mi potom radila dat si ho vybrat ak este planujem tehotenstvo
No nestihla som ,ale prekvapivo pri tretom tehu bol vcelku klud so zlcnikom, az teraz 9 mesiacov po porode sa mi zlcnik zapalil, klasika tupa bolest chrbta hore a pod pravym rebrom,kvapky co mi zvycajne zabrali tentoraz nezabrali,pridala sa horucka,tak som vedela ze je zle. Tak som sla na pohotovosr a chirurg povedal vybrat,este v ten den mi ho vybrali. A bola si teda aj na sone zlcnika,nalacno atd?

juliana30
20. apr 2014

Ja som nemala nikdy problém s trávením a keď som otehotnela (ivf),do 14tt som vracala a Bolel ma v kuse žalúdok a zlcnik.Myslela som,že mi je koniec.Či som zjedla rohlik,ovocie,alebo vypila hocičo ,bolesti boli neúnosné.Na pohotovosti mi len povedali,že je to tehotenstvom,aj tým,že čakám dvojičky a navyše som nadopovana hormonami.Nič mi nedali.Po 14tt mi to prešlo a silne dúfam,že po pôrode nebudem mať problémy so zlcnikom,lebo ma porazí.Teraz je to fajn,ale zase mi deti tlačia na žalúdok,tak občas mi je zle 🙂.Asi to len treba pretrpieť v tehotenstve ☹.

dionyzka
20. apr 2014

@bagiro ... ja osobne by som si myslela, ze zlcnik. Ja som bola podobne, zle, zle... po porode som dostala silny zachvat a az po tom, co som bola na umretie sa konecne rozhybali, prestali skusat a bolo mi urobene poriadne sono a ct a tam sa zistilo ze zlcnik a zapaleny pankreas. Dovtedy boli diagnozy: necitite sa dobre lebo ste po porode; mate plne prsia, tlacia vam na hrudnik, preto je vam zle; viroza; nedostatok zeleza; negativny ucitok brania tabliet na zelezo.

iwet7
20. apr 2014

Tak isto som ten pripad, ze som nikdy nemala problem so zlcnikom a spol, az kym som nebola tehu, v 7 mesiaci zacali neskutocne zachvaty, nedalo sa mi ani nadychnut, par kratsom skoncila na pohotovosti, robili mi sono, nic nezistili, bolesti stale silneli a tiez sa opakovali moje navstevy pohotovosti, znova sono, ale u inej dr a zistili mi kamene, lekarka nechapala, ako ich mohol predtym kolega prehliadnut, takze skus este nejakeho ineho dr. Mne v 34tt hrozila operacia, sice len laparoskopicky, ale odmietla som kvoli babu,bala som sa a aj na lekarovi som trochu vulidela obavy, ved tehotne nemaju na chirurgii denne. Tak som to do porodu nejakovydrzala, skoro nic som nemohla zjest, takze s9m ani moc nepriberala. Babo vsak mal9 cez 3kg, po porode akoby zazrakom vsetko preslo, ale chystam sa na zakrok este pred druhym tehu, uz si tym peklom nechcem prejst, drzim palce,nech to dobre dopadne

bagiro
autor
20. apr 2014

Dakujem,isto to chcem nejako riesit,hutam nad homeopatom ci liecitelom. Kedze uz som zufala a ked si predstavim,ze ma cakaju mozno este 4 mesiace v krcoch... Nanic teda.

clarissa
20. apr 2014

@bagiro Tie bolesti mavas odkedy si tehotna,ci si to mala uz aj predtym???Ja mam nieco podobne,raz som z tym bola na pohotovosti co som myslela ze uz od bolesti umieram.....pichli mi injekciu proti vracaniu,predpisali mi algifen a poslali ma domov....algifen mi na to vazne pomaha,je vsak len na predpis....ked citim ze ma zacina malinko boliet brucho,dam si bud tie kvapky alebo mam vzdy u seba mineralku fatru alebo sulinku....v tehotenstve sa moc neodporucaju koli vysokemu mnozstvu sodika aby si nemala opuchy..takisto aj algifen je v tehotenstve neodporucany,ale mna raz chytili tie krce aj pocas tehu a musela som si dat,nemala som na vyber....vo vseobecnosti nesmiem jest kapustu,kukuricu,pomenej aj strukoviny....to moje telo jednoducho nestravi....Mam podozrenie ze to moze byt aj problem s brusnou slinivkou,coz je dost nebezpecne..ale neviem,na ziadnom vysetreni som zatial nebola,proste si musim davat pozor na to co jem...neviem ci mame to iste,ale tie bolesti sa nedaju vydrzat,nemyslim ze to je zlcnik,lebo boli ma to niekde v oblasti zaludka pod hrudnym kosom

trasko
20. apr 2014

@bagiro ahoj koren pupavy a puskvorca...len neviem ci mozes ako tehu.

