Baby prosím vás v 12 tt mi zistili akútnu toxo,tie čo ste to prekonali ako ste sa liečili?boli ste v kontakte s nejakým maciatkom?
mala som ale až okolo 30 tt.... dali lieky - antibiot. , asi na 3 týždne a to bolo celé liečenie.... a samozrejme poriadne postrašili, že bábo môže byť postihnuté.... 😉
@deti95060810 a všetko v poriadku?
@ancovicka21a 8 maciek? 😵
@denisa2324 áno...
@kittykat22 náhodou ja som za😊 mačky su úžasní spoločníci, na rozdiel od niektorých ľudí sú čistotnejšie a neprenasaju choroby tak ako si väčšina ľudí myslí... Paradoxne vždy si to myslia ľudia, ktorí s mačkami nemajú žiadne bližšie skúsenosti, veľa ľudí poznám co neskôr zmenili názor 😉
@kittykat22 no 8 🙂 jedna je cisto vnutri,ta ani nemoze ist von,nakolko je to velmi drahe a vzacne plemeno..tu som dostala do daru..a zvysok su macicky,co som zachranila z ulice,ale tie su vacsinou vonku,len ked sa ozimi,tak maju svoju izbu,kde spia 😀 bolo ich aj viacej,ale vacsine som nasla novy domov..
Ked sme si pred rokom zadovazili prveho kocurika, tak som si studovala o toxoplasmoze a chytit ju od macky vobec nie je take jednoduche... najviac to hrozi detom, ktore su male a v nekontrolovanom momente pridu do kontaktu s trusom. V truse sa vsak otocysty nachadzaju len niekolko tyzdnov. Skratka, macka sa nakazi, ochorenie prekona, stane sa imunnou a ochorenie dalej neprenasa. Toxoplasmozu vsak roznasaju aj hlodavce, vtaky.. v podstate vsetko volne zijuce zverstvo.
@denisa2324 Dobrý deň, prepáčte, len si vyhľadávam pre mňa aktuálne témy a chcela by som sa spýtať, ako to u Vás pred 4 rokmi dopadlo 😕 Dúfam, že nevadí a hlavne dúfam, že máte zdravé dieťa 🙏🏻
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
toxo sa neprenasa len mackami..ale aj neumytym ovocim ci zle tepelne upravenym masom..ale poradit ti neviem,nakolko ja toxo nemam ( a to mam doma 8 maciek 🙂 )