Ahojte žienky,
Ako zvládate tehotenské nevoľnosti? Čo vám pomáha? Toto je moje druhé tehotenstvo. Pri prvej dcérke mi bývalo zle len ráno a počas celého dňa som fungovala bez problémov. Teraz, keď som druhýkrát tehotná, je to katastrofa. Je mi zle stále, či je ráno alebo večer, z vracania ma bolí žalúdok a cítim sa hrozne. Jediné, čo dokážem v sebe udržať sú suché rožky a banány. Už ani polievky v sebe nedokážem udržať... Tým, že mám takú biedu stravu a takmer žiadny pohyb, keďže stále ležím, nechodím ani pravidelne na veľkú potrebu a tým pádom mám aj na wc ,,veselo" A to som len na konci 7tt. 🙄 Žienky, ako ste to zvládli alebo zvládate? Ďakujem za cenné rady.
@lulka321 mne pomáhalo, keď som si pred tým, ako vstanem dala pár piškót alebo nejaké sucháre ... inak nič, len to treba vydržať 🙏🏼😬. Mne nevolnosti ustúpili okolo 5teho mesiaca ...
ja ti mozem len poradit dat si predpisat lieky a nenechat sa odbit tym ze to treba vydrzat... celodenne nevolnosti nie su "normalne" tehotenske nevolnosti... mne celkom dobre zaberal Agyrax, je to liek povazovany za velmi bezpecny v tehotenstve (dolozene viacerymi velkymi studiami), pripadne su aj ine lieky ktore su tiez povolene u tehotnych. Nic nejest a citit sa mizerne cele dni nie je prospesne ani pre babatko ani pre teba. U mna sa to v 7tt len rozbiehalo, najhorsi bol 10/11tt - vtedy mi bolo aj napriek liekom zle, bez nich by som asi umrela.
Ahoj som na tom presne ako ty .. keď som čakala malú , mala som len ranné nevoľnosti len som sa ráno vyvracala a potom som cely deň fungovala , jedla , pila , nič mi nebolo ..
teraz som druhý krát tehotná v 10 týždni a od 7 týždňa doslova zomieram .. cely deň bolesť žalúdka , zvracanie už len kyselinou Lebo už nemám ani čím zvracať .. čo mi trosku niekedy ukľudní žalúdok boli kompoty mandarínkove napríklad , ale niekedy ani tie nepomohli .. schudla som už cca 4 kg .. teraz sa začínam o trosicku cítiť lepšie ale stále to nieje nič waaaau.. o týždeň idem na kontrolu tak určite si budem pýtať niečo od nevoľnosti lebo toto bolo už na nevydržanie 😌 niekedy mi až do placu bolo keď som išla spat že zas keď sa zobudím zas mi bude zle .. 😌
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lulka321 neskusala si tie napr akupresurne naramky, zazvorove lizatka, pripadne lieky si dat napisat? Mne bolo tiez nonstop zle do 14/15tt