bagiro
autor
21. apr 2014

@clarissa mna to tiez pobolieva niekde v strede, vcera som zas trpela a isla spat okolo 2 v noci. Ja som na vysetreniach bola, ale bez vysledkov. Takze nik netusi, co mi vlastne je. Snazim sa vyhybat tazkym jedlam. No mne sa stane, ze dostanem zachvat niekedy aj z kuracej polievky. Neviem, co presne je spustacom:(

clarissa
21. apr 2014

@bagiro ☹ a mavas to casto?mavala si to aj predtym nez si bola tehotna?Lebo mne sa to stava zriedka,mozno raz za polrok,ak zjem nieco nevhodne...niekedy si dam za maly tanierik kapustnice a nic mi nieje..npaosledy mama robi strapacky a to ma zabilo...celu noc som nespala a zvijala som sa v bolestiach..ak to mavas dost casto,skus ineho gastroenterologa,mozno sa treba zamerat na tu brusnu slinivku,raz som sa bavila s jednym starsim panom a ten mi hovoril ze to je velmi nebezpecne a prave pri zapale tej slinivky byvaju bolesti vystrelujuce az do chrbta..podla toho co mi popisal,som mala pocit ze to je moja diagnoza ☹ skus sa vyhybat strukovinam a potravinam co nafukuju,pripadne su "zvyskove" - maju supky-ktore moze drazdit....tam patri vsetko ovocie a zelenina co maju supku,lebo prave ta supka je netravitelna,aj ked zdrava,pre niekoho moze byt spustacom.ja si musim na to tiez davat pozor...

bagiro
autor
21. apr 2014

Dakujem,skusim,dnes dufam,ze v noci ma necaka utrpenie. Na tu chorobu sa isto opytam.

tjaden
27. apr 2014

Tiež som mala stále bolesti a takisto som nevedela z čoho to vlastne je, v 13tt som dostala žlčnikovú koliku, 4 dni som nič nejedla, všetko čo som si dala do úst som hneď vyvracala. V nemocnici mi objavili piesok v žlčniku a doktor ma presviedčal aby som šla na operáciu, lebo si je vraj istý, že to bude už len horšie. Poznám ženy, kt. operovali na žlčnik v tehotenstve a dnes majú zdravé deti tak som súhlasila. Potom mi však ďalší doktor tvrdil, že podľa neho mám žalúdočné vredy, keď som doktorovi navrhla či by sa mi nemohli ešte pred operáciou pozrieť na žalúdok povedal, že v poriadku...a na druhý deň ma poslal domov, vraj mám prísť až to na mňa príde znova....??? úžasný prístup. Ale i tak dobre som v 22tt a odkedy ma pustili z nemocnice nezvraciam a ani jeden krát už na mňa bolesť neprišla, tak som rada, že som sa operácií vyhla. Ale stále sa vyhýbam ťažkým a mastným jedlám.

lakatos
30. júl 2014

Aj moja druska ma problemi zo zalutkom ma bolesti krce a aj zvracia je siestom mesiaci a ked volam sanitku tak nepride tak som ju zobral na pohotovost a tam nas poslalina´´ na ginekologiju a tam jej dali infuzije vibrala dve a nadruhi den ju poslali domov .Tak som siel prenu a poceste domov sa jej pitam co jej nato povedali a ona nato ze oni jej nepomozu kim neporodi potom ju vraj budu liecit doftedi sa ma trapit ...prisla domov a zahodinu jej prislo zle zasa velke krce a tlaki a zvracanie ☹ tak som jej spravil praski do vodi a ani to jej nepomohlo us taka bola oslabena ze si necitila nohi trpli jej tak som zasa volal sanitku a povedal som ze abi prisli ze odpadol mi kamarat a neviem co mam robit tak sanitka prisla a uvideli ze to je tehotna zena tak som im to visvetlil preco som oklamal tak ma pochopili aspom sa tak tvarili a odniesli ju do nemocnici zasa jej dali infuziju a nadruhi den som isiel zanov a z ginekologiji iu preniesli na interne tak som siel za nov a tam mi povedali ze ju bude visetrovat daki doktor ze zajtra jej da liezbu a je tam stvrti den a doktor neprisiel jej dat liezbu srali nato tak idem prenu a budem sa modlit abi jej neprislo zle us sme zutali takich mame lucenskich doktorov najhorsia nemocnica na slovensku

niki101988
31. júl 2014

@lakatos Ak by potreboval sanitky niekto akútnejšie tak by ju nedostal krásne kam to Slovensko speje

lakatos
31. júl 2014

@niki101988 dneska mi povedali ze moze is domov a ziadne visetrenie ale citam knihi o bilinkach skuste aj vi najdete tam dobre veci na zaludok napriklat pomaha rasca na richle travenie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre